1 Vampire BSB (Vampire) @ 205 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy; Lance; Heavy armour;
Shield
Sword of Might [15]
Enchanted Shield [15]
The Courtly: Walking Death [25]
The Martialle: Dread Knight [25]
1 Barded Nightmare @ [0] Pts
1 Vampire (Vampire) @ 195 Pts
General; Magic Level 1; Necromancy
The Master: Summon Ghouls [15]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
Flayed Hauberk [25]
The Gem of Blood [25]
9 Crypt Ghouls @ 88 Pts
1 Ghast @ [8] Pts
9 Crypt Ghouls @ 88 Pts
1 Ghast @ [8] Pts
19 Grave Guard @ 295 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
1 Crypt Keeper @ [12] Pts
5 Black Knights @ 253 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of the Barrows [45]
1 Hell Knight @ [16] Pts
6 Skeletal steed @ [0] Pts
3 Cairn Wraiths @ 225 Pts
Great Weapon
1 Banshee @ [25] Pts
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 4
Models in Army: 52
Total Army Cost: 1349
co myślicie?
zapraszam do komentowania
Vampiry 1350
a jak wampir z BSB to najlepiej regenkę i konia mu i dac go do black knightów lub grave guardów
"Life out here is raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica" [Życie tutaj jest surowe, lecz my nigdy się nie wycofamy, nigdy tego nie porzucimy, bo jesteśmy Metalliką“]
jezeli chcesz zachowac taka rozpiske, w tej formie, to dorzuc black periapta bsbkowi, i wywal gem of blood a daj scrola na generala. i z tych 6 bk wywal barowsa a wstaw plonace ataki. hydra juz sie tak szybko do walki nie bedzie pchala a z barrowsem oddzial robi sie za drogi po prostu.
always Vampire
Ja wywaliłbym wrajty, jest ich za mało (wg mnie 5 z baśką to minimum). Zamiast nich dałbym trenera, albo Varga. Bez hełmu jakoś mi się nie sprawdzają.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2010, o 09:37 przez Solider, łącznie zmieniany 1 raz.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- gerald_tarrant
- Masakrator
to dopiero jest poradaGasior pisze:jezeli chcesz zachowac taka rozpiske, w tej formie, to dorzuc black periapta bsbkowi, i wywal gem of blood a daj scrola na generala. i z tych 6 bk wywal barowsa a wstaw plonace ataki. hydra juz sie tak szybko do walki nie bedzie pchala a z barrowsem oddzial robi sie za drogi po prostu.
gratz
coś nie tak?
Bo jeżeli moja porada jest bez sensu to w takim razie caly ten temat rozpisek jest bez sensu.
Generalnie uważam że rozpiska jest słaba. Ale w końcu nie chodzi tu o narzucanie zupelnie innej, swojej rozpiski, tylko jakieś rady co do tej którą przedstawił nam Autor. Co uważam że uczyniłem dość rzetelnie i moim zdaniem dobrze
Bo jeżeli moja porada jest bez sensu to w takim razie caly ten temat rozpisek jest bez sensu.
Generalnie uważam że rozpiska jest słaba. Ale w końcu nie chodzi tu o narzucanie zupelnie innej, swojej rozpiski, tylko jakieś rady co do tej którą przedstawił nam Autor. Co uważam że uczyniłem dość rzetelnie i moim zdaniem dobrze
always Vampire
- gerald_tarrant
- Masakrator
no właśnie o to chodzi, że porada mi się podobaGasior pisze:coś nie tak?
Hmm, przy tak malej ilosco kostek to ghouli nie powskrzeszasz, wiec branie mocy na zwiekszanie limity troche mija sie z celem, wydaje mi sie ze dalbys rade wcisnac +2 powerdicy dla generala, a jeden oddzial ghouli zamienic na zombie, na poczatku zanim bedziesz mial straty dokrzeszasz zombie bo je mozn aponad limit i zaslaniasz nimi generala, a potem masz wiecej powerdicow do leczenia black knightow. Masz wiekszego casting poola wiec wieksza zanse ze cos wejdzie a na te punkty trudno zabic przeciwnika inczej niz negowaniem strat.
Jako ze masz gdzie trzymac genka to w ogule ghouli sie mozesz pozbyc.
Jako ze masz gdzie trzymac genka to w ogule ghouli sie mozesz pozbyc.
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.