Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Ja wiem czy dziwny... No tak jak pisali - taki jak dzwonu i Furnace'a.. Samotne stworki zawsze mialy szerokosc 50mm, ale z drugiej strony przy 60 zetkniesz sie z wszystkimi modelami w klocku. Pytanie czy tego chcesz czy nie...
dlatego ja wstrzymałem się z mocowaniem mojej abomki na jakakolwiek podstawkęArbiter Elegancji pisze: skąd im się wzięło 6x10, co to w ogóle za jakiś dziwny rozmiar?
P.s.: A jak swoją abomkę dopiero jakieś dwa tyg. temu na 50tke przykleiłem
myślę, że rozmiar podstawki będzie w pewnym stopniu ograniczał możilwości abomki ale dopóki nie pojawi się w FAQ za robotę się nie biorę...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dlaczego nie?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
wg zasad z RB gwiazdki mają 6 cali i kara -1 za wielokrotny strzał obowiązuje, tak więc szału nie robiąKnight pisze:Jaki zasięg mają warpstone stars?
Przy warpstone stars jest -1 do trafienia za multiple shot?
swoją drogą fajna była interpretacja która krążyła po necie, że skoro nie ma wypisanego zasięgu to są bez zasięgowe i można nimi świgać po całej mapie
Jeżeli tak to zinterpretujesz, to jednocześnie robią się bezzasięgowe. Albo bierzemy całe zasady broni rzucanej, albo żadnej. Droga środka nie istnieje.Afro pisze:tyle, że warpstone stars to broń magiczna i zasady ogólne throwing weapon nie obowiązują tutaj (odnośnie zasięgu, multiple shots dalej sa na -1)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Pytanie które mnie nurtuje od jakiegoś czasu:
Dlaczego wszechobecne są oddziały slejwów w liczbie 21, dlaczego nie 20?
Muzyków jeszcze jestem w stanie zrozumieć (choć sam nie wystawiam), ale magicznej liczby 21 nie ogarniam. Ktoś mógłby mi wytłumaczyć?
Dlaczego wszechobecne są oddziały slejwów w liczbie 21, dlaczego nie 20?
Muzyków jeszcze jestem w stanie zrozumieć (choć sam nie wystawiam), ale magicznej liczby 21 nie ogarniam. Ktoś mógłby mi wytłumaczyć?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..