Lifataker nowatorskie zastosowania

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Lifataker nowatorskie zastosowania

Post autor: Żaba »

opis lifetakera:

range 30 cali, Str: 4, rules: multiple shoot x 3

Lifetaker always hits on a roll of 2+ regaldles of ant to hit modifiers, magic items etc.

przedmioty z innych armii takie jak np. Staff of the lost sun, Reaver Bow, Bow of the seafahrer, Bow of loren, Dragon Bow mają w zasadach magiczne słówko "bow" lifetaker nie :mrgreen: - ergo był to zamierzony ruch ze strony Genialnego Wydawcy :wink: - czyli można bić LT w HtH.

co Wy na to :?:

miłego,
Ż.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Myślę, że już pora iść spać :wink:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

słusznie - pewnie na świeży umysł można by jakiś sensowny kontr-argument wynaleźć :wink: - jak dla mnie zasady są dość brutalne - z drugiej strony nigdy nie byłem zbytnim miłośnikiem RAW-owania - po prostu chcę podyskutować.

IMHO - jedyne co może obalić tezę to fluffowy opis świadczący że jest to kusza - z kolei rules sa written :D

miłego,
Ż.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

to może jeszcze zwykla kusza, abyś po ruchu nie mógł strzelac? ;)

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Dobre staty itemu.
Ażeby spać trzeba wyjść z roboty .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Żaba pisze:opis lifetakera:

range 30 cali, Str: 4, rules: multiple shoot x 3

Lifetaker always hits on a roll of 2+ regaldles of ant to hit modifiers, magic items etc.

przedmioty z innych armii takie jak np. Staff of the lost sun, Reaver Bow, Bow of the seafahrer, Bow of loren, Dragon Bow mają w zasadach magiczne słówko "bow" lifetaker nie :mrgreen: - ergo był to zamierzony ruch ze strony Genialnego Wydawcy :wink: - czyli można bić LT w HtH.

co Wy na to :?:

miłego,
Ż.
nie wpadlem na to. Masz racje. lifetaker to bron do cc. Ergo nie mozna z niego strzelac poza close combatem :D

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

a wpadłeś na to że pistolet może równocześnie strzelać i bić w HTH :?: :P

Ż.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Żaba pisze:a wpadłeś na to że pistolet może równocześnie strzelać i bić w HTH :?: :P

Ż.
wpdlem... a wpadles na pomysl, ze pistolet w jest sklasyfikowany jako ranged weapon?

;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

zasad multiple shot też kwalifikuje broń która ją posiada jako ranged

Ż.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Żaba pisze:zasad multiple shot też kwalifikuje broń która ją posiada jako ranged

Ż.
Czyli w hth nie użyjesz...
Chyba że masz gdzieś napisane jak przy pistolecie że możesz 8)

Dobranoc Żaba :wink:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Od momentu gdy na tym forum przeczytałem, że pyrocaster to pyrocaster i nie jest flamerem myślałem, że nic mnie już nie zaskoczy a tu proszę... :lol2:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Późno było, Żaba mało śpi, wiesz trzeba wybaczyć ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

temat założyłem wyłącznie w celach edukacyjnych coby w prosty, przejrzysty i obrazowy sposób pokazać częstą ułomność litery zasad.
jak dla mnie jedynym argumentem na obalenie bijącego w HtH na 2+ LT jest - zdrowy rozsądek, mało tego uważam że taki argument jest w pełni wystarczający :wink:
polecam chwilę refleksji wszystkim RAW-owcom :D

miłego,
Ż.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

hmm no i 2 kwestia, nie ma napisanego magicznego slowka bow, itp wiec ma magiczne strzaly na wrighty ?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Nie.

Abandoned

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

ale jest bronią zasięgową...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

ale tylko dlatego że tak jakiś miś postanowił napisać w FaQ-u, w przeciwieństwie do innego misia który pisał FAQ-a do EOTG (Lizzi) i doszedł do przeciwnych wniosków niż miś nr 1 :lol2:

Ż.

Relosu
Kretozord

a jak mam magiczny throwing weapon(nie wiem czy takie cos jest) to jego "strzaly" sa magiczne czy nie ?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Żaba pisze:ale tylko dlatego że tak jakiś miś postanowił napisać w FaQ-u, w przeciwieństwie do innego misia który pisał FAQ-a do EOTG (Lizzi) i doszedł do przeciwnych wniosków niż miś nr 1 :lol2:

Ż.
Bywa ;)
Relosu pisze:a jak mam magiczny throwing weapon(nie wiem czy takie cos jest) to jego "strzaly" sa magiczne czy nie ?
Jeśli to throwing weapon to są magiczne. (chyba że mówisz o niemagicznych gwiazdkach Assasinów :D )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Relosu
Kretozord

no spoko wiec throwing weapon tez jest bronia zasiegowa wiec wg garga tez nie ma magicznych, wiec jezeli ma a lifetaker nie jest okreslony ze uzywa strzal, moze byc traktowany jak throwing weapon i moze byc magiczny.

ODPOWIEDZ