Dark Elficka Górka :P
Dark Elficka Górka :P
Unnamed2250 Pts - Dark Elves Army
1 High Sorceress @ 305 Pts
General; Magic Level 4
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Assassin @ 159 Pts
2ndWeapon
Touch of Death [30]
2x Sorceress @ 310 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
20 Executioners @ 295 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Banner of Murder [45]
15 Mengil Manhide's Manflayers @ 458 Pts
4 Reaper Bolt Thrower @ 400 Pts
5 Dark Riders @ 97 Pts
Spear; Light Armour; Musician
10 Warriors @ 115 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Musician
10 Warriors @ 110 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 76
Total Army Cost: 2249
Zważając że ta armia jest droga i słaba zrobiłem takie oto coś. W stylu Dwarfów tyle ze kowadło zastępuje magia a organki zastępują mengile.
1 High Sorceress @ 305 Pts
General; Magic Level 4
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Assassin @ 159 Pts
2ndWeapon
Touch of Death [30]
2x Sorceress @ 310 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
20 Executioners @ 295 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Banner of Murder [45]
15 Mengil Manhide's Manflayers @ 458 Pts
4 Reaper Bolt Thrower @ 400 Pts
5 Dark Riders @ 97 Pts
Spear; Light Armour; Musician
10 Warriors @ 115 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Musician
10 Warriors @ 110 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 76
Total Army Cost: 2249
Zważając że ta armia jest droga i słaba zrobiłem takie oto coś. W stylu Dwarfów tyle ze kowadło zastępuje magia a organki zastępują mengile.
Przydałoby sie jakies itemy jeszcze wrzucić. Wanda i seal of ghrond.
Dajmy to sławkowi na jakis turniej
Dajmy to sławkowi na jakis turniej
bardzo ciekawa koncepcja, jednak tych mengili bym zmniejszył do 9 albo 11, raczej do 9 i naprawde skombinował punkty na klocuszek warriorów, chociażby wywalając jednych kuszoli, banner of murder jest fajowy ale drogi, moze lepiej dać 18 i war bannera (chodzi oczywiscie o exeków) pokombinuj troszke bo naprawde warto wstawić drugi klocek piechoty.
Nie opieram swojej strategii na przyfarceniu IF, a mengili do jasnej cholery nie będziesz trzymał cały czas za lasem, więc mówie co może się zdażyć, a IF wcale nie jest jakims wielkim optymistycznym założeniem tylko po prostu tak może się zdażyćDusiołek pisze:Opieranie swojej strategii na przyfarceniu IF to chyba nadmierny optymizm. Nie mówiąc już o tym, że tak drogi oddział się chroni przed wrażymi atakami.
Nie no KJ - takie rozumowanie jest bez sensu. Już się boję, że przeciwnik wrzuci mi kometę na IFce jak zacznie grę i rozwali moje WE zanim ruszę cokolwiek. Tak to lepiej nie wyciągać figurek z walizki i w domu siedzieć.
Tacy Manflayerzy jak przyładują salwę to znikają klocki (albo połowa - druga przy drugiej salwie). Ale 15 to napewno za dużo nieco.
Tacy Manflayerzy jak przyładują salwę to znikają klocki (albo połowa - druga przy drugiej salwie). Ale 15 to napewno za dużo nieco.