Pit of Shades a monstrous mounts
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Pit of Shades a monstrous mounts
Ostatnio natrafilem na takie cos:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=64616
Czyzby wiec w faqu mowiacym o zdawaniu inicjatywy z pitki byl blad w naszym rozumowaniu.
Po blizszym spojzebniu na temat: Templatki z magii sa takie same jak ze strzelania -> implikuje, ze kazda czesc dostaje hit
model wieloczesciowy zdaje na najwyzszej mozliwj do zdania characterystyce -> mozna rozumiec dwojako. albo jJako nadpisanie starej zasady albo jak rozumiec modele wielczescoiwe nie bedace monstrous mountami np. kawaleria, rydwany.
Osobiscie mysle, ze zle byl zrozumiany ten fragment i monstery musza osobno testowac co zaloga. Ale wrzucam temat zeby zobaczyc czy moja opinie podzialaja inne osoby
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=64616
Czyzby wiec w faqu mowiacym o zdawaniu inicjatywy z pitki byl blad w naszym rozumowaniu.
Po blizszym spojzebniu na temat: Templatki z magii sa takie same jak ze strzelania -> implikuje, ze kazda czesc dostaje hit
model wieloczesciowy zdaje na najwyzszej mozliwj do zdania characterystyce -> mozna rozumiec dwojako. albo jJako nadpisanie starej zasady albo jak rozumiec modele wielczescoiwe nie bedace monstrous mountami np. kawaleria, rydwany.
Osobiscie mysle, ze zle byl zrozumiany ten fragment i monstery musza osobno testowac co zaloga. Ale wrzucam temat zeby zobaczyc czy moja opinie podzialaja inne osoby
Tak moim zdaniem masz rację.
Skoro według RB osobno na 4+ dostaje np mount a osobno koleś z góry to są 2 osobne testy na własnej inicjatywie.
Na najwyższej inicjatywie powinny zdawać modele z kilkoma statystykami które są nie do rozdzielenia: rydwany, kawaleria, dwarf lord na tarczy itp.
Skoro według RB osobno na 4+ dostaje np mount a osobno koleś z góry to są 2 osobne testy na własnej inicjatywie.
Na najwyższej inicjatywie powinny zdawać modele z kilkoma statystykami które są nie do rozdzielenia: rydwany, kawaleria, dwarf lord na tarczy itp.
Jak dla mnie zdaje na I jeźdźca, jest to jasno napisane."Occasionally, a model with multiple parts that have
different Characteristics, such as a cavalry model, a
Character riding a Monster or a Chariot, will have to
take a Characteristic test (like an Initiative test for a Pit
of Shades spell). If the model has multiple values for the
Characteristic to be tested, which one is used?"
Andrzej ale to jest pytanie
doczytaj to do konca 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Pieprzony Grotsnot.
Nie dość, że Troll, to jeszcze inteligentny.
Nie dość, że Troll, to jeszcze inteligentny.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
wlasnie problem jest taki, ze faq z zalozenia ma nie nadpisywac zasad. wynikalo by z tego, ze jesli character jest na czyms co ma kilka wartosci i to nadal jest ten sam problem.Andrzej pisze:Jak dla mnie zdaje na I jeźdźca, jest to jasno napisane."Occasionally, a model with multiple parts that have
different Characteristics, such as a cavalry model, a
Character riding a Monster or a Chariot, will have to
take a Characteristic test (like an Initiative test for a Pit
of Shades spell). If the model has multiple values for the
Characteristic to be tested, which one is used?"
Zauwaz tez, ze jasno jest napisane na stronie 61, ze templatki ze strzelania i czarow dzialaja osobno na monstera i mounta
True.
Już jakiś czas temuy czytałem znowu ten tekst i zastanawiałem się nad znaczeniem.
Wg mnie jest jak mówi Shino.
Każda część modelu osobno na swojej charakterystyce...
Już jakiś czas temuy czytałem znowu ten tekst i zastanawiałem się nad znaczeniem.
Wg mnie jest jak mówi Shino.
Każda część modelu osobno na swojej charakterystyce...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Nie, dzwonek "is treated as a single model with combined characteristics for the the Screaming Bell and the Rat Ogre." A Rat ogr ma I4. Chyba że czegoś nie zrozumiałem w dyskusji?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
to co się działo dotąd.... Cloying Quagmire nie jest templatem więc decyzja w tej dyskusji nic w jego sprawie nie zmienia.tomekjar pisze:Podłączę się do tematu;
Shino, wydaje mi się, że możesz mieć rację. Skoro założymy, że tak jest jak mówisz, i zacznie się tak grać, to powiedz mi co się dzieje jak wrzucę Cloying Quagmire na Engine of the Gods?
Czym dłużej myśle na tym tym tematem co sądzę że możecie mieć racje z tym oddzielnym zdawaniem I na smoku i jeźdzcu.
6 edycyjny slaan się pocił przy pitkach to teraz niech się smoki po pocą xD