Asrai 2500p.
Wlasnie o tym myslalem. Ale pozbywac sie kolesia, ktory moze miec 8 atakow z sila 6 przy szarzy na 18"?
Z drugiej strony przy BSB z Asyendi's Bane i HoDA zamiast Altera, mam wolne 29p, ktore moge wydac na War Bannera dla WR...
Chyba, ze pociac koszty:
-2x Wild Hunter (36p)
-2x Wardancer (36p)
-Glamourweave (25p)
I juz mam punkty na BSB czystego i jeszcze 8 zostanie. A nawet po odjeciu tarczy z Altera moglbym dac mu Asyendi's Bane. Zawsze jeden dodatkowy atak magiczny z luku
Z drugiej strony przy BSB z Asyendi's Bane i HoDA zamiast Altera, mam wolne 29p, ktore moge wydac na War Bannera dla WR...
Chyba, ze pociac koszty:
-2x Wild Hunter (36p)
-2x Wardancer (36p)
-Glamourweave (25p)
I juz mam punkty na BSB czystego i jeszcze 8 zostanie. A nawet po odjeciu tarczy z Altera moglbym dac mu Asyendi's Bane. Zawsze jeden dodatkowy atak magiczny z luku
kombinuj kolego kombinuj. niestety nie mozna miec wszystkiego...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
ja pozbylbym sie GR... GG ani rusz ale to Twoja rozpiska i Twoja armia.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Popieram z tymi GR, wystarczą ci wildriderzy na wypady i biegacz. Poza tym zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Ja na razie porzucam tzeentcha bo miscasty i panika mi tańczą po głowie, ale zostaje przy smoku, tylko trochę mnie magii.
No dobra... Wyszlo mi cos takiego po dodaniu BSB.
Calkiem mi sie podoba, bo brakowalo mi Sniper Noblea
Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Longbow, Dispel Scroll, Ranu’s Heartstone
Spellsinger (lvl 2) 175p
Longbow, Calaingor’s Stave, Dispel Scroll
Noble 154p
Great Weapon, Longbow, Hail of Doom Arrow, Helm of the Hunt, Alter Kindred
Noble 140p
Army Standard Bearer, Hand Weapon, Hunter’s Talon, A Pageant of Shrikes
Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p
Special:
4 Warhawk Riders 160p
5 Wild Riders (Musician, Standard Bearer) 148p
8 Wardancers (Bladesinger) 158p
Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p
---------------- 2500p
Calkiem mi sie podoba, bo brakowalo mi Sniper Noblea
Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Spellsinger (lvl 2) 175p
Noble 154p
Noble 140p
Army Standard Bearer, Hand Weapon, Hunter’s Talon, A Pageant of Shrikes
Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p
Special:
4 Warhawk Riders 160p
Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p
---------------- 2500p
2 scrolle to naprawde za malo na te punkty... wierz mi potrzeba wiecej... masz cale 5 kosci i 2 scrolle... za slaba antymagia. ale naprawde nie mam pojecia skad moglbys teraz punkty wytrzasnac na nie...
Abandoned
Abandoned
W sumie nie... Dorzucilem Warhawka bo mialem dokladnie tyle pkt wolnych a wrzucanie ich do jakiegokolwiek innego regimentu nie wydawalo mi sie potrzebne. Moze rzeczywiscie trzeci Dispel Scroll nie bylby glupi.
I zostaloby jeszcze 15 pkt. Tylko nie mam pojecia na co
ZMIANA!
To jest rozpiska zmieniona wedle wskazowek ludzi na Asrai.Org.
Wprawdzie Warhawki bardzo mi sie podobaja jako jednostka, ale proponowali cos takiego:
Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Spellsinger (lvl 2) 175p
Noble 154p
Noble 135p
Army Standard Bearer, Sword of Might, Annoyance of Netlings
Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p
Special:
5 Wild Riders (Musician) 130p
10 Wardancers (Bladesinger, Musician) 201p
Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p
---------------- 2500p
Mam teraz dwie opcje. Albo wersja z warhawkami albo z wardancerami. W sumie maja racje, ze sztandary na WR to latwe 100 vp.
Wardancerzy napewno wiecej daja pod wzgledem sily uderzeniowej, ale sa bardziej jednostka reakcyjna a nie, tak jak Warhawki, wymagajaca reakcji (i to szybkiej).
Jesli chodzi o zmiane BSB. Ten jest nieco bardziej legalny ( ) i moze biegac za TM nie martwiac sie o stracone punkty na bron. Dodatkowo bardzo wzmacnia wiekszy oddzial WD, ktoremu z +1 do CR i przerzutem na breaki bedzie duzo latwiej sie utrzymac, lub nawet zlamac przeciwnika. Szczegolnie, ze sukinkot w challengeu ma AoNa.
A jesli chodzi o trzeci Dispel Scroll to jakby co wywale Stave'a. Co o tym myslicie?
I zostaloby jeszcze 15 pkt. Tylko nie mam pojecia na co
ZMIANA!
To jest rozpiska zmieniona wedle wskazowek ludzi na Asrai.Org.
Wprawdzie Warhawki bardzo mi sie podobaja jako jednostka, ale proponowali cos takiego:
Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Spellsinger (lvl 2) 175p
Noble 154p
Noble 135p
Army Standard Bearer, Sword of Might, Annoyance of Netlings
Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p
Special:
10 Wardancers (Bladesinger, Musician) 201p
Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p
---------------- 2500p
Mam teraz dwie opcje. Albo wersja z warhawkami albo z wardancerami. W sumie maja racje, ze sztandary na WR to latwe 100 vp.
Wardancerzy napewno wiecej daja pod wzgledem sily uderzeniowej, ale sa bardziej jednostka reakcyjna a nie, tak jak Warhawki, wymagajaca reakcji (i to szybkiej).
Jesli chodzi o zmiane BSB. Ten jest nieco bardziej legalny ( ) i moze biegac za TM nie martwiac sie o stracone punkty na bron. Dodatkowo bardzo wzmacnia wiekszy oddzial WD, ktoremu z +1 do CR i przerzutem na breaki bedzie duzo latwiej sie utrzymac, lub nawet zlamac przeciwnika. Szczegolnie, ze sukinkot w challengeu ma AoNa.
A jesli chodzi o trzeci Dispel Scroll to jakby co wywale Stave'a. Co o tym myslicie?
No wlasnie wiem. Dlatego tez zastanawiam sie po prostu nad wywaleniem Stave'a.
Narożny: Nie cierpie miec np. 11 lucznikow Dla mnie armia musi wygladac estetycznie.
Czyli jednak opcja z Warhawk Riderami lepsza? W sumie jak sobie pomysle, to Wardancerzy sa znacznie twardsi i trudniej ich zniszczyc.
A tak? Porzadne strzelanie i 160pkt do tylu :/
No w drugiej opcji moge wywalic 2 WD w zamian za scrolla. 8 to tez wystarczajaca ilosc. Po prostu ten oddzial mial byc sila uderzeniowa, ktora naprawde potrafi zabolec nawet jak straci kilka modeli. Ten drugi, osmioosobowy oddzial uzywalbym raczej jako straznikow czarodziejek.
Narożny: Nie cierpie miec np. 11 lucznikow Dla mnie armia musi wygladac estetycznie.
Czyli jednak opcja z Warhawk Riderami lepsza? W sumie jak sobie pomysle, to Wardancerzy sa znacznie twardsi i trudniej ich zniszczyc.
A tak? Porzadne strzelanie i 160pkt do tylu :/
No w drugiej opcji moge wywalic 2 WD w zamian za scrolla. 8 to tez wystarczajaca ilosc. Po prostu ten oddzial mial byc sila uderzeniowa, ktora naprawde potrafi zabolec nawet jak straci kilka modeli. Ten drugi, osmioosobowy oddzial uzywalbym raczej jako straznikow czarodziejek.
Ja obstawiam warhawki - są bardziej mobline. Strzelanie? To kabań ich na flance albo za lasami itp A każdy dobry oddziałek zoverrunuje ci wardancerów. To jest dobra jednostka, ale po 1 - 10 to za dużo, po 2 IMO armia będzie bardziej różnorodna i uniwersalna - ale to już twoja działka. BSB teraz bardziej mi się podoba