Rozmowy o ortografii

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Skavenblight:
6 lat? to ty jeszcze nie taka stara du..sza jestes jak myslalem ; p
Ale z wykresu wychodzi, ze twoja szansa na zdobycie dziewczyny spada prawie do zera, wiesz? ; p

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Niestety na chwilę obecną to 60% ludzi chyba ma dysleksję, ale w większości przypadków to po prostu lenistwo. Co gorsze od czasu jak regularnie czytam posty na forum to już nawet przy najprostszych wyrazach się 5 razy muszę zastanowić zanim napiszę.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

MUKER pisze:Niestety na chwilę obecną to 60% ludzi chyba ma dysleksję, ale w większości przypadków to po prostu lenistwo. Co gorsze od czasu jak regularnie czytam posty na forum to już nawet przy najprostszych wyrazach się 5 razy muszę zastanowić zanim napiszę.
Dokładnie ;) Ja np. jutro pisze mature z polskiego drukowanymi literami :D Normalnie też mógłbym pisać ( gorzej odczytać ale da się ;)) ale przecież te papiery dają w koncu jakiś bonus ;p A jeszcze są przypadki takich, któzy mają całkowicie podrobione papierki właśnie z lenistwa i chamstwa ;]
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

6 lat? to ty jeszcze nie taka stara du..sza jestes jak myslalem ; p
Jak to nie stara, moje życie ucieka, w czerwcu kolejny rok minie... :lol:
Ale z wykresu wychodzi, ze twoja szansa na zdobycie dziewczyny spada prawie do zera, wiesz? ; p
Trudno. Muszę się zadowolić facetem :)
Niestety na chwilę obecną to 60% ludzi chyba ma dysleksję, ale w większości przypadków to po prostu lenistwo.
Dysleksję jako taką ma sporo osób, ale z różnych przyczyn. Czasem to się da wyleczyć [jeśli są to jakieś nabyte uszkodzenia mózgu, które da się wyleczyć], ale o tym się nie mówi, bo ci, którzy upraszając "są leniwi" [to też z czegoś wynika i pewnie niektórych powinno się wysłać do pedagoga] uważają to za swoje piętno do końca życia, a zarazem przepustkę do świata tych bardziej pracowitych. Dobry psycholog od razu rozpozna taką osobę, ale niestety w wielu przypadkach słowa "dobry" i "psycholog" się wykluczają.
A prawdziwym dyslektykom to trzeba pomóc.

[brrrr. A ponoć psychopedagogika, z której mam za tydzień kolosa, to najbardziej olewany przeze mnie przedmiot.]

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Ze wszystkiego da sie wyleczyc, kiedys myliłem "p" z "m" i pisałem "chamulec", a teraz błędy w ortografii strasznie mnie drażnią :D

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Dysleksja to jest ściema jakaś. Niedługo będą wystawiać papiery na nie myślenie, lub brak wiedzy. Oczywiście takie osoby będą pisały okrojoną maturę, by nie trzeba było myśleć i nic wiedzieć, a to wszystko po to by wyrównać szanse wszystkich uczniów na dostanie się na dobrą uczelnię.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Kacper pisze:Dysleksja to jest ściema jakaś.
W przypadku 90% zaświadczeń z poradni - owszem.
Pozostaje jeszcze 10% tych, u których zaświadczenia są uzasadnione oraz ci, którym nigdy by do głowy nie przyszło załatwiać sobie "papierek", chociaż mają trudności [niekoniecznie w pisaniu...].

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kacper pisze:Niedługo będą wystawiać papiery na nie myślenie, lub brak wiedzy. Oczywiście takie osoby będą pisały okrojoną maturę, by nie trzeba było myśleć i nic wiedzieć, a to wszystko po to by wyrównać szanse wszystkich uczniów na dostanie się na dobrą uczelnię.
Żadne "niedługo". Google -> Dyskalkulia.

Skavenblight, nie przepraszaj, tekst nie odbiegał od Twojej średniej ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tomash pisze:
Skavenblight, nie przepraszaj, tekst nie odbiegał od Twojej średniej ;)
Ech, muszę się bardziej postarać. ;)
Uczono mnie, że obrazowe przykłady trafiają do ludzi najlepiej.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Kacper pisze: Oczywiście takie osoby będą pisały okrojoną maturę, by nie trzeba było myśleć i nic wiedzieć, a to wszystko po to by wyrównać szanse wszystkich uczniów na dostanie się na dobrą uczelnię.
Nic na maturze nie daje. Chyba tylko mnie interpunkcyjnych mozna zrobić. Ni i ew. pisac na kompie mature (albo drukowanymi, tak jak ja ;P)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Tomash pisze: Żadne "niedługo". Google -> Dyskalkulia.
Mój doktor od geometri wykreślenej i mechaniki nazywa to inaczej, też na "d" ;]

ODPOWIEDZ