Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II
Re: Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II
Wałki śmierdzą świeszhym stolcem !! Pierdze mojom dupom na człowieków co bendom chcieli to wprowadzić !! (noł ofenz hipnotik)
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Jak czytam to naprawdę fajna tabelka i opisy nad zasadą świetne, dosłownie z życia wzięte
Efekt rzeczywiście co turę było by fajnie. Tabelka wyważona bo są słabsze i lepsze efekty a pod 7 nic się nie dzieje a to najczęstszy efekt 2D6.
Efekt rzeczywiście co turę było by fajnie. Tabelka wyważona bo są słabsze i lepsze efekty a pod 7 nic się nie dzieje a to najczęstszy efekt 2D6.
Grafiku z terminami jeszcze nie dostałem :(hypnotic pisze:Tabela wałów jest zajebista, tylko jeśli mają być w każdej turze to chyba za dużo. Termin rozumiem zależy od możliwości lokalowych, czy macie już jakieś typy?
Jedyne co wiem to, że na pewno nie będą to następujące terminy (turnieje 40k):
13 III
3 IV
22 V
12 VI
6 III, 20 III, albo 27 III - w takie terminy wypadałoby celować. Co do tabelki to spoko, chociaż wolałbym coś mniej losowego
Myślę że odpowiedzi na takie pytania spokojnie można znaleźć w kilkunastu postach wcześniej
Termin nieznany i 1,5k.
Termin nieznany i 1,5k.
20 marca mamy zaklepany termin turnieju "Haja na Grubie 8" w Knurowie. Przyjeżdżali już do nas gracze z Krakowa, a i nasi (jak widzę) zaczęli bywać w podwawelski grodzie, dlatego prosiłbym w miarę możliwości nas uwzględnić.ksch pisze: 20 III,
A ja mam pytanko ,albo i pare:
Czy na takie turnieje jest sens jezdzic jesli jest sie "nowym" vel pare lat sie nie gralo . Czy irytuje to graczy ,ze ktos moze pytac o roznosci nie bedac pewnym swojej wiedzy , czy moze sa wtedy dokoptowani jacys wyrozumiali gracze dla takiego ?
Nie mowie konkretnie o sobie (nie wiem czy czas by pozwolil na aktywne turniejowanie) ,ale moga byc na forum nowe osoby chcace pograc ,ale bojace sie .
Ja np wogole nie rozumiem po co sa te "bazyliszki" a teraz ktos mowi o jakis tabelach "przekretow" jeszcze . Pewnie dla starych wyjadaczy sa to urozmaicenia rozgrywki ,ale dla nowych lub tez konserwatywnych graczy moze to sprawic problemy
Moze na jakis nastepny turniej wybiore sie poobserwowac (z kamerka jesli mozna nagrywac)
Z gory thx za odpowiedzi
Czy na takie turnieje jest sens jezdzic jesli jest sie "nowym" vel pare lat sie nie gralo . Czy irytuje to graczy ,ze ktos moze pytac o roznosci nie bedac pewnym swojej wiedzy , czy moze sa wtedy dokoptowani jacys wyrozumiali gracze dla takiego ?
Nie mowie konkretnie o sobie (nie wiem czy czas by pozwolil na aktywne turniejowanie) ,ale moga byc na forum nowe osoby chcace pograc ,ale bojace sie .
Ja np wogole nie rozumiem po co sa te "bazyliszki" a teraz ktos mowi o jakis tabelach "przekretow" jeszcze . Pewnie dla starych wyjadaczy sa to urozmaicenia rozgrywki ,ale dla nowych lub tez konserwatywnych graczy moze to sprawic problemy
Moze na jakis nastepny turniej wybiore sie poobserwowac (z kamerka jesli mozna nagrywac)
Z gory thx za odpowiedzi
WFB playing since 1994
Po kolei:
@Raptor
Też wolę duże, ale sam widziałeś jak to ostatnio wyglądało: gonitwa, gonitwa, gonitwa.
@KrzysiekW
Oczywiście, że weźmiemy pod uwagę Wasz turniej. Zatem 20 odpada. 6 i 27 III pozostaje. Butan pocisnąłbyś dyrektora w tej kwestii?
@Car2n
Przychodzić można, a nawet trzeba, tylko na turniejach można się czegoś nauczyć. Natomiast nie mogę zagwarantować, że każda gra będzie na zasadzie "popraw ten ruch, skoro nie znałeś tej zasady", bo PG u nas nie brakuje
Co z tą ligą południową? Chcemy ją robić? Można by ją zacząć np. 6 u nas, kolejny zagrać 20. w Knurowie.
edit
27 jest koziołek w Lublinie - ja raczej nie jadę, ale mogą być chętni. IMHO 6. III byłby absolutnie idealny.
@Raptor
Też wolę duże, ale sam widziałeś jak to ostatnio wyglądało: gonitwa, gonitwa, gonitwa.
@KrzysiekW
Oczywiście, że weźmiemy pod uwagę Wasz turniej. Zatem 20 odpada. 6 i 27 III pozostaje. Butan pocisnąłbyś dyrektora w tej kwestii?
@Car2n
Przychodzić można, a nawet trzeba, tylko na turniejach można się czegoś nauczyć. Natomiast nie mogę zagwarantować, że każda gra będzie na zasadzie "popraw ten ruch, skoro nie znałeś tej zasady", bo PG u nas nie brakuje
Co z tą ligą południową? Chcemy ją robić? Można by ją zacząć np. 6 u nas, kolejny zagrać 20. w Knurowie.
edit
27 jest koziołek w Lublinie - ja raczej nie jadę, ale mogą być chętni. IMHO 6. III byłby absolutnie idealny.
6 III był by sycący. Nie trzeba długo czekać, a do tego mojej dziewczynie wypada uczelnia więc nic by mnie nie trzymało
@Car2n
Na turniejach można się na prawdę dużo nauczyć i fajnie spędzić czas. Należy jednak się dobrze przygotować do gry żeby i Tobie i przeciwnikowi się lepiej grało. Im lepiej znasz zasady ogólne i swoich ludków tym lepiej na tym wyjdziesz. Ludzie są różni, bo niektórzy Ci się pozwolą poprawić a inni nie, inni za to mogą wykorzystać Twoją niewiedzę a ktoś inny zachowa się fair play.
Co do dodatkowych zasad to jest to tylko i wyłącznie urozmaicenie rozgrywki. Zasady takie są zazwyczaj bardzo proste, należy je jedynie przeczytać ze zrozumieniem od początku do końca. Bazyliszki to dodatkowi bohaterowi, kazdy wybierał sobie jednego i tyle. Tabela wałów to losowy bonus dla Twojej armii który działa przez jedna turę. Na początku tury rzucasz 2d6 i odczytujesz w tabelce z czego będziesz mógł skorzystać podczas bitwy. Nie jest to trudne a ile radości może dać
@Car2n
Na turniejach można się na prawdę dużo nauczyć i fajnie spędzić czas. Należy jednak się dobrze przygotować do gry żeby i Tobie i przeciwnikowi się lepiej grało. Im lepiej znasz zasady ogólne i swoich ludków tym lepiej na tym wyjdziesz. Ludzie są różni, bo niektórzy Ci się pozwolą poprawić a inni nie, inni za to mogą wykorzystać Twoją niewiedzę a ktoś inny zachowa się fair play.
Co do dodatkowych zasad to jest to tylko i wyłącznie urozmaicenie rozgrywki. Zasady takie są zazwyczaj bardzo proste, należy je jedynie przeczytać ze zrozumieniem od początku do końca. Bazyliszki to dodatkowi bohaterowi, kazdy wybierał sobie jednego i tyle. Tabela wałów to losowy bonus dla Twojej armii który działa przez jedna turę. Na początku tury rzucasz 2d6 i odczytujesz w tabelce z czego będziesz mógł skorzystać podczas bitwy. Nie jest to trudne a ile radości może dać
A losowanie par do gry jest na miejscu , coby zaskoczylo , czy moze wczesniej ,zeby np gracze mogli poznac rozpiski i zalety armii swego przeciwnika ? Mowiac szczerze , jak ktos nie zna wszystkich armii , to przeciwnik moze go powkrecac z niektorymi sprawami . Chyba lepiej bedzie jednak zobaczyc na zywo jak to wyglada , bo moge pisac glupoty z niewiedzy. Za czasow jak bywalem na turniejach to przy kazdej grajacej ekipie byl sedzia , ktory na biezaco reagowal na takie "akcje"
WFB playing since 1994
Ech. Nie znasz rywala, oczywiście możesz z kimś się ugadać na pierwszą bitwę (tzw. challenge), a co do sędziowania, to jeśli masz wątpliwości to po prostu wołaj sędziego.
Świetny pomysł. Trzeba będzie tylko śledzić na bieżąco zasady Koziołka.
Ach te pijackie posty diba, bezcenne Termin 6.II wydaje się być spoko, w miarę niedługo i chyba nic mi nie wypadnie. Co do tabeli wałów to wystarczą same opisy żeby była zajebista, choć losowane co turę znacznie wpływają na grę. Co do kontyngentów, to osobiście nie przepadam za nimi.
Hypno - 6 II to rzeczywiście "niezbyt odległy termin"
A co do kontyngentu to ja go bardzo lubię, ale problem tkwi w wystawianiu śmieciowych figurek.
A co do kontyngentu to ja go bardzo lubię, ale problem tkwi w wystawianiu śmieciowych figurek.