Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Opłaca się Plauge Priestowi dawać 2 lvl i kupować The Foul Pedant??
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
zależy od reszty rozpysztajgerland pisze:Opłaca się Plauge Priestowi dawać 2 lvl
Jak najbardziejsztajgerland pisze:kupować The Foul Pedant??
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Moim zdaniem scrying stone jest lepszy dla priesta.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Dziękuje Myth, już mniej więcej czaje o co kaman z tym kółkiem Ale na swoje jednostki można wpaść tylko uciekając prawda? Nie musze po swoich przejeżdżać jak się ruszam, tylko ich omijać moge tak?
Jakie itemy z army booka moge wykupić dla plague priesta? "may choose items from the magic items (includimg clan pestilens items) and scavenge-pile items up to 50points" Co to są scavenge pile items?????? ale ze mnie noooooob
Jakie itemy z army booka moge wykupić dla plague priesta? "may choose items from the magic items (includimg clan pestilens items) and scavenge-pile items up to 50points" Co to są scavenge pile items?????? ale ze mnie noooooob
Strona 33Luciu pisze:Co to są scavenge pile items??????
NiezaprzeczalnieLuciu pisze:ale ze mnie noooooob
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Czy jeżeli linia czaru tąpnięcia przejdzie przez wrogi odział w CC to test muszą zdawać tylko przeciwnicy czy cały CC?
Gdy tąpniecie atakuje jazdę to test zdają konie czy jeźdźcy?
Ma ktoś morze download armybooka do WoChu (i może podać na forum lub PM, niby znalazłem w google ale z 2008 i nie wiem czy nadal jest aktywny) ?
Gdy tąpniecie atakuje jazdę to test zdają konie czy jeźdźcy?
Ma ktoś morze download armybooka do WoChu (i może podać na forum lub PM, niby znalazłem w google ale z 2008 i nie wiem czy nadal jest aktywny) ?
Wszystkie modele, przez które przejdzie linia. Twoje też.Goglem pisze:Czy jeżeli linia czaru tąpnięcia przejdzie przez wrogi odział w CC to test muszą zdawać tylko przeciwnicy czy cały CC?
Jeźdźcy.Goglem pisze:Gdy tąpniecie atakuje jazdę to test zdają konie czy jeźdźcy?
Tego czaru nie można rzucić do walki, więc raczej pytanie jest bezzasadne.M.T. pisze:Wszystkie modele, przez które przejdzie linia. Twoje też.Goglem pisze:Czy jeżeli linia czaru tąpnięcia przejdzie przez wrogi odział w CC to test muszą zdawać tylko przeciwnicy czy cały CC?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Nie do końca. Wielkość "templatki" tego czaru jest ustalana losowo więc nie można przewidzieć czy zahaczy oddziały w walce czy nie. Book do szczurów jest dziurawy jak durszlak i do wyjścia FAQ-a nic nie wiadomo, a potem... się zobaczy.Myth pisze:Tego czaru nie można rzucić do walki, więc raczej pytanie jest bezzasadne.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Na stronie GW. Ale nigdy nie wiadomo czy i kiedy powstanie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
po frustrującym turnieju w kraku i kolejno 3 porazkach orkami, czas odkurzyć skaveny brachola...
i pytanko:
jak strzela doom wheel?
powiedzcie czy dobrze zrozumiałem:
jeśli nie chce strzelać to musze zdać ld, jak chce albo nie zdam ld to zadaje najbliższej jednostce w 18 calach 3x 1 hit zadający d6 woundów.
oto interesujący mnie fragment: "to work out how powerful warp lightning is, roll an artillery dice. If you roll number then this is the strenght of all the bolts for this turn. each unsaved wound is multiplied to d6 wounds."
tu nie ma wzmianki o ilości hitów! to znaczy, że to jest 1 hit z siłą artillery dice'a d6 woundów?
i pytanko:
jak strzela doom wheel?
powiedzcie czy dobrze zrozumiałem:
jeśli nie chce strzelać to musze zdać ld, jak chce albo nie zdam ld to zadaje najbliższej jednostce w 18 calach 3x 1 hit zadający d6 woundów.
oto interesujący mnie fragment: "to work out how powerful warp lightning is, roll an artillery dice. If you roll number then this is the strenght of all the bolts for this turn. each unsaved wound is multiplied to d6 wounds."
tu nie ma wzmianki o ilości hitów! to znaczy, że to jest 1 hit z siłą artillery dice'a d6 woundów?
To jest ta wzmianka. Wynik na artylerce stanowi o sile wszystkich trzech strzałów.this is the strenght of all the bolts for this turn
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
Jeżeli nie chcesz aby DW strzelił musisz zdać Ld, jeżeli ci się nie powiedzie to musi strzelać.qlpin pisze:jak strzela doom wheel?
A strzela tak:
1) Rzucasz artyleryjką za określenie siły wszystkich 3 boltów
2) Znajdujesz najbliższy model w zasięgu i wypłacasz hita (look out sir przysługuje, nie potrzeba LoS-a)
3) Znajdujesz najbliższy model w zasięgu i wypłacasz hita (nowy jeżeli poprzedni cel zginął)
4) Znajdujesz najbliższy model w zasięgu i wypłacasz hita
Eazy?
Niekoniecznie, nad kółkiem paradoksalnie ma się większą kontrolę, jest tańsze i lepiej radzi sobie z dużymi celami.qlpin pisze:ale bez sensu, abomka lepsza...
Poza tym pamiętajcie że w walce wręcz nie przysługuje look out sir, a jeżeli w tej samej odległości od ciebie jest kilka modeli to ty wybierasz w który walisz