Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Mr. Hyde »

Opłaca się Plauge Priestowi dawać 2 lvl i kupować The Foul Pedant??

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

sztajgerland pisze:Opłaca się Plauge Priestowi dawać 2 lvl
zależy od reszty rozpy
sztajgerland pisze:kupować The Foul Pedant??
Jak najbardziej
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Moim zdaniem scrying stone jest lepszy dla priesta.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nolft pisze:Nie zakładam nowego tematu. Ale i tak mam pytanko: Jaki jest najlepszy skaveński bohater?
queek i thanquol

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Dziękuje Myth, już mniej więcej czaje o co kaman z tym kółkiem :P :) Ale na swoje jednostki można wpaść tylko uciekając prawda? Nie musze po swoich przejeżdżać jak się ruszam, tylko ich omijać moge tak?
Jakie itemy z army booka moge wykupić dla plague priesta? "may choose items from the magic items (includimg clan pestilens items) and scavenge-pile items up to 50points" Co to są scavenge pile items?????? :? ale ze mnie noooooob :P

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Luciu pisze:Co to są scavenge pile items?????? :?
Strona 33
Luciu pisze:ale ze mnie noooooob :P
Niezaprzeczalnie
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Każdy był kiedyś noobem, więc jest to wyleczalne:) Dzięki w każdym razie:)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

noobem czy newbie?
Bo to ma znaczenie ;p

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

chyba każdy newbie był noobem:P bo newbie to taki wyedukowany noob:P :)

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Czy jeżeli linia czaru tąpnięcia przejdzie przez wrogi odział w CC to test muszą zdawać tylko przeciwnicy czy cały CC?
Gdy tąpniecie atakuje jazdę to test zdają konie czy jeźdźcy?

Ma ktoś morze download armybooka do WoChu (i może podać na forum lub PM, niby znalazłem w google ale z 2008 i nie wiem czy nadal jest aktywny) ?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Goglem pisze:Czy jeżeli linia czaru tąpnięcia przejdzie przez wrogi odział w CC to test muszą zdawać tylko przeciwnicy czy cały CC?
Wszystkie modele, przez które przejdzie linia. Twoje też.
Goglem pisze:Gdy tąpniecie atakuje jazdę to test zdają konie czy jeźdźcy?
Jeźdźcy.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

M.T. pisze:
Goglem pisze:Czy jeżeli linia czaru tąpnięcia przejdzie przez wrogi odział w CC to test muszą zdawać tylko przeciwnicy czy cały CC?
Wszystkie modele, przez które przejdzie linia. Twoje też.
Tego czaru nie można rzucić do walki, więc raczej pytanie jest bezzasadne.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Myth pisze:Tego czaru nie można rzucić do walki, więc raczej pytanie jest bezzasadne.
Nie do końca. Wielkość "templatki" tego czaru jest ustalana losowo więc nie można przewidzieć czy zahaczy oddziały w walce czy nie. Book do szczurów jest dziurawy jak durszlak i do wyjścia FAQ-a nic nie wiadomo, a potem... się zobaczy.

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Hobbit pisze:Book do szczurów jest dziurawy jak durszlak i do wyjścia FAQ-a nic nie wiadomo, a potem... się zobaczy.
Noooo to jest niestety prawda :( A gdzie szukać ewentualnego FAQ?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Na stronie GW. Ale nigdy nie wiadomo czy i kiedy powstanie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

po frustrującym turnieju w kraku i kolejno 3 porazkach orkami, czas odkurzyć skaveny brachola...
i pytanko:
jak strzela doom wheel?
powiedzcie czy dobrze zrozumiałem:
jeśli nie chce strzelać to musze zdać ld, jak chce albo nie zdam ld to zadaje najbliższej jednostce w 18 calach 3x 1 hit zadający d6 woundów.

oto interesujący mnie fragment: "to work out how powerful warp lightning is, roll an artillery dice. If you roll number then this is the strenght of all the bolts for this turn. each unsaved wound is multiplied to d6 wounds."

tu nie ma wzmianki o ilości hitów! to znaczy, że to jest 1 hit z siłą artillery dice'a d6 woundów?

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

this is the strenght of all the bolts for this turn
To jest ta wzmianka. Wynik na artylerce stanowi o sile wszystkich trzech strzałów.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

qlpin pisze:jak strzela doom wheel?
Jeżeli nie chcesz aby DW strzelił musisz zdać Ld, jeżeli ci się nie powiedzie to musi strzelać.
A strzela tak:
1) Rzucasz artyleryjką za określenie siły wszystkich 3 boltów
2) Znajdujesz najbliższy model w zasięgu i wypłacasz hita (look out sir przysługuje, nie potrzeba LoS-a)
3) Znajdujesz najbliższy model w zasięgu i wypłacasz hita (nowy jeżeli poprzedni cel zginął)
4) Znajdujesz najbliższy model w zasięgu i wypłacasz hita

Eazy?

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

ale bez sensu, abomka lepsza...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

qlpin pisze:ale bez sensu, abomka lepsza...
Niekoniecznie, nad kółkiem paradoksalnie ma się większą kontrolę, jest tańsze i lepiej radzi sobie z dużymi celami.

Poza tym pamiętajcie że w walce wręcz nie przysługuje look out sir, a jeżeli w tej samej odległości od ciebie jest kilka modeli to ty wybierasz w który walisz ;)

ODPOWIEDZ