Ankieta odnosnie DMP
Re: Ankieta odnosnie DMP
W sierpniu? Jesli mowimy o szkole?
Mam pytanie do moderatorow tego forum.
Czy dlugo macie zamiar tolerowac taki poziom, jaki niektorzy uczestnicy tej dyskusji prezentuja????
Czy dyskusje na rzekomo NAJLEPSZYM forum WFB w Polsce maja polegac na zdobywaniu poklasku poprzez przekrzykiwanie, obrazanie zwrotami w stylu "jebania posta" i innych inwektywach??? To w taki sposob maja byc ustalane zasady gey i wylaniani reprezentanci Polski na imprezy miedzynarodowe???
Ja rozumiem, ze mlodosc ma swoje prawa ale obcowanie w spolecznosci oprocz praw pociaga za soba tez i obowiazki. Jednym z nich jest szacunek dla innych!
Mam w glebokim niepowazaniu wszystkie panujace tutaj uklady miedzy "starymi graczami", kolesiostwo, wzajemna adoracje i wazeliniarstwo. Jesli to ma byc srodowisko najlepszych graczy/hobbystow WFB w Polsce, to chyba mozna oczekiwac czegos wiecej???
Do wszystkich:
ludzie, czy naprawde odpowiada Wam taki poziom prowadzenia dyskusji??? Czy naprawde odpowiada Wam to, ze na tym forum codziennie obraza sie ludzi, innych graczy??? Ze niektorym niewiadomo co do glowy uderza, bo graja kilka lat w WFB albo maja wysokie miejsce w lidze albo znaja "kogo trzeba"???
Przepraszam za off-top i oczekuje odpowiedzi moderatorow
Pozdrawiam
Czy dlugo macie zamiar tolerowac taki poziom, jaki niektorzy uczestnicy tej dyskusji prezentuja????
Czy dyskusje na rzekomo NAJLEPSZYM forum WFB w Polsce maja polegac na zdobywaniu poklasku poprzez przekrzykiwanie, obrazanie zwrotami w stylu "jebania posta" i innych inwektywach??? To w taki sposob maja byc ustalane zasady gey i wylaniani reprezentanci Polski na imprezy miedzynarodowe???
Ja rozumiem, ze mlodosc ma swoje prawa ale obcowanie w spolecznosci oprocz praw pociaga za soba tez i obowiazki. Jednym z nich jest szacunek dla innych!
Mam w glebokim niepowazaniu wszystkie panujace tutaj uklady miedzy "starymi graczami", kolesiostwo, wzajemna adoracje i wazeliniarstwo. Jesli to ma byc srodowisko najlepszych graczy/hobbystow WFB w Polsce, to chyba mozna oczekiwac czegos wiecej???
Do wszystkich:
ludzie, czy naprawde odpowiada Wam taki poziom prowadzenia dyskusji??? Czy naprawde odpowiada Wam to, ze na tym forum codziennie obraza sie ludzi, innych graczy??? Ze niektorym niewiadomo co do glowy uderza, bo graja kilka lat w WFB albo maja wysokie miejsce w lidze albo znaja "kogo trzeba"???
Przepraszam za off-top i oczekuje odpowiedzi moderatorow
Pozdrawiam
Seek honour as you act
and you will know no fear
and you will know no fear
- swieta_barbara
- habydysz
Az sie traci ochote na zwyciestwo w nastepnym sezonie, co?Lucas pisze:Ta dyskusja coraz bardziej sięga dna... wydawało mi się, że trzeba było zagłosować i wyrazić swoją opinię "dlaczego?". Tymczasem non stop widzę mizerną agitację oraz nic nie wnoszące komentarze ;/
Cala ta dyskusja utwierdza mnie tylko w przekonaniu, ze DMP powinno stracic range mastera - zbyt duzo cisnien przy tej okazji powstaje.
Przeczytałem cały temat i jak w przypadku innych tematów o DMP, trzyma ten sam poziom. Bardzo słaby poziom. NIech sobie powisi do weekendu potem wypad.
Chyba, ze poziom dyskusji osiągnie odpowiedni poziom.
@Kacper.
Ja temat "materowości" DMP ze 2 lata temu na LL. Niestety jest ( a przynajmniej wtedy było ) zbyt wiele osób które są za DMP masterem. Jest to turniej najbardziej wypaczający wyniki rankingu ligi, a dodatkowo jak Sam napisałeś straszne parcie się robi w tej sprawie.
PS> ALL> Wszystkie posty nie wnoszące nic wartościowego do tematu będę ucinał.
Chyba, ze poziom dyskusji osiągnie odpowiedni poziom.
@Kacper.
Ja temat "materowości" DMP ze 2 lata temu na LL. Niestety jest ( a przynajmniej wtedy było ) zbyt wiele osób które są za DMP masterem. Jest to turniej najbardziej wypaczający wyniki rankingu ligi, a dodatkowo jak Sam napisałeś straszne parcie się robi w tej sprawie.
PS> ALL> Wszystkie posty nie wnoszące nic wartościowego do tematu będę ucinał.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
powiem przekornie - takzaborek pisze:Do wszystkich:
co do ankiety - jak dla mnie A, bardzo sensowne rozlozenie czasowe. 6 bitew to mus, jesli wyniki maja byc choc troche miarodajne. granie dla samego grania wypacza imo idee turnieju. mistrzostwa to mistrzostwa, niech wygra najlepszy a nie najfartowniejszy.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Opcja 1+3+2 nie jes głupia, gdyż osoby/teamy które nie będą miały możliwości przybycia w Piątek (ot chodzby dlatego bo itak przyjezdzaja for fun, bo lubią DMP) przyjadą sobie w sobote i zaczynając zabawe z zerowym kontem => Nawet jezeli są dobrzy to mają szanse wygrać turniej
To tylko propozycja która mogła by uciszyć troszke osoby (miedzy innymi mnie) które tak zawzięcie walczą o to ile dni ma trwać DMP.
Nie ma sensu sie przekrzykiwać.
A co do tego co powiedział Barbara.
Też jestem za tym by DMP nie był Masterem - Niech to będzie turniej o randze specjalnej.
Mniej cisnienia a i wtedy okaże sie czy bedzie zbiegowisko battlowcow czy tylko garstka osob ktore poprostu chca szczycic sie mianem Best team in Poland.
To tylko propozycja która mogła by uciszyć troszke osoby (miedzy innymi mnie) które tak zawzięcie walczą o to ile dni ma trwać DMP.
Nie ma sensu sie przekrzykiwać.
A co do tego co powiedział Barbara.
Też jestem za tym by DMP nie był Masterem - Niech to będzie turniej o randze specjalnej.
Mniej cisnienia a i wtedy okaże sie czy bedzie zbiegowisko battlowcow czy tylko garstka osob ktore poprostu chca szczycic sie mianem Best team in Poland.
ja wiem czy mniej cisnienia? dla mnie np. DMP jest duzo istotniejsze niz miejsce w lidze. nie sadze, zeby nie liczenie DMP do ligi sprawilo ze nagle wszyscy beda mieli zlew na wynikSmiechu pisze: Też jestem za tym by DMP nie był Masterem - Niech to będzie turniej o randze specjalnej.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Dyskutowanie czy DMP powinno zostac masterem zostawmy LL , oni co rok wybieraja sklad masterow , skoro wiekszosc LL glosuje za tym, aby DMP bylo masterem to znaczy, ze wiekszosc spoleczenstwa wfbowego tego chce... Proste.
1+3+2 - IMHO najlepszy scenariusz, Ci co przyjadą w sobote startują z remisem w pierwszej bitwie. Uważam tak samo jak Barb DMP nie powinno liczyć się do Ligi. Dlaczego?
a) wypacza wyniki ligi.
b) co roku ta sama "awantura" dotycząca DMP.
Wiadomo że większość naszych "pru" graczy chce by zostało DMP masterem bo to są dla nich Łatwe ptk. do ligi ponieważ nie muszą się męczyć w singlu. Dlaczego tak uważam? Ponieważ w Singlu na 100 graczy może być z 30 którzy mogą im zagrozić w wygranej, natomiast liczba drużyn które im zagrażają spada do ok. 10-15. Poza tym jak jednemu się powinie noga w rozgrywce to reszta drużyny może to nadrobić czego w singlu nie ma.
Ziemko to że większość LL głosuje za tym nie oznacza że większość środowiska batlowrgo które jeździ ten turniej tak uważa.
a) wypacza wyniki ligi.
b) co roku ta sama "awantura" dotycząca DMP.
Wiadomo że większość naszych "pru" graczy chce by zostało DMP masterem bo to są dla nich Łatwe ptk. do ligi ponieważ nie muszą się męczyć w singlu. Dlaczego tak uważam? Ponieważ w Singlu na 100 graczy może być z 30 którzy mogą im zagrozić w wygranej, natomiast liczba drużyn które im zagrażają spada do ok. 10-15. Poza tym jak jednemu się powinie noga w rozgrywce to reszta drużyny może to nadrobić czego w singlu nie ma.
Ziemko to że większość LL głosuje za tym nie oznacza że większość środowiska batlowrgo które jeździ ten turniej tak uważa.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Garg ja Ci tylko przypomne co to LL - bo to nie sa ludki z kosmosu tylko reprezentanci srodowisk organizujacych turnieje , wiec jesli DMP wygrywa w glosowaniu jako master to znaczy, ze wiekszosc spolecznosci wfb chce , aby bylo masterem , bo raczej nie wyobrazam sobie, ze caly klub nie chce aby bylo ono masterem , a ich reprezentant robi im na zlosc.
Ziemko właśnie chodzi o to że czasami ludzie tam głosują pomimo iż wcześniej nie konsultowali tego z resztą Nie twierdze że LL jest złe tylko że nie we wszystkich sprawach ma dokładnie takie odzwierciedlenie jak powinno.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie chce mi sie tego wszystkiego czytac ale moim zdaniem ta ankieta naprawde nie ma sensu skoro i tak zapewne wiekszosc glosujacych sie nie pojawi. Glosujacy kapitanowie to byl dobry pomysl, to nie. Tak wiem ze ten argument pewnie padl juz pare razy ale tylko chcialem napisac co mysle
+1SlanesH pisze:Nie chce mi sie tego wszystkiego czytac ale moim zdaniem ta ankieta naprawde nie ma sensu skoro i tak zapewne wiekszosc glosujacych sie nie pojawi. Glosujacy kapitanowie to byl dobry pomysl, to nie. Tak wiem ze ten argument pewnie padl juz pare razy ale tylko chcialem napisac co mysle
@Garg
jeżeli masz jakieś problemy z Twoim reprezentantem to załatwiaj to na waszym forum.
przedstawianie tego jako normy jest grubym nadużyciem.
Hmm
Problem DMP jako Mastera jest chyba jednak troszke głębszy niż nam wszystkim sie wydaje.
LL głosuje na Mastery i ich lokacje.
Czyli jeżeli Master okaże sie słaby to na drugi rok nie powinno sie na niego głosować
Jako że co roku DMP jest robione przez inne miasto to już mamy pierwszy argument przeciw.
Garg ma troszke racji w tym co pisze - odnośnie głosowania LL.
Kolejny argument przeciwko DMP jako Master to to że jest w Gorzowie.
Gorzów ma MB które napewno przejdzie głosowanie, bo turniej tam jest zajefajny, więc po co im dwa Mastery??
Dajmy szanse innemu miastu
Problem DMP jako Mastera jest chyba jednak troszke głębszy niż nam wszystkim sie wydaje.
LL głosuje na Mastery i ich lokacje.
Czyli jeżeli Master okaże sie słaby to na drugi rok nie powinno sie na niego głosować
Jako że co roku DMP jest robione przez inne miasto to już mamy pierwszy argument przeciw.
Garg ma troszke racji w tym co pisze - odnośnie głosowania LL.
Kolejny argument przeciwko DMP jako Master to to że jest w Gorzowie.
Gorzów ma MB które napewno przejdzie głosowanie, bo turniej tam jest zajefajny, więc po co im dwa Mastery??
Dajmy szanse innemu miastu