Vampire Counts 2200

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Borysss
Chuck Norris

Vampire Counts 2200

Post autor: Borysss »

Von Carstein Vampire Count @ 354 Pts
Von Carstein; General; Magic Level 2
Ring of the Night; Walking Death; Aura of Dark Majesty; Nightmare; Barding; Lance

Wight Lord @ 151 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy Armour
Sword of the Kings;The Gem of Blood;Nightmare ; Barding

Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Book of Arkhan; Dispel Scroll

Necromancer @ 140 Pts
Magic Level 2
Black Periapt; Dispel Scroll

5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
7 Dire Wolves @ 80 Pts smoko jebcy :oops:
Doom Wolf

7 Ghouls @ 56 Pts

10 Zombies @ 60 Pts

13 Skeleton Warriors @ 155 Pts
Light Armour; Shield; FCG

14 Black Knights @ 440 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; Banner of Doom

9 Black Knights @ 310 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; Banner of the Barrows

5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts

Summary:
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 84
Total Army Cost: 2196

Szybki plan: BsB włazi do 9BK (Banner of the Barrows), gienerał do drugiego oddziału BK.
Nekromańci (tutaj patent który mi się ostatnio spodobał) to zombiaków, które idą za szkieletami. Co by nikt nie miał jak zbyt szybko się w szarżować w moich dzielnych chłopaków. Nekromańci dodatkowo mają do obstawy Ghule.
Reszty zbytnio nie ma potrzeby tłumaczyć bo widać wszystko jak na dłoni ;)
Trochę mam obawy w stosunku do batsów, ale jednak czasem uda im się chociaż zasłonić jakąś maszynę i na coś tam się przydają.
Żałuję że nie mam za co wstawić Banshee :( cholernie ją lubię. Cóż nie można mieć wszystkiego ;)

serwus.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

tylko ten count jest cienki. Ja bym może się pokusił i dał go na winged nightmare'a.

zamien tego counta może na master necromancera i jednego necromante wywal i daj thralla kasztana:
-opancerzony koń
-HA
-enchanted shield [10]
- walking death [35]
- lanca

koleś ma wtedy 1+ save i robi prawie to samo co count. Tamten count za łątwo schodzi i nie ma praktycznie save'a a ward 5+ nie zawsze starcza. Jakbyś miał cursed booka to co innego.

co do tych 7 wilków z championem to nie licz na to że przeciwnik da se tobie tak nimi złapać. bez popychaczki to raczej patent nie wyjdzie. na lorda chaosu na smoku lepsza jest banshee bo widzi dookoła, a dwiema to spokojnie smoka złapiesz,a w połączeniu z bsb to będzie kosić.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Mam przynajmniej jedną popychaczkę.
Count nie jest typem który lubi spotykać innych herosów :)
Z zwykłymi cieciami sobie radzi, w lordów nie będzie się pchał, a jak już zawsze zostaje jeszcze czempion.

Banshee myślałem, fajna sprawa, bardzo ją lubię, ale nie stykneło mi na nią pts.

ODPOWIEDZ