WoCH 500 - HELP!

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anzalf
"Nie jestem powergamerem"

WoCH 500 - HELP!

Post autor: Anzalf »

Witam

Moja rozpiska na 500

Mag, pietno Tzeentcha,2 lev,chowaniec czarownik - 155pkt
12 Wojowników Chaosu,tarcze,piętno Slaanesha - 202pkt
10 Bojowych Ogarów - 60pkt
5 Maruderów konno,lekkie zbroje,tarcze,włócznie,sztandar 82pkt

499pkt razem - będę grał przeciwko DE na 16 kuszach,10 korsarzach,bohu,10 Black Guardom i czymś tam jeszcze jak to nie wszystko ;p Najbardziej bojęsię kusz.Proszę o porady odnosnie taktyk ew co byście zmienili w tej rozpie 8)

Pozdrawiam :D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Jeżeli będą kusze a przeciwnik nie będzie miał harpii i Dark ridersów to może weź oddział kawy AP nic ci nie zrobi bo i tak bedziesz miał save na 2+ a powinieneś pozamiatać. 10 psów zamień na 2x5.

Awatar użytkownika
Anzalf

Post autor: Anzalf »

Harpi nie ma i tych balck raidersów też nie ma, tylko kusze De maja niby przebicie pancerza i o to się z nim sprzeczam... :D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!

Awatar użytkownika
Warzywko

Post autor: Warzywko »

Mają przebicie pancerza, więc się z nim nie sprzeczaj :)
Sztandar włócznie, cuda nie są Ci potrzebne na maruderach konnych wystaw ich czystych albo z Mark of Slaanesh i flailami. ZDECYDOWANIE ZDEJMIJ Z NICH LIGHT ARMOR I SHIELD. Tracą wtedy zasadę fast cavalery dla której się ich wystawia. Poza tym armor i shield są w ogóle zbędne 5+ armor save to i tak nic (4+ jeśli stracą zasade fast cavalery). Pieski w dwóch piątkach. Moim zdaniem na takie małe pkt szkoda je tracić na mark of tzeenth lore of fire jest wystarczająco dobry.
Weź też pod uwagę, że przeciwnik wystawia się jak powiedziałeś na strzelaniu więc ilu tych wojowników dojdzie, jeśli zaszarżują w armię stojąca dopiero w 4 rundzie? Wolałbym piątkę Knightów, i 10 maruderów do zapchania cora.
Statystyka to dziwka.

ODPOWIEDZ