Koziołek Chaosu - Master w Lublinie 27-28 marzec 2010
Re: Koziołek Chaosu - Master w Lublinie 27-28 marzec 2010
Czy można zrobić armię na 1750 bez kontyngentu
takKarli pisze:Czy kontyngent bretonni może się ustawiać w formację lancy (zasada rycerzy) ?
Czy kontyngent bretonni może się modlić i mieć warda (zasada zasada rycerzy)?
trzeba grac 1500 + 250Czy można nie brać kontyngentu ?
kontyngent to zawsze 250. Mozesz nie brac rowno 250 oczywiscie ale nie zwieksza to ilosci w armii normalnejCzy można wziąć np. 100pkt kontyngentu a za pozostałe 150pkt brać normalne jednostki armijne ?
takCzy beastmeni mogą używać ambusha ?
Shino - czy nie lepiej byłoby zrobić 1750 albo kontyngent? Mało wygodne będzie branie 1500 + 250 z własnej armii, w sensie ogarniania, co jest armią macierzystą, a co kontyngentem. Pytam o tyle, że pre Kozła 6 III robimy i chcemy mieć identyczne zasady
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Przecież kontyngent jest zupełnie neutralny - nie rzucisz na niego popychaczek, wskrzeszeń, nie wstawisz tam bohatera... Więc chyba różnica jest...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
w każdej armii da się złożyc coś za 250 punktów (+/- jakieś 4 punkty).
L_V - no to biedne wampiry beda musiały kombinowac i poczuja ból śmiertlenych jednostek, których nie mozna sobie dowskrzeszac. a co do wstawiania bohatera to raczej nie masz w armii ich tylu żeby w każdym oddziale jakis musiał siedziec. masz inne jednostki, niech tam sie kitrają.
Druchii - i bardzo dobrze, że trzeba miec trzy cory. W koncu może Cory będą w bardziej widoczny sposób podstawa armii a nie zapchajdziurą pomiędzy rarami a specialami.
Kontyngenty sa bardzo dobrym pomysłem. Nie zmieniajcie tego.
L_V - no to biedne wampiry beda musiały kombinowac i poczuja ból śmiertlenych jednostek, których nie mozna sobie dowskrzeszac. a co do wstawiania bohatera to raczej nie masz w armii ich tylu żeby w każdym oddziale jakis musiał siedziec. masz inne jednostki, niech tam sie kitrają.
Druchii - i bardzo dobrze, że trzeba miec trzy cory. W koncu może Cory będą w bardziej widoczny sposób podstawa armii a nie zapchajdziurą pomiędzy rarami a specialami.
Kontyngenty sa bardzo dobrym pomysłem. Nie zmieniajcie tego.
Ja na to nie narzekam - w końcu będzie móżna wstawić coś, co daje flee.
o to samo chciałem się właśnie pytać
- swieta_barbara
- habydysz
Moim zdaniem sa lepsze, bo maja wyzszy WS i To.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Zulus pisze: Zajebiste zasady, KaRabin zajmuje miejscowe w piatek u Ciebie
CzarnY pisze: a to i ja bym prosil o zaklepania miejsca u Mistrza Litwy w WFB, imc Karabinasa . tak na wypadek jakby mialo zabraknac.
Inferno pisze: Karabin :* rezerwuj mi miejsce z Tobą w łóżku
Spoko loko dla Frontowiczów zawsze miejsce się znajdzie. Dla Karakowa oczywiście też o ile poprawią się z umiejętnością alkoholizowania wspólnegoKarli pisze: Ja też u Karabina poproszę
Robson luzik od niedawna mam nową większą chatę, a w razie czego ranczo uruchomimyRobson pisze: Inferno brak miejsc ale możesz spać z Zambi
Wklejam do pierwszego posta pełne zasady kontyngentów.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Tak liczone. Ocena hobbystyki jest generalnie taka jaka przeszła na LL. Te 5 p za WOW w mojej opinii będzie przyznawane tylko armiom naprawdę wyróżniającym się, np dużą ilością starych modeli, na prawdę pierwszej klasy malowaniem, oraz unikatowe, liczne i naprawdę ładnie zrobione konwersje (wiem, że tego nie lubisz, ale imho trzeba docenić ludzi i za skompletowanie armii ze starych figurek, jak i za tygodnie pracy włożone w dopieszczenie, podstawek, całkowite skonwertowanie oddziału itp.). W założeniu WOW dostaną armie, po których naprawdę widać ogrom włożonej pracy i w których widać coś więcej niż figsy oddane do pomalowania profesjonaliście za kasę i w których generalnie nie ma nic więcej niż porządny TT.swieta_barbara pisze: 5 punktow z WOW jak rozumiem liczone jest do generalnej klasyfikacji?