Zielone WAAAGH!!! Diabła - up 16.06.2010 - Ork Nob
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Zielonoskóre WAAAAGH!!! Diabła - up 27.11.2009
No zdjęcie trochę niszczy figurkę ;/
No ale tak to jest ok
No ale tak to jest ok
Drodzy rodacy... Ups - nie tak... Drodzy koledzy malarze - mam pewną zagwozdkę. Poniżej wrzucam późnego WiPa Grimgora Ironhida. Tak go malowałem, malowałem, podobał mi się i... na tym etapie przestał. Coś mi nie pasuje. Proszę was - podpowiedzcie mi, czy już schizy łapię, czy naprawdę jest coś do dupy... Czerwone elementy zbroi, pazury, wisior nie ruszone. Dodam, że figurka ma być na stół.
bardzo fajnie wyszło,drzewo,gobo -wszystko gut
tylko czemu skrzydła żółte?
jeśli muszą być koniecznie w tym kolorze to może chociaż trochę je przyciemnij
na koniec w sprawie pierwszych zdjęć ta podstawka z soplami była robiona
po trzech miesiącach z wfb -toż to niesprawiedliwe
tylko czemu skrzydła żółte?
jeśli muszą być koniecznie w tym kolorze to może chociaż trochę je przyciemnij
na koniec w sprawie pierwszych zdjęć ta podstawka z soplami była robiona
dzięki. Pociesze Cię, że to były 3 miesiące podczas których przeczytałem dosłownie tony artykułów, poradników, forów itd. na temat malowania i modelowaniagrabz pisze:ta podstawka z soplami była robiona
Niestety żółć jest ciupkę przekłamana na zdjęciu - na żywo miało wyglądać na żółty materiał. Planuję w weekend zrobić lepsze fotki to wrzucę.grabz pisze:tylko czemu skrzydła żółte?
Jest OK. Nie ma szału ale to przyzwoite i schludne malowanie.
Czasem można by przyciemnić czasem rozjaśnić ale jak na figurki do gry są bardzo OK
1 rzecz mi bardzo nie pasuje: czerwone oko, zielona skóra.... Dałbym czarną obwódkę - wg mnie wyglądałoby lepiej I dodatkowo rozjaśnił to oko do prawie bieli
Czasem można by przyciemnić czasem rozjaśnić ale jak na figurki do gry są bardzo OK
1 rzecz mi bardzo nie pasuje: czerwone oko, zielona skóra.... Dałbym czarną obwódkę - wg mnie wyglądałoby lepiej I dodatkowo rozjaśnił to oko do prawie bieli
I on tak na zydelku walczy?
krew na mieczu z przodu niezła, za to z tyłu jak ketchup, nawet widać wypukłą plamę farby
spód dłoni lewej ręki - chyba trzeba jakiegość FH walnąć, w sensie linie palców bo teraz ma taki zielony placek, rzuca się w oczy za bardzo
paznokcie mają być zielone czy zapomniałeś?
bardzo ładnie za to wyszła skóra i kurta
krew na mieczu z przodu niezła, za to z tyłu jak ketchup, nawet widać wypukłą plamę farby
spód dłoni lewej ręki - chyba trzeba jakiegość FH walnąć, w sensie linie palców bo teraz ma taki zielony placek, rzuca się w oczy za bardzo
paznokcie mają być zielone czy zapomniałeś?
bardzo ładnie za to wyszła skóra i kurta
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Taki teraz trend - mamy na świecie mnóstwo siedzących generałówHavelock pisze:I on tak na zydelku walczy?
No w tym wypadku to przekłamanie zdjęcia - na żywo nawet wypukłej farby nie maHavelock pisze:za to z tyłu jak ketchup, nawet widać wypukłą plamę farby
Good point - nie zwróciłem na to uwagi, a faktycznie lipa trochę wyglądaHavelock pisze:spód dłoni lewej ręki - chyba trzeba jakiegość FH walnąć, w sensie linie palców bo teraz ma taki zielony placek, rzuca się w oczy za bardzo
Maja być zielone... Doszedłem do wniosku, że człowiek ma paznokcie "skórzaste" a ork to w sumie zielony człowiekHavelock pisze:paznokcie mają być zielone czy zapomniałeś?
Dziękuję Choć muszę przyznać, że w trakcie malowania miałem chwile zwątpienia co do skórzni. Ale wyszło ok:)Havelock pisze:bardzo ładnie za to wyszła skóra i kurta