VC 2250
VC 2250
Przyszło mi coś takiego do głowy. Nigdzie nie widziałem podobnej rozpy i chciałem się dowiedzieć od was czy warto czymś takim grać.
Vampire count; blood dragon; barded nightmare; enchanted shield; black periapt; 3x DS; Lance; ML1; general @ 329 (0+sv)
wight lord; bsb; sword of the kings; HA; gem of blood; barded nightmare @ 151 (3+sv)
wight lord; HA; cursed book; Lance; barded nightmare @ 132 (2+sv)
wight lord; HA; wailing helm (terror); Lance; barded nightmare @ 132 (1+sv)
4x5 wilków @ 200
2x7 ghuli @ 112
12BK (FCG; barding; banner of the barrows) @ 385 - tu idą 3 wight lordy
14 BK (FCG; barding; war banner) @ 415 - tu idzie count
10 BK (FCG; barding)
5 Fell bats
Rozpiska jak widać ofensywna i to bardzo. Postarałem się o dość dużą obronę magiczną czyli mam 3 scrolle i periapta więc powinno wystarczyć.
Początkowo chciałem wystawić zamiast counta master necro z 4 scrollami ale on mógł łatwo zginąć i moi BK by nie marszowali z powodu braku w 12" generała a tak mam counta.
Taki Klocek BK z 3 wightami i wszyscy trafiają na 3+ myślę że sie sprawdzi
Vampire count; blood dragon; barded nightmare; enchanted shield; black periapt; 3x DS; Lance; ML1; general @ 329 (0+sv)
wight lord; bsb; sword of the kings; HA; gem of blood; barded nightmare @ 151 (3+sv)
wight lord; HA; cursed book; Lance; barded nightmare @ 132 (2+sv)
wight lord; HA; wailing helm (terror); Lance; barded nightmare @ 132 (1+sv)
4x5 wilków @ 200
2x7 ghuli @ 112
12BK (FCG; barding; banner of the barrows) @ 385 - tu idą 3 wight lordy
14 BK (FCG; barding; war banner) @ 415 - tu idzie count
10 BK (FCG; barding)
5 Fell bats
Rozpiska jak widać ofensywna i to bardzo. Postarałem się o dość dużą obronę magiczną czyli mam 3 scrolle i periapta więc powinno wystarczyć.
Początkowo chciałem wystawić zamiast counta master necro z 4 scrollami ale on mógł łatwo zginąć i moi BK by nie marszowali z powodu braku w 12" generała a tak mam counta.
Taki Klocek BK z 3 wightami i wszyscy trafiają na 3+ myślę że sie sprawdzi
mnie sie tam podoba sam bym czyms takim nie gral ale .......
Tylko po co 3 pacjentow chcesz wrzucic do jednego klocka ??? lepiej chyba jakos rozdysponoiwac ich po innych tez (jedni BK maja byc nawet bez 1 herosa ?? to lipnie) wiem ,ze z trafianiem na 3+ ale moze jednak ...
Tylko po co 3 pacjentow chcesz wrzucic do jednego klocka ??? lepiej chyba jakos rozdysponoiwac ich po innych tez (jedni BK maja byc nawet bez 1 herosa ?? to lipnie) wiem ,ze z trafianiem na 3+ ale moze jednak ...
-
- "Nie jestem powergamerem"
zmienilbym jednego whight lorda na thralla BD i zmienil scrolla na przezuty
ew. wyrzucic ghule i wstawic jeszcze BK zeby 3x15 bylo
ew. wyrzucic ghule i wstawic jeszcze BK zeby 3x15 bylo
Bardzo ciekawa rozpa. I bardzo silna. Ja jednak pokusił by się o wywalenie 1 wighta w zamian za 1 necro i dał mu scrolla i book of arkhan, bo ciężko nawet z tymi 3 scrollami będzie Tobie się wybronić mając 4 kości (razem z periaptem) przed magią przeciwnika. Ale tak to bardzo fajna rozpiska.
@Heinrich_von_Tod
czy ja wiem ,na armie do 8 kostek styknie ,a na armie full magiczne to zaproponowane zmiany i tak nie pomoga :D
czy ja wiem ,na armie do 8 kostek styknie ,a na armie full magiczne to zaproponowane zmiany i tak nie pomoga :D
Ale z magii to i tak nikt mi wszystkiego nie zabije. Wilki i baty to wiadomo mają zginąć One są do niszczenia maszyn i screenowania a BK to chyba nikt mi nie ruszy z pocisków typu d6/2d6 z S4 bo zabije mi tym 1 na ture i gówno. A Czary typu nr 6 z shadowa i metalu to mam od tego scrolle.
Zamień wight lorda z hełmem na thralla BSb. Wtedy bedzie juz lepiej, a koncpepcja zachowana
Wight bedzie miał 2+ sejwa(bo juz nie bedzie bsbekiem).
Thrallowi nie wiem co mozna dać . W sumie moze być hełm i wtedy masz sejwa na 1+
Wight bedzie miał 2+ sejwa(bo juz nie bedzie bsbekiem).
Thrallowi nie wiem co mozna dać . W sumie moze być hełm i wtedy masz sejwa na 1+
Chyba ją widziałem na innym forum I napiszę to co tam.. Nie widzę tego. Grałem podobną na Krakonie i okrutne wciry dostałem. Od krasi 2x, VC na nekrosach (ugrzązłem w tych zombiaczach) i jakichś sfrenzowanych szczursach.. Kawa od tamtego czasu dla mnie stała się sprawą mocno dyskusyjną.
Magia? Magie na razie zostawiam w domu Kurna nie opłaca się ostatnio grałem z heinrichem to w 5/6 tur mieliśmi same miscasty. Można nawet stracić maga. Ta rozpiska jest szybka i nie do magowania bo chodzi w niej o to żeby jak najszybciej wejść w walkę. Mam tylko antymagie żeby jakieś mocniejsze czary na mnie nie wchodziły.
Jakbym nawet zamienił 1 wighta na necromante to by i tak nic nie dało, a 2 wighty na 2 necromantów to już całkowicie zmienia koncepcję.
Po ostatnich bitwach np z heinrichem doszedłem do wniosku że warto mieć przynajmniej 2 klocki Bk z BsB, cursed bookiem i countem żeby sie klepał. Jak jeszcze się da tym BK war banner to na prawdę bardzo ciężko złamać ich nawet od boku.
Nawet smok jak mi wpadnie od boku a tam akurat bede miał counta z 0+ sejwem i cursed bookiem to mi nie zagrozi. przykład: Smok trafiea mnie na 5+ bo mam cursed booka czyli chaosowy trafi 2 razy. zrani 1 raz lub 2 razy a ja mam save na 3+ więc duża szansa że mi nic nie zrobi. max 1 rana. a chaos lord trafia 3/5 rani 2/3 z 5 czyli mam save na 4+ jeszcze więc na pewno więcej niż 2 rany mi nie zadadzą. Ja sobie oddam w smoka
a mam przeżuty na hity więc tam 4/5 trafie i mam SoM czyli 2 rany wklepie.
Czyli w ranach jest po równo a on ma bok czyli 3
a ja mam przewage, sztandar, war banner, BsB, 2 rany czyli 6
A to był chaosowy smok
Jakbym nawet zamienił 1 wighta na necromante to by i tak nic nie dało, a 2 wighty na 2 necromantów to już całkowicie zmienia koncepcję.
Po ostatnich bitwach np z heinrichem doszedłem do wniosku że warto mieć przynajmniej 2 klocki Bk z BsB, cursed bookiem i countem żeby sie klepał. Jak jeszcze się da tym BK war banner to na prawdę bardzo ciężko złamać ich nawet od boku.
Nawet smok jak mi wpadnie od boku a tam akurat bede miał counta z 0+ sejwem i cursed bookiem to mi nie zagrozi. przykład: Smok trafiea mnie na 5+ bo mam cursed booka czyli chaosowy trafi 2 razy. zrani 1 raz lub 2 razy a ja mam save na 3+ więc duża szansa że mi nic nie zrobi. max 1 rana. a chaos lord trafia 3/5 rani 2/3 z 5 czyli mam save na 4+ jeszcze więc na pewno więcej niż 2 rany mi nie zadadzą. Ja sobie oddam w smoka
a mam przeżuty na hity więc tam 4/5 trafie i mam SoM czyli 2 rany wklepie.
Czyli w ranach jest po równo a on ma bok czyli 3
a ja mam przewage, sztandar, war banner, BsB, 2 rany czyli 6
A to był chaosowy smok
i o cos takiego ktore nie wpada zazwyczaj same, tylko po przekierowaniu/zablokowaniu psami i maruderami wagonow, wpada razem z chariotami, dogrami, minotaurami czy khornikami?Kozisyn pisze:chodzi ci o smoka??
takie coś co lata dookoła i wpada z pomocą jakiś zdejmowaczy rank/dawaczy sztandarów/innych bonusów?? [/url]
Szczerze to bardziej się boje minotaurów khorna niż dogrów bo mają więcej ataków te minosy. Pozatym nie mówcie o tym że smok + dogry + chooseni zjadą mi 15 bK bo to oczywiste ale ja mówiłem o tym że sam smok od boku nie jest w stanie mi tego zjechać
myslacy gracz tak czy siak nie wjedzie ci smokiem od boku w pelen wagon BK, nawet bez tego comba... bo utknie tam tak czy siak na 1-2 tury.. a to mzoe sie okzac smiertelne dla takeigo smokaDrwal pisze:ale ja mówiłem o tym że sam smok od boku nie jest w stanie mi tego zjechać
prawdziwie skuteczna szarza na wagony BK, to absolutna kanapka, rozbijajaca wagon w pyl w jedna faze walki
ja mowie tylko ze po co ci taki combos, skoro i tak nikt myslacy ci sie w niego nie zlapie
To jest chyba zdanie które uchwyca esencję tej rozpiskiKozisyn pisze: To co masz to taki gorszy chaos