Myślałem, że poczucie humoru jest troche lepsze, no ale kit.bigpasiak pisze:Dobry "joke"...Piotras pisze:Btw nie zaznaczyłeś generała
Zgadujemy kto nim będzie?
Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
Hehe - tak będzieKalesoner pisze:Pasiak obawia się zmian.bigpasiak pisze:E tam...ksch pisze:Idę drogą Kalesonera - zamawiam kolejnych łuczników, na razie 50 brzmi jak minimum![]()
Idzie nowe!

Moja najnowsza rozpa na Bazyla to 50 łuków i 18 tancerzy, jeśli Skaven nadąży z malowaniem (a on zawsze nadąża) to będzie dobrze. Gorzej, że Bazyle są takie, że 4lvl magii brzmi jak mus (sexmaszyna rulez).
Jak czas pokazuje nowe nie zawsze równa się lepszeKalesoner pisze:Pasiak obawia się zmian.bigpasiak pisze:E tam...ksch pisze:Idę drogą Kalesonera - zamawiam kolejnych łuczników, na razie 50 brzmi jak minimum![]()
Idzie nowe!

ke ke ke ke

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Jeszcze Cię zdetronizujemy 

- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
ok, rozpa poprawiona
mag 2 lvl kijaszek ds 175
bsb + hoda 140
10 GG 120
10 GG 120
8 Dryads 96
8 Dryads 96
6 tancerzy 108
6 tancerzy 108
1 drzewko 285
takie sobie to teraz, chyba powrócę do altera i gołych wildow dorzucę po przycięciu driad i tancerzy
pozdrwiam
mag 2 lvl kijaszek ds 175
bsb + hoda 140
10 GG 120
10 GG 120
8 Dryads 96
8 Dryads 96
6 tancerzy 108
6 tancerzy 108
1 drzewko 285
takie sobie to teraz, chyba powrócę do altera i gołych wildow dorzucę po przycięciu driad i tancerzy
pozdrwiam
5tki nie sa do trzymania maga, grałem tak 3 lata temu, maja zupełnie inne zadanie. Alter nie tyle jest dział i innego plugastwa co do straszenia fastów shadów i "skradania" sie do łuków poza tym biega sobie blisko wildów. Na demony i inne zmasowane magiczne armie grzecznie siedzi w lesie, tak gram na nim raz na jakis czas od 3 lat. ( wiem, że podkreslajać jak długo na nim grasz nie przemawia przez ciebie pycha i próżność, a doświadczenie : ) )bigpasiak pisze:Rozumiem, że on np na maszyny jest itp., jednak na krasnoludzkie nie sprawdzi się...Gremlin pisze:Alter Noble @ 156.0 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Briarhearth [15.0]
Amaranthine Brooch [35.0]
Miałem bardzo podobne ustawienie herosów na GT chyba 2 lata temu
Zapytam jeszcze po co tylu tancerzy skoro maja raczej być body guardami...
Może jak chcesz żeby arcy miał być bardziej samodzielny to pomysłem blessa zrobić go forest spirytem?
Mag samopas jak sie wystraszy to trudo, chociaz ostatnio sie mi to nei zdarza, jak bedzie potrzeba to wejdzie do wd. Wydaje mi się ze grałem juz na forestspirytach magach hmmm jakios na samym poczatku 6tej ed, isie raczej nie sprawdzali ...hmmm.
Poza Tym zapewniam Cie ze to nei był pomysł Bleesa, bo niby jak? Ach tak on pierwszy zapewne na tym grał...
krzyzyk na droge ^^ i przyjemnych gier xDksch pisze:Gremlin - rozpa spoko, chociaż ja zagram zupełnie innąIdę drogą Kalesonera - zamawiam kolejnych łuczników, na razie 50 brzmi jak minimum
Wszyscy staraja sie być tak zajebiści jak Kalesoner, czy mi sie wydaje ? Nooo gram w ta gre od 6ciu lat, z 2 turniejowo heh i ciężko sie odnieść mis ie odnieśc do niektórych komentarzy, chcących udowodnic co?
Gremlin, z całym szacunkiem i całą sympatią: dawno nie czytałem takich bredni. Jakie udowodnianie? Czego? Przez kogo?
Kalesoner fajne rozpiski robi, spoko tym gra, czego dowodzą wyniki. Podoba mi się to podejście. Tobie nie. Koniec tematu. Równocześnie nikt nie twierdzi, że to jedyny sposób grania. Pasiak gra zupełnie innymi rozpiskami i wykręca jeszcze lepsze wyniki, będąc zdecydowanie najlepszym graczem WE w Polsce. Czy ktoś inspirując się jego rozpiskami, chce być tak zajebisty jak on? Nie sądzę. Jankiel znalazł swój styl gry WE i też robi to dobrze. Czy jak wezmę sobie dwóch WW nobles to chce być tak zajebisty jak on? Przecież to jakiś idiotyzm.
A to, czy grasz 5,6 czy 10 lat ma tutaj raczej trzeciorzędne znaczenie. Jeśli wstałeś lewą nogą i ciśnienie Ci skoczyło z byle powodu, to jest najlepszy moment, żeby to przyznać i wycofać się z tych wątpliwych tez. A jeśli wciąż uważasz, że masz rację, to proszę wytłumacz w kilku prostych, ale czytelnych, zdaniach co masz na myśli i poprzyj to jakimiś przykładami.
Kalesoner fajne rozpiski robi, spoko tym gra, czego dowodzą wyniki. Podoba mi się to podejście. Tobie nie. Koniec tematu. Równocześnie nikt nie twierdzi, że to jedyny sposób grania. Pasiak gra zupełnie innymi rozpiskami i wykręca jeszcze lepsze wyniki, będąc zdecydowanie najlepszym graczem WE w Polsce. Czy ktoś inspirując się jego rozpiskami, chce być tak zajebisty jak on? Nie sądzę. Jankiel znalazł swój styl gry WE i też robi to dobrze. Czy jak wezmę sobie dwóch WW nobles to chce być tak zajebisty jak on? Przecież to jakiś idiotyzm.
A to, czy grasz 5,6 czy 10 lat ma tutaj raczej trzeciorzędne znaczenie. Jeśli wstałeś lewą nogą i ciśnienie Ci skoczyło z byle powodu, to jest najlepszy moment, żeby to przyznać i wycofać się z tych wątpliwych tez. A jeśli wciąż uważasz, że masz rację, to proszę wytłumacz w kilku prostych, ale czytelnych, zdaniach co masz na myśli i poprzyj to jakimiś przykładami.
Wiesz no ja nie przewiduję żadnych kłótni, przecież znamy się z Gremlinem nie od dziś. Mam nadzieję, że już ochłonął bo za cholerę nie wiem o co mu chodziło 

Poprawnie - ale to zdecydowanie wystarcza jak na esencję klimatuJankiel znalazł swój styl gry WE i też robi to dobrze.

Strasznie mi się w WE podoba to, że można grać bardzo różnymi rozpiskami i mieć dobre wyniki - także rozpiskami bardziej "klimatycznymi". To ewidentnie świadczy o tym, że kodeks jest świetnie napisany, a dodatkowo pocieszające jest to, że wśród graczy WE nie ma tak powszechnego kopiowania najlepszych rozpisek, jak to ma miejsce w przypadku innych armii.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jankiel dobrze prawi.
Chyba WE to aktualnie jedyna armia, która naprawdę ma kilka (-naście?) dobrych rozpisek, którymi można grać.
I chłopcy nie spinajcie się... Ja pogadałem troche z Kalesonerem na PGA, na gg, przekonałem się nie do 40, a do 50 łuczników, ale na więcej nie ma miejsca w mojej rozpie. Ale to nie znaczy, że zaraz ktoś musi być tak zajebisty jak on.
Nie no, fajnie byłoby mieć lepsze wyniki, ale...

I chłopcy nie spinajcie się... Ja pogadałem troche z Kalesonerem na PGA, na gg, przekonałem się nie do 40, a do 50 łuczników, ale na więcej nie ma miejsca w mojej rozpie. Ale to nie znaczy, że zaraz ktoś musi być tak zajebisty jak on.

Nie no, fajnie byłoby mieć lepsze wyniki, ale...
Zdecydowanie chciałem pokazać tylko, że coś już takiego sprawdzałem dlatego mogę wyrazić o tym opinię i jakoś pomóc ewentualnie w wyborze...Gremlin pisze:wiem, że podkreslajać jak długo na nim grasz nie przemawia przez ciebie pycha i próżność, a doświadczenie
Co do maga to nie tylko chodzi o pewność, że nie ucieknie ale o możliwość samemu zmieniania miejsca ukrycia.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Piotras - u mnie też 50 już niemal zaklepanych
Łamię się teraz, czy wziąć Turonia, czy Rycerza. Drugi to wiadomo - fajny bat na lataczy i niezły bloker, pierwszy to rozkurz na tyłach wroga. Za rycerzem przemawia to, że Kalesoner zagra zapewne na Turoniu, więc nie chcąc być posądzonym o chęć bycia równie zajebistym co on, powinienem wziąć rycerza
Kurde za to rycerza będzie miał Jankiel - bądź tu człeku mądry
Mam - wezmę rewolwery, albo yasia! 

Niestety nie masz szans Runepriest
o 2:46 w nocy z pn-wt Jankiel napisał:
A tak na serio: co bierzecie?

Także jest udokumentowane - a Ty wcześniej o Bretońcu nie pisałeś. W razie próby tempego naśladownictwa, będzie że staramy się być równie zajebiści co Jankiel, a nie równie zajebiści co TyJankiel pisze:I znowu kompletna zmiana...
Ogra i trolla trzeba odstawić na półkę (bo nie mogą rzucać challenge championom ghuli) i wraca sławny bretoński rycerz

A tak na serio: co bierzecie?
W sumie nic... a co polecasz?ksch pisze:A tak na serio: co bierzecie?
Od razu zaznaczam, że nie palę więc ziółko odpada na przedbiegach...
A i mam spory katar to eliminuję te przez nos...

Abandoned
Abandoned
Uśmiechnij się do lekarza to dostaniesz kroplówkębigpasiak pisze:W sumie nic... a co polecasz?ksch pisze:A tak na serio: co bierzecie?
Od razu zaznaczam, że nie palę więc ziółko odpada na przedbiegach...
A i mam spory katar to eliminuję te przez nos...