EURO DE GarGa
EURO DE GarGa
Moja wizja DE na Euro.
Dreadlord
General; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death [25]
Black Amulet [70]
Black Dragon
Sorceress
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Sorceress
Magic Level 2
Sacrifical Dagger [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
6 Harpies
14+1 Warriors
Shield; Musician; Lordling
2x5 Dark Riders
Repeating Crossbow;
10 Crossbowmen
Shield
2x7 Shades
2ndWeapon; Great Weapon;
2x6 Cold One Knights
Musician
2 Reaper
Casting Pool: 6 + Dagger
Dispel Pool: 4 + 2x DS
Models in Army: 77
Total Army Cost: 2250
Max strzelania(35 xrb)+rbt/ Całkiem przyzwoita magia dagger daje sporo możliwośći/ pierdolnięcie jest Smok i 2x Cok. Jest wszystko czyli tak jak u mnie musi być.
Dreadlord
General; Repeating Crossbow; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death [25]
Armour of Eternal Servitude [35]
Hydra's Teeth [40]
Black Dragon
1 Master @ 214 Pts
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Hydra Banner [75]
Cold One
Caddy
5 Harpies @ 55 Pts
3x5 Dark Riders
Repeating Crossbow;
2x8 Shades
Great Weapon; 2ndWeapon; Repeating Crossbow
2x6 Cold One Knights
FCG; Null Talisman
2 Reaper @ 200 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2247
A tu pierdolnięcie bez rozpa bez polotu jak dla mnie ale wiadomo co ma robić.
Dreadlord
Crimson Death [25]
Black Amulet [70]
Black Dragon
Sorceress
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Sorceress
Magic Level 2
Sacrifical Dagger [25]
6 Harpies
14+1 Warriors
2x5 Dark Riders
Repeating Crossbow;
10 Crossbowmen
Shield
2x7 Shades
2ndWeapon; Great Weapon;
2x6 Cold One Knights
Musician
2 Reaper
Models in Army: 77
Max strzelania(35 xrb)+rbt/ Całkiem przyzwoita magia dagger daje sporo możliwośći/ pierdolnięcie jest Smok i 2x Cok. Jest wszystko czyli tak jak u mnie musi być.
Dreadlord
General; Repeating Crossbow; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death [25]
Armour of Eternal Servitude [35]
Hydra's Teeth [40]
Black Dragon
1 Master @ 214 Pts
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Hydra Banner [75]
Cold One
Caddy
5 Harpies @ 55 Pts
3x5 Dark Riders
Repeating Crossbow;
2x8 Shades
Great Weapon; 2ndWeapon; Repeating Crossbow
2x6 Cold One Knights
FCG; Null Talisman
2 Reaper @ 200 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2247
A tu pierdolnięcie bez rozpa bez polotu jak dla mnie ale wiadomo co ma robić.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- swieta_barbara
- habydysz
Bardzo fajna ta pierwsza rozpa, choc osobiscie to wywalilbym COKi i kuszoli, a za te punkty wystawil gwardie, rydwan i dobil shadow do maxa. Rydwan dobrze kontruje, a gwardia jest dobra do klejenia roznych nieprzyjemnych combatow.
Skoro masz defens, to COKi beda tylko fragami dla przeciwnika - bez kotla sobie nie poradza.
Skoro masz defens, to COKi beda tylko fragami dla przeciwnika - bez kotla sobie nie poradza.
- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
wystarczy sam PoK , a punkty na Armour of Eternal Servitude moga pojsc na cos innego.
2 rozpa bardziej mi sie podoba , za magia jakos specjalnie nie przepadam - a wywal zeby hydry , jak dla mnie za drogie , mozesz dac war bannera dla rycerzy , zastanawaim sie czy nie byla by lepsza opcja mastera z BSB , no ale hydra banner
2 rozpa bardziej mi sie podoba , za magia jakos specjalnie nie przepadam - a wywal zeby hydry , jak dla mnie za drogie , mozesz dac war bannera dla rycerzy , zastanawaim sie czy nie byla by lepsza opcja mastera z BSB , no ale hydra banner
CoKi również dobrze się komponują do tej rozpiski bo masz pierdolnięcie na np. Tanki i LT w razie problemów samoka natomiast lekkie strzelanie ściąga śmieci które by mogły przeszkadzać. Jednak idąc twoim tokiem rozumowania, włożyłem gwardie kosztem 1 CoK i kuszników, drugich zostawiłem bo sama kontra w postaci smoka to moim zdaniem mało. Rydwan jest dobry do szachowania gdy masz jakiś ważny klocek ( np z SS ) ja takiego nie mam.swieta_barbara pisze:Bardzo fajna ta pierwsza rozpa, choc osobiscie to wywalilbym COKi i kuszoli, a za te punkty wystawil gwardie, rydwan i dobil shadow do maxa. Rydwan dobrze kontruje, a gwardia jest dobra do klejenia roznych nieprzyjemnych combatow.
Dreadlord
Crimson Death [25]
Black Amulet [70]
Black Dragon
Sorceress
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Sorceress
Magic Level 2
Sacrifical Dagger [25]
5 Harpies
14+1 Warriors
2x5 Dark Riders
Repeating Crossbow;
2x8 Shades
2ndWeapon; Great Weapon;
14+1 Black Guard
ASF; Soulraner
6 Cold One Knights
2 Reaper
Models in Army: 72
Durgoth pisze:Ja bym zamienił black amulet na PoK i Armour of Eternal Servitude. A co do drugiej rozpy to wyrzuciłbym Hydra's teeth. Mi nigdy się to nie sprawdziło.
Poczytajcie zasady Euro zanim zaczniecie coś pisać.krzychuŻul pisze:wystarczy sam PoK , a punkty na Armour of Eternal Servitude moga pojsc na cos innego.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
- swieta_barbara
- habydysz
To moze zamiast tych 2gich cokow ninja z gwiazdkami? Mi sie bardzo dobrze sprawdza, a zawsze to mocny dodatek do walki ze smokami, rydwanami - ogolnie jest niezly.
Zreszta jesli coki Ci sie sprawdzaja, to stosuj je, ja jakos nigdy nie mialem do nich zaufania. BG to ciezkie do wyrwania punkty, ninja dobrze sam sie oslania, smok to jakosc sama w sobie. Na europrogach defensy maja naprawde spoko (do 400 remis, od 1500 maska, im wiecej strzelania, tym bitwy dluzej trwaja i mniejsza szansa dogrania kompletu tur).
Zreszta jesli coki Ci sie sprawdzaja, to stosuj je, ja jakos nigdy nie mialem do nich zaufania. BG to ciezkie do wyrwania punkty, ninja dobrze sam sie oslania, smok to jakosc sama w sobie. Na europrogach defensy maja naprawde spoko (do 400 remis, od 1500 maska, im wiecej strzelania, tym bitwy dluzej trwaja i mniejsza szansa dogrania kompletu tur).
Barbara wole Coki z 1 racji na pamierku ninja wygląda zajebiście i taki jest ale jak ja rzucam gwiazdkami na 2+ 3x1 na trafie 3x tury pod rząd to sory ale to nie zabawka dla mnie Tak to bym się nawet nie zastanawiał tylko dostał by gwiazdki i lot. A moje Coki dużo przeszły i się sprawdzają Oczywiście gdyby moja rozpa miala być wykożystana na Euro przez kogos innego to spoko moglby ninje wziąść z lepszym powodzeniem niż u mnie .
1 rozpa ujdzie, ja wywalilbym czarodziejke i warriorow i wrzucil kociol i magiczne szmatki na CoK.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Własnie przy takim zestawieniu nie widze sensu wrzucania kotła. Brakuje hydr/y, Smok takich bajerów nie potrzebuje, BG też sobie spokojnie bez niego radzą, a magia może namieszać i to sporo, zwłaszcza że jest dagger.
Kocioł to przy 2 rozpie zamiast Caddiego
Kocioł to przy 2 rozpie zamiast Caddiego
magia ssie.
ja mialem na mysli kociol przy 2 oddzialach CoKow. choc moze w sumie lepszy bsb na CO... ja w kazdym razie balbym sie grac ofensem bez bsbka. o graniu BG bez bsb to juz nie wspomne...
ja mialem na mysli kociol przy 2 oddzialach CoKow. choc moze w sumie lepszy bsb na CO... ja w kazdym razie balbym sie grac ofensem bez bsbka. o graniu BG bez bsb to juz nie wspomne...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Ja tam nie nażekam Wychodzi troche więcej kminienia bo nie można puszczać gwardii na pałe czy tam smoka na bardziej ryzykowne szarże, jednak bądz co bądz rezultaty są zaskakujące Z racji tego że masz więcej możliwości
W drugiej rozpie aż się prosi o kocioł... praktycznie cała armia może z niego korzystać. A taki oddział ze szmatą hydry to jest pierwszorzędny cel do wystrzelania. Poza tym kocioł da większą mobilność armii. 1A ze sztandaru jest dla jednego oddziału a kocioł dla całej armii.