1 Daemon Prince @ 495 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Fire
Immortal Fury [25]
Prince of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
Unnatural Swiftness [25]
Lore of metal, fire lub shadow
1 Herald of Khorne @ 165 Pts
Armour of Khorne [15]
Juggernaut
1 Herald of Khorne @ 190 Pts
Battle Standard
Armour of Khorne [15]
Juggernaut
1 Herald of Khorne @ 190 Pts
Armour of Khorne [15]
Chariot of Khorne
10 Bloodletters of Khorne @ 120 Pts
20 Bloodletters of Khorne @ 270 Pts
Standard; Musician, Champion
10 Bloodletters of Khorne @ 120 Pts
5 Flesh Hounds of Khorne @ 175 Pts
5 Flesh Hounds of Khorne @ 175 Pts
3 Bloodcrushers of Khorne @ 275 Pts
Standard
Skull Totem [25]
Champion
6 Chaos Furies @ 72 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 61
Total Army Cost: 2247
Gram przeciw bretonii, aczkolwiek rozpiska jest wzglednie stala na te punkty. Mam jednak problem ze zlozeniem princa (jedyne odstepstwo od czysto khornowej reszty armii i ewentualnym doborze magii na nim.
Wszelkie porady mile widziane.
Khorne daemons 2250
Dlaczego nie blodzio? Chyba lepiej szóstki piesków i jeszcze jeden/dwa oddział/y furii. Ja też zaryzykował bym sztandar d3+1 do CR na bsb (kosztem armor save).
Rozpiski demonów się zbytnio nie zmieniają, więc sam już nie wiem po co dodawać te standardowe na pewno gdzieś na forum są prawie identyczne już omówione.
Rozpiski demonów się zbytnio nie zmieniają, więc sam już nie wiem po co dodawać te standardowe na pewno gdzieś na forum są prawie identyczne już omówione.
Statystyka to dziwka.
Z wrodzonej upartosci postanowilem grac na princku i dlatego nie wystawiam bloodzia. Moim zamiarem nie jest powielanie standardowej ogranej rozpiski, jeno stworzenie czegos nietypowego, acz skutecznego.
Po bitwie dochodze do wniosku, ze princowi brakowalo armora i ASF. Magia niczego nie dala, czego mozna bylo sie spodziewac (nawet po ubiciu czarodziejek, moje rzuty byly marne). Zdecydowanie icon of endless rage na klocku letterow sie przydaje, chariot jest skuteczny nawet przeciw kawalerii, a magia jest fuj.
Po bitwie dochodze do wniosku, ze princowi brakowalo armora i ASF. Magia niczego nie dala, czego mozna bylo sie spodziewac (nawet po ubiciu czarodziejek, moje rzuty byly marne). Zdecydowanie icon of endless rage na klocku letterow sie przydaje, chariot jest skuteczny nawet przeciw kawalerii, a magia jest fuj.