Ankieta odnosnie DMP

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany

Ile bitew i dni ma trwac DMP?

3 dni - piatek, sobota, niedziela 2+3+1 bitwa
71
37%
2 dni - sobota, niedziela 3+2 bitwy
121
63%

Liczba głosów: 192
Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Re: Ankieta odnosnie DMP

Post autor: Kielon »

farthan pisze:A po co coś zmieniać?? Wcześniej puki nie wygrał młody klub zmian nie było z tego co słyszałem. Czyli nie wynik był niemiarodajny a po prostu kogoś bardzo boli że nie wygrał albo że to animosity alfa wygrało DMP :wink:

Pozdrawiam
Zmian akurat było trochę.
Na pierwszym DMP (czy wtedy Bazyliszku) były liczone wyniki indywidualne. Wtedy pełne punkty do ligi wcale nie zgarniał wygrany zespół. ;)
Do tego 5 osób w składzie występuje dopiero od 2006 roku, wcześniej drużyny było czteroosobowe.
Nie wspominając o zmianach w systemie liczenia punktów. Ten co trochę się zmieniał (o dziwo tak, że zabierał akurat Earthshakerowi zwycięstwo :P ).
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja p..... Nie ma człowieka dzien na forum i już 4 dodatkowe strony :|

Dobra wydaje mi się że najlepszy system to będzie 2+3+1 ( sobota/ niedziela/ poniedziałek ) Ci którzy wiedzą że już nic nie ugrają mogą jechać do domu a na finał zostanie czołówka. Na chama chcecie zmieścić te 6 bitew, Gdyby to był format 1500 to tak spoko ale to jest 2250 wiec nie ma szans. Jeden dzień wolnego chyba większość ciśnieniowców będzie mogła sobie wziąć do tego jest czas żeby zagrać, napić się czegoś, wysrać i pogadać. Ja rozumiem że chcecie wyłonić najlepszego ( sam zresztą tego chce ) ale nie kosztem wszystkich innych graczy. Tłumaczenie że w poniedziałek nie dostane urlopy jest z dupy bo jak ktoś powie szefowi miesiąc przed że potrzebuje 1 dzien urlopu to koleś musiał by być naprawdę wielkim skurwielem żeby nie dał.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

a i taki się znajdzie, ale patrzmy realnie, nie ma rozwiązania, które zadowli 100% a nawet 80% z Nas.

Apropo koszyków to jakiś chory pomysł, na czym wzorował się pomydłodawca tego systemu? jestem ciekaw :P
Z tego co mi wiadomo, wszelkiego typu systemy rozstawiania drużyn, w szeroko pojętym sporcie, grach itp. maja słuzyć temu, żeby """najlepsi""" nie grali ze sobą na początku, a tu jest całkiem odwrotnie ;)
Ten wesoły pomysł z koszykami, daje tylko tyle, ze 1 runda będzie najbardziej wyrównana, statystycznie powinno w niej paść jak najwięcje remisów.
W czym to ma pomóc?

A jezeli chcemy pójść jeszcze dalej i zdecydujemy się na 3 dni, to 3 dzień powinien być rozgrywany pucharowo pomiędzy top8. Wygrywasz wszystko to wygrywasz puchar, bez niedomówień( sobota - niedziela - poniedziałek ) i bezcisnieniowcy nie muszą brać urlopu :)
Jest to system sprawdzony w grach bardziej zaawansowanych technicznie / ligowo czy turniejowo od wfb, naprawde czasem warto zasiegnać pomysł z innego źródła, a nie ciągle towrzyć jakieś zasady na spontanie. ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Oj dobrze, niech już bedzie te 3 dni ale wtedy serio 2+3+1... walić koszyki itp. 7 gier wyłoni najlepszych bez problemu

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Rzymek pisze:Oj dobrze, niech już bedzie te 3 dni ale wtedy serio 2+3+1... walić koszyki itp. 7 gier wyłoni najlepszych bez problemu
2+3+1=6...

A tak w ogóle chciałem tylko przypomnieć, że dyskusja nad tym, czy 3 dni, czy 2 zaczęła się od tego, że nie wszyscy mogą sobie pozwolić na dzień urlopu na żądanie. A skoro ma to być impreza dla graczy, to dlaczego uniemożliwiać przyjazd części z nich? To turniej jest dla wszystkich graczy, czy dla tych, którzy nie mogą przeboleć, że o czołówce może zadecydować element losowości?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

oj mialem na mysli 2+3+2 . Sorki, troche sie zawsze spiesze bo duzo rzeczy naraz.
Ja jestem też za 2 dniami ale jak ma byc juz 3 dni to niech to bedzie 7 gier

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

maja słuzyć temu, żeby """najlepsi""" nie grali ze sobą na początku, a tu jest całkiem odwrotnie
Bo k... tylko tutaj się narzeka, że zwycięzca nie rozgromił całej czołówki.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

3+2+1 jest najlepszy i gra normalnie. Tomek przy systemie pucharowym to by było dopiero narzekanie... Bo my nie gralismy z tymi tylko z tymi itd. bla bla bla pier... o dupie Maryny.
Prawda jest taka że najlepiej by było zostawć jak jest bo element szczęścia jest wszędzie nawet w głupich szachach... Ale jak już część chce zmian to niech przynajmniej będą najbardziej przemyślane i najlepsze dla ogółu.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

w kazdym sporcie jest potrzebne troche szczescia zeby zdobyc mistrzostwo, nie wystarczy idealna druzyna, a jako ze wszystcy polscy ligowcy od jakiegos czasu zmierzaja do tego zeby z wfb zrobic sport narodowy to musza brac to pod uwage :twisted:
ObrazekObrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

panowie akurat element losowy w wfb jest tak duzy ze nawet najlepsza druzyna nic nie zrobi rzucajac same 1 i oblewajac LD.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jankiel pisze:
maja słuzyć temu, żeby """najlepsi""" nie grali ze sobą na początku, a tu jest całkiem odwrotnie
Bo k... tylko tutaj się narzeka, że zwycięzca nie rozgromił całej czołówki.
Dziwię się, że jeszcze ich nie rozstrzelali, albo nie odebrali im pucharu w drodze powrotnej do Szczecina.
Wcześniej graliśmy 5 bitew i nie było problemu. Ciekawe czemu :-k
Wygrali nie ci co mieli wygrać. :-k
Nieeeeeeeeeeee, co ja wygaduję, przecież chodzi o święto Battla. #-o
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

K...wcześniej nie bylo problemu bo sie wcześniej nie zdazyło coś takiego ze na tyle gier przyjechało tylu ludzi :roll: więc 5 starczyło a już nie starczy

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Rzymek pisze:K...wcześniej nie bylo problemu bo sie wcześniej nie zdazyło coś takiego ze na tyle gier przyjechało tylu ludzi :roll: więc 5 starczyło a już nie starczy
Było poniżej 75 teamów - jeśli więc przyjmiemy, że dla szwajcara 1 team to 1 gracz to należałoby zmienić też formułę singlowych masterów, bo tam ilość jest podobna, a niekiedy nawet większa.
Ale po co robić tak drastyczne zmiany. Nie łatwiej było by pogratulować drużynie ze Szczecina. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Dębek pisze:
Rzymek pisze:K...wcześniej nie bylo problemu bo sie wcześniej nie zdazyło coś takiego ze na tyle gier przyjechało tylu ludzi :roll: więc 5 starczyło a już nie starczy
Było poniżej 75 teamów - jeśli więc przyjmiemy, że dla szwajcara 1 team to 1 gracz to należałoby zmienić też formułę singlowych masterów, bo tam ilość jest podobna, a niekiedy nawet większa.
Ale po co robić tak drastyczne zmiany. Nie łatwiej było by pogratulować drużynie ze Szczecina. :wink:
Niektórym przez gardło by to nie przeszło :wink: (dlatego jest cała ta dyskusja)

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Po prostu zanim Ordin, SNOT, Inkwizytor dopchali się do top 4 było po zawodach. Gdyby wszystkie teamy zagrały lepiej to spotkalibyśmy się w 5 grze i nie było by tego mówienia co teraz. Na przyszły rok trzeba jedynie lepiej zagrać i będzie ok :) Jestem dalej za 5 bitwami.
pozdr

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Dębek pisze: Ale po co robić tak drastyczne zmiany. Nie łatwiej było by pogratulować drużynie ze Szczecina. :wink:
bylem jedna z pierwszych osob ktore gratulowaly Animosity wygranej
pamietam doskonale 2006 rok i pierwse zwyciestwo Snota (wtedy jakos Avatar czy cos ;) ) , dyskusja na temat naszego zwyciestwa byla rownie bujna bo jak to mozliwe ze jakis tam Gdańsk pokonał wszechpotężną Warszawe... skonczylo sie na tym ze rok pozniej wprowadzono widełki (czy wprowadzono 2 lata pozniej? nieistotne, w kazdym razie zmiany w DMP byly zawse i nie jest tak ze system sprawda sie 'od wiekow'), jakos nikt z tego powodu sie nie obruszał, nie kłocil i nie węszył żydo-masońskiego podstępu majacego za glowny cel odebranie nam chwały ze zwyciestwo...

nie uzywajcie argumentow w stylu Lepper albo Kononowicz, dyskusja zawsze daje wiecej niz jej brak, a zmiany sa jedną z najbardziej istotnych potrzeb ludzkich... gdyby nie zmiany to dalej mielibysmy punktowanie lokali 0-20 masterow 0-60 i slaby algorytm do liczenia pkt do ligi... a kto dzisiaj pamieta ze tak bylo ?

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Thurion nie porównuj wprowadzenie widełek, do propozycji: 3 dni, 6-7 bitew, koszyków, rozstawień itd. Tamte zmiany to pikuś w porównaniu do tego o co teraz toczy się batalia.

Zresztą powiedzmy sobie szczerze i otwarcie: Nie chodzi o to, że wynik poprzedniego DMP nie był miarodajny, tylko o to, że Animosity wygrało. Tak jak napisał Młody SNOT także nie trafił na topową drużynę, ale nikt nie podważa II miejsca zdobytego przez Gdańsk.

Odpowiedz sobie Thurion na pytanie: Czy jeżeli na DMP 2009 i 2010 byłyby te same zasady co dotychczas (5 bitew i 2 dni), i wygrałby SNOT, Ordin czy Inkwizytor to czy byłaby (taka jak teraz) dyskusja nad zmianami zasad??

PS. Z perspektywy czasu trochę żałuję, że zawsze olewałem ranking ligi. Może gdybym przykładał więcej uwagi do tego nie byłoby tej całej debatyi :|

@Dębek - Ja tylko czekam na jakiś Assasinów, którzy dopadną nas w drodze do Gorzowa :mrgreen: Naprawdę boje się kolejnego DMP i chyba just in case zagram Gnoblar Hordes :mrgreen:

Pozdrawiam
Lucas

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Dobra umówmy się ! Jak Szczecin wygra za rok to wprowadzamy wszystkie te zmiany. Przecież tak nie może być :wink:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

W singlowych masterach nie ma takiego prestizu zwycięstwa jak na DMP. Bo masterów singlowych masz ie wiem, 6-7 w sezonie, a DMP tylko jedno.

Dlatego to jedno mogłoby mieć 6 bitew ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Małe mastery mają 6 bitew :) duże też by tyle miały gdyby był na to czas :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Zablokowany