Rozmowy o ortografii
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Niestety na chwilę obecną to 60% ludzi chyba ma dysleksję, ale w większości przypadków to po prostu lenistwo. Co gorsze od czasu jak regularnie czytam posty na forum to już nawet przy najprostszych wyrazach się 5 razy muszę zastanowić zanim napiszę.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dokładnie Ja np. jutro pisze mature z polskiego drukowanymi literami Normalnie też mógłbym pisać ( gorzej odczytać ale da się ) ale przecież te papiery dają w koncu jakiś bonus ;p A jeszcze są przypadki takich, któzy mają całkowicie podrobione papierki właśnie z lenistwa i chamstwa ;]MUKER pisze:Niestety na chwilę obecną to 60% ludzi chyba ma dysleksję, ale w większości przypadków to po prostu lenistwo. Co gorsze od czasu jak regularnie czytam posty na forum to już nawet przy najprostszych wyrazach się 5 razy muszę zastanowić zanim napiszę.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Jak to nie stara, moje życie ucieka, w czerwcu kolejny rok minie...6 lat? to ty jeszcze nie taka stara du..sza jestes jak myslalem ; p
Trudno. Muszę się zadowolić facetemAle z wykresu wychodzi, ze twoja szansa na zdobycie dziewczyny spada prawie do zera, wiesz? ; p
Dysleksję jako taką ma sporo osób, ale z różnych przyczyn. Czasem to się da wyleczyć [jeśli są to jakieś nabyte uszkodzenia mózgu, które da się wyleczyć], ale o tym się nie mówi, bo ci, którzy upraszając "są leniwi" [to też z czegoś wynika i pewnie niektórych powinno się wysłać do pedagoga] uważają to za swoje piętno do końca życia, a zarazem przepustkę do świata tych bardziej pracowitych. Dobry psycholog od razu rozpozna taką osobę, ale niestety w wielu przypadkach słowa "dobry" i "psycholog" się wykluczają.Niestety na chwilę obecną to 60% ludzi chyba ma dysleksję, ale w większości przypadków to po prostu lenistwo.
A prawdziwym dyslektykom to trzeba pomóc.
[brrrr. A ponoć psychopedagogika, z której mam za tydzień kolosa, to najbardziej olewany przeze mnie przedmiot.]
Dysleksja to jest ściema jakaś. Niedługo będą wystawiać papiery na nie myślenie, lub brak wiedzy. Oczywiście takie osoby będą pisały okrojoną maturę, by nie trzeba było myśleć i nic wiedzieć, a to wszystko po to by wyrównać szanse wszystkich uczniów na dostanie się na dobrą uczelnię.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
W przypadku 90% zaświadczeń z poradni - owszem.Kacper pisze:Dysleksja to jest ściema jakaś.
Pozostaje jeszcze 10% tych, u których zaświadczenia są uzasadnione oraz ci, którym nigdy by do głowy nie przyszło załatwiać sobie "papierek", chociaż mają trudności [niekoniecznie w pisaniu...].
Żadne "niedługo". Google -> Dyskalkulia.Kacper pisze:Niedługo będą wystawiać papiery na nie myślenie, lub brak wiedzy. Oczywiście takie osoby będą pisały okrojoną maturę, by nie trzeba było myśleć i nic wiedzieć, a to wszystko po to by wyrównać szanse wszystkich uczniów na dostanie się na dobrą uczelnię.
Skavenblight, nie przepraszaj, tekst nie odbiegał od Twojej średniej
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Nic na maturze nie daje. Chyba tylko mnie interpunkcyjnych mozna zrobić. Ni i ew. pisac na kompie mature (albo drukowanymi, tak jak ja ;P)Kacper pisze: Oczywiście takie osoby będą pisały okrojoną maturę, by nie trzeba było myśleć i nic wiedzieć, a to wszystko po to by wyrównać szanse wszystkich uczniów na dostanie się na dobrą uczelnię.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.