Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Re: Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II

Post autor: Arbaal »

Ja śmieciowe figurki jeszcze zniosę. Mogą być zupełnie czymś innym niż są albo nie pomalowane jednak żeby nie były to gołe podstawki. No i żeby kontygnent nie wchodził w ocenę hobbystyczną.
W najbliższym czasie zagramy turniej na małe pkt ale trzeba się będzie zastanowić nad takimi pkt z lordem. Wiadomość o tym że dużych formatów nie damy rady bo są ograniczenia czasowe jest jak dotąd chyba najgorsza :(

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

zasady Koziołka będą w sam raz. Sporo ludzi z Krakowa czy śląska będzie jechac do Lublina i treningu pre-lubelskiego napewno nie odpuszczą. -> znowu będzie frekwencja

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Dokładnie tak Charki - pre-Koziołek to świetny pomysł. A Ty Arbaal nie nudź o tego lorda - poćwicz sobie granie na małe pkt - dasz radę :mrgreen: Uwierz mi - Twoja armia ma ukryty potencjał :lol2: btw podobno mają być boosty w BP 1.6 dla DoCh na małe pkt, żeby się Wam łatwiej grało :lol2:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
fart
Wałkarz

Post autor: fart »

Forma Lubelski jest bardzo ciekawy :) nigdy nie grałem z chęcią zagram 8).Myślę że zasady do kontygnetu jakie podał wyżej Arbaal są dobre ponieważ są ludzie którzy zbierają tylko jedna armie i będę miały problemy z nimi,np ja

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jasne - nie będzie oceny hobbystycznej kontyngentu. Natomiast jakiś poziom przyzwoitości warto byłoby zachować, czyt. nie same podstawki.

edit
Zasady kontyngentów z Koziołka (po przetłumaczeniu z shinowego na względnie poprawny polski :mrgreen: ):
Kontyngent może się składać z dowolnej armii: tej samej, lub innej niż armia główna. Może on mieć dowolną ilość slotów core i maksymalnie jeden slot special wliczający się w sloty główne armii.
Nie może mieć on ani jednego charactera (wliczając w to assasinow) ale musi mieć co najmniej jednego championa, który będzie się liczył jako generał kontyngentu (daje ld jak normalny generał, do tego liczy się do sypania w vc i tk). Zabicie go jest warte dodatkowe 50 vp.
W kontyngencie może być maksymalnie jeden oddział lataczy, który się liczy do maksymalnej liczby 3 lataczy armii.
Kontyngent nie może mieć ani jednego magicznego przedmiotu.
Kontyngent nie daje zasad armijnych nie dotyczących poszczególnych modeli jak dodatkowy las we czy dodatkowe dd dwarfow.

Ponieważ kontyngent i armia główna są rożnymi armiami to characterzy z jednej nie mogą wchodzić do drugiej, generałowie jednej armii nie dają drugiej armii Ld, nie można również rzucać czarów/ dawać innych bonusów oddziałom z innej armii.

Moje uwagi: bez kontyngentu z własnej armii - to jest słabe IMHO.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

@Kash: Mnie to w ogóle nie przeszkadza że w najbliższym czasie będziemy grać na tz. małe punkty. Konkretna ilość też mi nie przeszkadza bo na każdy format potrafię złożyć rozpe.
W dziale True Legiony napisałeś tak:
Ale z racji 9h na całość to proponuję jednak grać zawsze małe pkt, tak do 1650 maks.
I właśnie to jest smutne że powiedziałeś max 1650. To na prawdę dobrze że będą turnieje co miesiąc ale jak tylko na małe pkt... Gdyby były w kratkę, małe, duże to co innego. Jeśli nie będzie się nigdy dało grać tam dużych to bardzo nie fajnie. Dobrze jednak że będzie się dało cokolwiek grać.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Arbaal pisze:@Kash: Mnie to w ogóle nie przeszkadza że w najbliższym czasie będziemy grać na tz. małe punkty. Konkretna ilość też mi nie przeszkadza bo na każdy format potrafię złożyć rozpe.
No kurwa, trudno żebyś nie potrafił DoChem :shock:

Arbaal pisze:I właśnie to jest smutne że powiedziałeś max 1650. To na prawdę dobrze że będą turnieje co miesiąc ale jak tylko na małe pkt... Gdyby były w kratkę, małe, duże to co innego. Jeśli nie będzie się nigdy dało grać tam dużych to bardzo nie fajnie. Dobrze jednak że będzie się dało cokolwiek grać.
Pracujemy nad tym, żeby dało się grać do 20:00. Tymczasem Darek stara się dodzwonić do MDK w sprawie 6. - trzymajcie kciuki.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Arbaal pisze:na każdy format potrafię złożyć rozpe.
Dobre, jak to ci się mistrzu udaje grając demonami? :roll: :lol2:
Arbaal pisze:
..W dziale True Legiony napisałeś tak...
I właśnie dla tego uważam że trzeba jak najszybciej ukryć nasze forum Legionowe i do minimum ograniczyć osoby które tam mają wgląd, żeby mi tu takie Arbale nie filozofowały :wink:

ODPOWIEDZ