Rozpa teoretycznie uniwersalna:
1 Chaos Lord 210
Enchanted shield 10
Armour of damnation 30
Gaze of gods 30
Chaos dragon 360
2x Chaos sorcerer 85
2 level 35
Chaos steed 16
Dispel scroll 25
Dispel scroll 25
5 Chosen knights of Slaanesh 245
Command g. 50
Rapturous standard 50
3x 5 Marauder horseman 65
Shields 10
Spears 5
3x 5 Warhounds of chaos 30
Herd
9 Gors 63
9 Ungors w shields 45
Foe-render 20
4x Fiend of Slaanesh 75
2249 pts. total
Uprzejmie proszę o komentarze.
Chaos Slaanesha na 2250
Na moje to za mała siła uderzeniowa jak na chaos. Udupić jednych rycerzyków nie jest znowóż tak trudno, a smok bitwy nie wygra.
Ja bym sobie dał spokój z magią, wywalił jednego czarymara, drugiemu zredukował ten lvl, wcisnął jakąś czwórkę albo dwie khorniaczy.
I jak na moje to trochę za dużo śmieciuchów. Jednych marauderów konnych bym wykopał.
I na jaką cholerę tarcze na ugnorach?
Ja bym sobie dał spokój z magią, wywalił jednego czarymara, drugiemu zredukował ten lvl, wcisnął jakąś czwórkę albo dwie khorniaczy.
I jak na moje to trochę za dużo śmieciuchów. Jednych marauderów konnych bym wykopał.
I na jaką cholerę tarcze na ugnorach?
Uerph.
Lord z S5 to jakas pomylka, on tym niczego nie rozlozy
Lvl 2 na sorcererze mocno średni, na 4 kosciach raczej nie poczarujesz
Oprócz Lorda i 5 knightów nie masz czym przylozyc, reszta schodzi od magic missile...
4 spawny są średnie, bo służą do trzymania, a te nie za bardzo maja po co trzymac, skoro nie ma odsieczy.
Jak zrobisz tym coś bretce to będę pod wrażeniem...
Lvl 2 na sorcererze mocno średni, na 4 kosciach raczej nie poczarujesz
Oprócz Lorda i 5 knightów nie masz czym przylozyc, reszta schodzi od magic missile...
4 spawny są średnie, bo służą do trzymania, a te nie za bardzo maja po co trzymac, skoro nie ma odsieczy.
Jak zrobisz tym coś bretce to będę pod wrażeniem...
Poza tym jak masz już zamiar czarować coś (jak rozumiem ten 2 lvl magów to nie przypadkiem) to wrzuć book of secrets dla lorda (1 lvl maga) a dostaniesz kość dispella, powera (nie bedziesz potrzebował tylu dispel scrolli) i może rzucisz nim jakieś d6 s4. Żeby lord wyglądał tak: Sword of might, gaze, enchanted shield, book of secrets. Zamiast 2 fiendów wrzuć minosy z marka... A dalej to nie wiem bo nie chce psuć ci koncepcji.
dwurak na smoku...
ok wywalilbym "armorek" i dal Sword of Might
jesli ktos jest na tyle silny, zeby walczyc to uderza na 90% w smoka
(10% to albo pewniak, albo smoka juz nie ma)
Armia slanesha z 1dna konnica i spawnami
to amia undevided z laska boga slanesha
(btw zwykla konnica chosenow jest 3x lepsza
1) 2x za mozliwosc dawania flee
2) 1x za to ze jest tansza
(za 6 z warbannerem i fcg jest tylu co u Ciebie 5 z raptusem - oczywiscie bralbym 5 za 300p
)
ok wywalilbym "armorek" i dal Sword of Might
jesli ktos jest na tyle silny, zeby walczyc to uderza na 90% w smoka
(10% to albo pewniak, albo smoka juz nie ma)
Armia slanesha z 1dna konnica i spawnami
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
to amia undevided z laska boga slanesha
(btw zwykla konnica chosenow jest 3x lepsza
1) 2x za mozliwosc dawania flee
2) 1x za to ze jest tansza
(za 6 z warbannerem i fcg jest tylu co u Ciebie 5 z raptusem - oczywiscie bralbym 5 za 300p
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Każdy mówi co innego... a tak w ogóle to (choć jestem raczej nowicjuszem) wiem co jest dobre, a co nie, bo doświadczeni gracze grają podobnie (w każdym razie ja widziałem takiego mastera rozwalającego HE podobną rozpą). Lord na smoku bez potężnej broni to porażka.
Grałem też tak.Żeby lord wyglądał tak: Sword of might, gaze, enchanted shield, book of secrets.
No pewnie tak robił ale w 6 edycji bo teraz dwurak na mouncie daje tylko +1S... Też każdemu exaltedowi dwuraka wtedy dawałem i było f pytke
Lepiej zastanów się nad SoM - +1S i do tego magic weapon (a pełno wood elfów teraz z tymi wardami przeciw niemagicznej broni i innych takich) a 8 inicjatywy u lorda naprawdę warto wykorzystać
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)