Dark Elves 2333 pkt.
Dark Elves 2333 pkt.
Takim czymś zamierzam pomykać, jak domaluję figsy (tzn. jeden z wariantów - tu ze smokiem). Co sądzicie (wiem, wiem, antymagia kuleje i mi smoka zatrzymają, ale tak ogólnie).
1 * Highborn @ 572 Pts
General; Repeating Crossbow; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death [35]
Blood Armour [20]
Heart-stone of Darkness [45]
1 Black Dragon @ [320] Pts
1 Noble @ 192 Pts
Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Sword of Might [20]
Seal of Ghrond [25]
1 Dark Pegasus @ [55] Pts
1 Sorceress @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dark Riders @ 97 Pts
5 Dark Riders @ 97 Pts
5 Dark Riders @ 97 Pts
2 Cold One Chariot @ 194 Pts
5 Cold One Knights @ 172 Pts
Standard; Musician
Standard; Musician
5 Harpies @ 65 Pts
10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Shield; Musician
4 Reaper Bolt Thrower @ 400 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 4
Models in Army: 59
Total Army Cost: 2323
1 * Highborn @ 572 Pts
General; Repeating Crossbow; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death [35]
Blood Armour [20]
Heart-stone of Darkness [45]
1 Black Dragon @ [320] Pts
1 Noble @ 192 Pts
Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Sword of Might [20]
Seal of Ghrond [25]
1 Dark Pegasus @ [55] Pts
1 Sorceress @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dark Riders @ 97 Pts
5 Dark Riders @ 97 Pts
5 Dark Riders @ 97 Pts
2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Standard; Musician
Standard; Musician
5 Harpies @ 65 Pts
10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Shield; Musician
4 Reaper Bolt Thrower @ 400 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 4
Models in Army: 59
Total Army Cost: 2323
punkt dla Gogola
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Jak to gdzie - mamy wypasione 5 unitów kawalerii i do tego herosa, co daje multum kombinowanych szarży. No i smok se tam lata dziarsko. Rydwany + kusze + RBT to tak dla asekuracji.Gogol pisze:Scimitar pisze:I .... gdzie armia ??
- swieta_barbara
- habydysz
Czasami mi sie marzy taki przeciwnik, 59 modeli... Pare kawalerii, ktore odbijaja sie od kazdego klocka, slabo zabezpieczony bohaterna pegazie, general ktory solo to moze co najwyzej pogonic fasta albo maszyne i bolce. Czym ty chcesz wygrywac? Magia cie zjada, horda Cie zjada, maszyny cie zjadaja, bretki tez raczej tym nie pojedziesz. Marne.
Sprobuj zwiekszyc klocek COK, za kusznikow wstaw wlocznikow... nie no, po prostu nei masz na to punktow. I jeszcze 4 glupoty na ture. Uberpownage
Sprobuj zwiekszyc klocek COK, za kusznikow wstaw wlocznikow... nie no, po prostu nei masz na to punktow. I jeszcze 4 glupoty na ture. Uberpownage
Na jakimś masterze w przerwie między dniami z tobą tym zagram, to zobaczymy jakie kozackie twoje orki sąswieta_barbara pisze:Czasami mi sie marzy taki przeciwnik, 59 modeli... Pare kawalerii, ktore odbijaja sie od kazdego klocka, slabo zabezpieczony bohaterna pegazie, general ktory solo to moze co najwyzej pogonic fasta albo maszyne i bolce. Czym ty chcesz wygrywac? Magia cie zjada, horda Cie zjada, maszyny cie zjadaja, bretki tez raczej tym nie pojedziesz. Marne.
Spearmanów nie dałem, bo to rozpa kawaleryjska niejako - z góreczką z tyłu. Jedyne co mnie kusi to dać drugiego caddego - to tyle tylko
Hmm DL ma mniej modeli i zapewniam, że nie odbije sie od Twoich klocków Kawalerie też ma spoko gdybym grał DL na MB możemy zagrać w pierwszej bitwie Challange wchodzisz w to ??swieta_barbara pisze:Czasami mi sie marzy taki przeciwnik, 59 modeli... Pare kawalerii, ktore odbijaja sie od kazdego klocka...
Aro pisze:Hmm DL ma mniej modeli i zapewniam, że nie odbije sie od Twoich klocków Kawalerie też ma spoko gdybym grał DL na MB możemy zagrać w pierwszej bitwie Challange wchodzisz w to ??swieta_barbara pisze:Czasami mi sie marzy taki przeciwnik, 59 modeli... Pare kawalerii, ktore odbijaja sie od kazdego klocka...
Dl ma 5+ warda, albo 4+ warda, lepsze statsy na kawalerii i jest unbreakable o0?
A ja mam 2+ sava i co - możemy dywagować. Od przodu nie jest łatwo połamać klocków, dlatego ta przedstawiona armia to taka do grania kombinowanego. Szarża DRy + rydwan, COKsy + rydwan, od flaneczek, tyłów itp. Wtedy to ma sens. Nie jestem tak tępy i głupi by ładować się na front kloca ze staticiem 5 i liczyć, że go złamię.trikk pisze:Aro pisze:Hmm DL ma mniej modeli i zapewniam, że nie odbije sie od Twoich klocków Kawalerie też ma spoko gdybym grał DL na MB możemy zagrać w pierwszej bitwie Challange wchodzisz w to ??swieta_barbara pisze:Czasami mi sie marzy taki przeciwnik, 59 modeli... Pare kawalerii, ktore odbijaja sie od kazdego klocka...
Dl ma 5+ warda, albo 4+ warda, lepsze statsy na kawalerii i jest unbreakable o0?
ale zawsze sie sprobuje... bo moze sie uda i sie pokusisz
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Scimi, to nie było do Ciebie, Aro stwierdzil, ze DLem nie odbije sie od klockow, a odbic sie dl a odbic sie de to duuuza roznica.Scimitar pisze: A ja mam 2+ sava i co - możemy dywagować. Od przodu nie jest łatwo połamać klocków, dlatego ta przedstawiona armia to taka do grania kombinowanego. Szarża DRy + rydwan, COKsy + rydwan, od flaneczek, tyłów itp. Wtedy to ma sens. Nie jestem tak tępy i głupi by ładować się na front kloca ze staticiem 5 i liczyć, że go złamię.
Nie twierdze, ze jestes tepy i glupi zeby ladowac sie w klocek ze staticiem 5 -_-'
Ale ja tak czasami robie i nawet sie udaje