kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Dokładnie tak jak mówisz. Musi być w opisie LOS lub visible... Jak nie ma to walisz tylko na zasięg lub nawet bez zasięgu jeśli nie jest wpisany... Dziękuję za wszystkie odpowiedzi... Jak zwykle miałem racje ale mnie zakrzyczeli...
W opisie zawsze jest napisane co jest wymagane do rzucenia czaru. LoS, zasieg, czy mozna do walki etc. Jesli nie ma tzn ze nie trzeba LoS, zasiegu, nie mozna do walki...Afro pisze:tak nawiązując do tematu, czy wszystkie czary, które wymagają los'a mają to napisane w opisie czaru? (tzn w opisie jest coś w stylu 'visible to the caster') a pozostałe czary można castować nawet do tyłu?
Lizarmen nie slyna z charyzmy, wola zjesc poslancaGrolshek pisze:Jak zwykle miałem racje ale mnie zakrzyczeli...

- gerald_tarrant
- Masakrator
tak mnie naszło:
czy rydwan [dowolna ilość obrotów w ruchu] może zaszarżować z boku w coś co normalna jednostka musiała by z przodu [przy założeniu, że ma zasięg?
czy rydwan [dowolna ilość obrotów w ruchu] może zaszarżować z boku w coś co normalna jednostka musiała by z przodu [przy założeniu, że ma zasięg?
Jak jest ze strzelaniem:
- jednostka strzelająca deklaruje cel, następnie rozpatruje się wynik ostrzelania i przechodzi do następnej jednostki
- najpierw deklaruje się cele wszystkich strzelających jednostek a następnie po kolei się rozpatruje wyniki
Która z powyższych opcji jest poprawna?
- jednostka strzelająca deklaruje cel, następnie rozpatruje się wynik ostrzelania i przechodzi do następnej jednostki
- najpierw deklaruje się cele wszystkich strzelających jednostek a następnie po kolei się rozpatruje wyniki
Która z powyższych opcji jest poprawna?
- gerald_tarrant
- Masakrator
po przegranym combacie, jeśli jednostka ucieka, a przeciwnik goni, zdobywając sztandar
co się stanie w sytuacji, kiedy przegrywająca jednostka ucieknie i później się zbierze
czy dalej ma sztandar [+1CR] ? i jak to się ma do magicznych efektów bannerów?
co się stanie w sytuacji, kiedy przegrywająca jednostka ucieknie i później się zbierze
czy dalej ma sztandar [+1CR] ? i jak to się ma do magicznych efektów bannerów?
Trzeba wziąć go pod uwagę.Emilianek pisze:Czy bohater stojący na końcu oddziału ustawionego w jednym szeregu i liczącego np. 20 modeli może przejść za jednym razem na drugi koniec oddziału? Czy w tym przypadku bierzemy pod uwagę współczynnik ruchu?
- gerald_tarrant
- Masakrator
ruzumiem też, że nie dodaemy uż od tej pory +1CR?M.T. pisze:Nie ma sztandaru. A skoro nie ma, magiczne efekty nie działają.
wydaje mi sie, ze zalezy z czego sie strzela. jesli strzelasz z czegos co uzywa templatki to nie wybieraszM.T. pisze:Możesz wybrać.Janiszek pisze:Czy mogę normalnie strzelac w dzwon w klocku szczurów? Czy pociski leca w oddział?

ale to tylko mojs opinia.
mam pytanie odnosnie strzelania z katapulty w katapulte (czy inna maszyne z obsluga)
jesli templatka pokrywa katapulte to czy losuje w co trafilem czy widze w co trafilem za pomoca templatki?
jesli pokrylem (powiedzmy) trzech obslugantow i maszyne to czy nadal rozlosowuje jeden pocisk w co trafilem? czy w tym momencie co przykryla templatka to tarfilem.
chodzi mi o to, ze czasami odsluganci nie sa na jednej podstawce z maszyna.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie