Domena wfb.pl
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Domena wfb.pl
Witam,
Co powiecie na zakup domeny wfb.pl. Cena ustalona jest na 3900 zł, ze sprzedającym będzie można porozmawiać na temat ceny, przynajmniej tak myślę. Oczywiście takiego zakupu nie da rady przeprowadzić jednostka, ale jeśli zebralibyśmy odpowiednia ilość funduszy wspólnie, to jest szansa.
Plusy:
- łatwiejszy, bardziej rozpoznawalny adres forum i portalu o wfb ( więcej ludzi na nas trafi )
- możliwość podłączenia pod domenę listy klubów np. rogatyszczur.wfb.pl ... odnoszącą się oczywiście do oryginalnej stronki bądź działającej już w *.wfb.pl
- stworzenie dużego portalu z łatwą rozpoznawalną nazwą (na 3 literowe domeny trafia najwięcej osób )
- konta pocztowe dla graczy w domenie wfb.pl
- mając taka domenę można by usystematyzować i ujednolicić stronki ligi i LS np. (liga.wfb.pl, ls.wfb.pl)
(wybaczcie ale w obecnych czasach i przy tak dużym zaangażowaniu środowiska dużo lepiej by wyglądało niż strony.aster.pl/*)
Jestem w stanie zapewnić przestrzeń do hostowania tych wszytskich usług w jednym miejscu jak coś
To tylko luźna propozycja nie dążę do jakiś przewrotów etc. chcę pomóc Więc jeśli byli by chętni dołożyć się do szczytnego celu i jeśli w ogóle ten pomysł się komuś spodoba to możemy podyskutować.
Co powiecie na zakup domeny wfb.pl. Cena ustalona jest na 3900 zł, ze sprzedającym będzie można porozmawiać na temat ceny, przynajmniej tak myślę. Oczywiście takiego zakupu nie da rady przeprowadzić jednostka, ale jeśli zebralibyśmy odpowiednia ilość funduszy wspólnie, to jest szansa.
Plusy:
- łatwiejszy, bardziej rozpoznawalny adres forum i portalu o wfb ( więcej ludzi na nas trafi )
- możliwość podłączenia pod domenę listy klubów np. rogatyszczur.wfb.pl ... odnoszącą się oczywiście do oryginalnej stronki bądź działającej już w *.wfb.pl
- stworzenie dużego portalu z łatwą rozpoznawalną nazwą (na 3 literowe domeny trafia najwięcej osób )
- konta pocztowe dla graczy w domenie wfb.pl
- mając taka domenę można by usystematyzować i ujednolicić stronki ligi i LS np. (liga.wfb.pl, ls.wfb.pl)
(wybaczcie ale w obecnych czasach i przy tak dużym zaangażowaniu środowiska dużo lepiej by wyglądało niż strony.aster.pl/*)
Jestem w stanie zapewnić przestrzeń do hostowania tych wszytskich usług w jednym miejscu jak coś
To tylko luźna propozycja nie dążę do jakiś przewrotów etc. chcę pomóc Więc jeśli byli by chętni dołożyć się do szczytnego celu i jeśli w ogóle ten pomysł się komuś spodoba to możemy podyskutować.
fajnie, ale nie wiem skad chcesz wziac na to kase
400zl byloby realne, 4000 imo nie.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
No niestety ceny 3 literowych domen są zabójcze, ale są tego warte To tylko luźna propozycja na forum na pewno zaglądają przedstawiciele różnych firm etc, na powstałym z zakupu portalu można by umieścić ich reklamy jeśli dołożą się do zakupu domeny. Do tego dochodzi zrzutka samych graczy mało nas nie jest... .
No to zrób ankietę to zobaczysz, że ilość graczy != ilosc kasy
4000 to za dużo dla forum o takiej liczbie zaangażowanych użytkowników? 100 osób daje po 40pln i gotowe. O ile rzecz jasna, miałoby to jakiś większy sens.
No to róbcie tą listę, niech się zapisują ci co wpłacą 4 dychy i jak się 100 uzbiera to do roboty
Sprawdzcie whfb, w końcu to też skrót od Warhammer fantasy battle, tyle, że 4-literowy, a może nawet nie jest zajęty. Można też poszukać pod .net .org
Już zarejestrowałem, była wolna. Trochę prawda 3900 to trochę drogo nie obyłoby się bez pomocy sponsorów z prawdziwego zdarzenia.
I co, oddasz tą domenę <nick wlasciciela tego forum, lol zap-omnilem>?
Domena to nawet nie początek pracy, jeśli ktoś będzie chętny do współpracy to zapraszam ligę, LS, kluby graczy etc.
Adres typyu liga.whfb.pl wygląda dość ładnie bądź forum.whfb.pl. To tylko projekt.... ale jak pisałem jeśli ktoś jest chętny do współpracy i pomocy zapraszam.
Adres typyu liga.whfb.pl wygląda dość ładnie bądź forum.whfb.pl. To tylko projekt.... ale jak pisałem jeśli ktoś jest chętny do współpracy i pomocy zapraszam.
Spoko wybacz że chciałem pomóc, następnym razem zastanowię się 2 razy, z takim podejściem jak Twoje to wiele da się zdziałać. Co do rozpoznawalności serwisu w necie zapewniam Cię że od nazwy domeny bardzo wiele zależy.Środowiska nie stać na porządne nagrody za Ligę(choć w tym roku zapowiada się poprawa w tym miejscu) a tu ktoś z takim pomysłem wyjeżdża, jak ktoś chce znaleźć forum to znajdzie. Google w końcu wiedzą wszystko
Coś mi to przypominakajdan pisze:Domena to nawet nie początek pracy, jeśli ktoś będzie chętny do współpracy to zapraszam ligę, LS, kluby graczy etc.
Co mianowicie ?
scorpiusX, czy jakoś tak o ile dobrze pamiętam
no offence oczywiście, to takie moje rozważania
no offence oczywiście, to takie moje rozważania
Nie znam sprawy niestety ;( więc nawet nie może być offenca
- morgan10005
- Falubaz
Nie no moja propozycja była z góry inna, chodzi mi generalnie o rozpoznawalność i szybki dostęp do stron ligi, ls, forum, klubów i graczy nic za to nie chce od nikogo żadnych informacji nie wymagam zapewniam miejsce do hostowania tego i ładną domenę pod którą wszystko mogłoby być podpięte. Jeśli ktoś jest chętny do współpracy zapraszam jeśli moja propozycja wydaje się wam mierna... no cóż nic nie tracę proponując.
+1Gobos pisze:fajnie, ale nie wiem skad chcesz wziac na to kase