Egzekucja czyli prędzej mnie wystrzelają niż dojdę.
Moderator: misha
Re: Egzekucja czyli prędzej mnie wystrzelają niż dojdę.
Maszyna może zadeklarować s&s?
"Poddaj się i służ mi za życia lub giń i bądź mym
niewolnikiem po śmierci."
.......................................Hrabia Vlad von Carstein
Wypowiem się jako gracz HE. Zwykle wystawiam 4 bolce i 20 łuczników i powiem tak: naprawdę ciężko jest wystrzelać VC. T 4 na ghoulach i ciągłe wskrzeszanie powoduje, żę strzelanie jest bardzo mało efektywne. Jedynym dobrym celem są BK, ale kto na nich jeszcze gra? Zwykle jest sama piechota, w którą ciężko się strzela, a ona łatwo się odradza
Cóż, ja tam znam VC raczej w stylu Butana, w którym BK występują w ilościach śladowych A jeżeli gram z VC na masterach, to zwykle jest czarna gwardia i duże kloce ghouli.
Jako mający punkt widzenia "z drugiej strony stołu" BK wydają mi się gorsi od gwardii. Jeżeli w gwardie wjadę smokiem, zostanę tam do końca gry. Natomiast 10 BK smok mimo wszystko powinien rozwalić. 14 Bk FCG z warbancem i whight bsb to już faktycznie problem, ale też może dostać wklepki w CC (wiadomo, nie od byle czego, ale jednak).
Nie przeczę, że BK są wystawiani i mogą się sprawdzić. Faktem jednak jest, że są wrażliwsi na ostrzał i w walce, głównie z powodu mało efektywnego wskrzeszania.
Jako mający punkt widzenia "z drugiej strony stołu" BK wydają mi się gorsi od gwardii. Jeżeli w gwardie wjadę smokiem, zostanę tam do końca gry. Natomiast 10 BK smok mimo wszystko powinien rozwalić. 14 Bk FCG z warbancem i whight bsb to już faktycznie problem, ale też może dostać wklepki w CC (wiadomo, nie od byle czego, ale jednak).
Nie przeczę, że BK są wystawiani i mogą się sprawdzić. Faktem jednak jest, że są wrażliwsi na ostrzał i w walce, głównie z powodu mało efektywnego wskrzeszania.
to chyba Butan jeszcze mało cie nauczył
skoro już masz doświadczenie z wampirami, to chyba wiesz że chociaż jedna tura w której smok stoi z BK czy innym badziewiem to tura w której przeważnie już z tej walki nie wyjeżdża...tylko ucieka od miliona zombich czy ghouli na boku, a twoj smoczek pieknie walczy sobie z championem ghouli. BK mają jedna ogromna przewage nad gwardia - 22 cale ewektywnej szarży (14+8)
w samym tylko moim klubie (zielony i ja ((blessa nie licze bo dawno juz wampami nie grał))) na dwie zupełnie różne rozpiski chociażby na Bazyla, mamy w sumie 3 kawalerie
skoro już masz doświadczenie z wampirami, to chyba wiesz że chociaż jedna tura w której smok stoi z BK czy innym badziewiem to tura w której przeważnie już z tej walki nie wyjeżdża...tylko ucieka od miliona zombich czy ghouli na boku, a twoj smoczek pieknie walczy sobie z championem ghouli. BK mają jedna ogromna przewage nad gwardia - 22 cale ewektywnej szarży (14+8)
w samym tylko moim klubie (zielony i ja ((blessa nie licze bo dawno juz wampami nie grał))) na dwie zupełnie różne rozpiski chociażby na Bazyla, mamy w sumie 3 kawalerie
Butan faktycznie niewiele mnie nauczył, ja jego trochę więcej (zwłaszcza jak po strzale z 2 bolców spadło mu 5 BK ), ale wydaje mi się, że BK są dużo szybsi od ghouli? W takim razie, w czasie kiedy smok będzie walczył z BK, ghoule będą daleko z tyłu No, chyba że BK będą się wlekli obok klocków
Zresztą, jest to czysto akademicka dyskusja. Jeśli spotkamy się na bazyliszku, to empirycznie pokażesz mi zalety BK
Zresztą, jest to czysto akademicka dyskusja. Jeśli spotkamy się na bazyliszku, to empirycznie pokażesz mi zalety BK
tak ale musi jeszcze w to wlecieć tym smokiem ....Janiszek pisze:15 BK z regenką, lord z sejwem 1+ i wardem 5 + w oddziale z crused bookiem i HE smok odpada
tak zajmie ten oddział śmieciami ostrzela a smok zje resztę armii razem z Dragonami
janiszek, z calym szacunkiem ale moze bys przystopowal z tymi postami w kazdym mozliwym dziale bo to o pomste do nieba wola, szczegolnie ze takie jak ten powyzej malo wnosza do dyskusji.Janiszek pisze:15 BK z regenką, lord z sejwem 1+ i wardem 5 + w oddziale z crused bookiem i HE smok odpada
always Vampire
Zaczęło się od:"Pomocy ! Prędzej mnie wystrzelają nim dojdę!" a kończy na "BK za tysiąc pięćset sto dziewięćset punktów są S U P E R!!!", ale nie przeszkadzajcie sobie.(przepraszam ten post jest niezbyt na temat;P).
dziwi cię to?
swoją drogą to twój temat został nieco wyczerpany to się zmienia w pogaduchy do poduchy
będziesz miał dobre rzuty na popychaczkę to może szybciej dojdziesz, przeciwnik będzie miał dobre rzuty na strzelanie to mało ciebie dojdzie, jak gracie na pustyni to sorry ale jak jest jakiś obelisk albo domek na środku gdzie można się ochronić troszkę to już coś, za wiele czynników ma na to wpływ żeby to roztrząsać
2 oddziały ghouli +ghoulkin na vampie i w 1 turze jestes na 16" jak się uda popchnąć to na 24" do tego wraighty (cóż drogie ale 12"marsz +8 popchnięcie to 20" +8" krzyku banshee:)) albo vargulf
coś za coś, zagraj XX razy na poligonie strzelniczym to najlepiej działa na kreatywne działania na stole hehe, ewentualnie zniechęci ciebie do VC i inna armią zaczniesz tak czy siak będziesz happy
swoją drogą to twój temat został nieco wyczerpany to się zmienia w pogaduchy do poduchy
będziesz miał dobre rzuty na popychaczkę to może szybciej dojdziesz, przeciwnik będzie miał dobre rzuty na strzelanie to mało ciebie dojdzie, jak gracie na pustyni to sorry ale jak jest jakiś obelisk albo domek na środku gdzie można się ochronić troszkę to już coś, za wiele czynników ma na to wpływ żeby to roztrząsać
2 oddziały ghouli +ghoulkin na vampie i w 1 turze jestes na 16" jak się uda popchnąć to na 24" do tego wraighty (cóż drogie ale 12"marsz +8 popchnięcie to 20" +8" krzyku banshee:)) albo vargulf
coś za coś, zagraj XX razy na poligonie strzelniczym to najlepiej działa na kreatywne działania na stole hehe, ewentualnie zniechęci ciebie do VC i inna armią zaczniesz tak czy siak będziesz happy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
niestety (albo stety) popychaczka nie jest teraz czarm nekromankcki więc możemy go rzucać tylko raz więc wriaty i ghule popchnięte naraz być nie mogą. Niestety.
No i nie mogę się dziwić że temat się wyczerpał i zmienił.
Co do nowego tematu... bardziej się opłaca brać duży klocek grave guardów czy BK? Wiem że zależy to od warunków na polu bitwy, ale chodzi mi o ogólną przydatność.,
Co do nowego tematu... bardziej się opłaca brać duży klocek grave guardów czy BK? Wiem że zależy to od warunków na polu bitwy, ale chodzi mi o ogólną przydatność.,