O&G i Bretka razem
O&G i Bretka razem
Mam pytanie. Czy ktoś ma doświadczenie w grze z O&G po jednej stronie.
Ja z kumplem który gra zielonoskurymi bedziemy grali w weekend z bestmenami i demonami.
Proszę o jakieś rady dotyczące taktyk i jednostek do wystawienia.
Ja z kumplem który gra zielonoskurymi bedziemy grali w weekend z bestmenami i demonami.
Proszę o jakieś rady dotyczące taktyk i jednostek do wystawienia.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Idź do przodu i niszcz wszystko . Na ile gracie ?? Radził bym ci wystawić trebusza , dużo łuczników chociażnigdy nie grałem z demonami więc nie znam na nich taktyki ale myślę żę jak będziesz celnie strzelał to uda wam się zatrzymać demony . Dwie damselki każda 2x Dispel scrool i może się uda .
,, Człowiek człowiekowi wilkiem , a zombie zombie zombie "
Grałem raz z kolegą na turnieju. Wbrew pozorom Bretonnia z Orkami daje ciekawą kombinację, zwłaszcza kiedy wilki albo inne orkowe śmiecie wyciągają wroga na szarże naszej jazdy. I myślę, że niegłupie jest zagranie na mocnej magii (czyli dwie panie i dwóch orkowych szamanów z odpowiednimi zabawkami). U orków musowo dużo maszyn (chukki i doom diver), u nas trebek i łucznicy.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Bless nie przesadzaj, bretońce som całkiem smaczne(zawierają dużo żelaza), a i konina nie najgorsza, a z chłopów som fajne szaszłyki(wystarczy nabić na lance).
PS.
Jak gracie na BP to demony mogą mieć duży problem, starczy że boss bedzie miał ten przedmiot z przerzurzatami wardów na demony będzie się trzymał blisko lancy, żeby ta kiedy będzie szarżować zabiła jak najwięcej demonów.
PS.
Jak gracie na BP to demony mogą mieć duży problem, starczy że boss bedzie miał ten przedmiot z przerzurzatami wardów na demony będzie się trzymał blisko lancy, żeby ta kiedy będzie szarżować zabiła jak najwięcej demonów.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Grać będziemy na 700p.
Niestety nie posiadam trebka a damselki jeszcze niepomalowane i nie sklejone . Więc raczej ich nie użyje.
Planuje wystawić durzą lance relamów z FCG (8), 5 errantó z errantry banerem i FCG + sztandarowy, 16 łuczników z palami i koksownikami a za reszte punktów wezme ilu się da chłopów.
Kumpel ma tylko 1 spear chuka i niestety dopiero będzie zamawiać orków i inne bajery.
Wystawi to co jest w bitwie o przełęcz czaszki + chuk
Co otym myślicie ??? Da rade taka kombinacja z bestmenami i demonami??
Niestety nie posiadam trebka a damselki jeszcze niepomalowane i nie sklejone . Więc raczej ich nie użyje.
Planuje wystawić durzą lance relamów z FCG (8), 5 errantó z errantry banerem i FCG + sztandarowy, 16 łuczników z palami i koksownikami a za reszte punktów wezme ilu się da chłopów.
Kumpel ma tylko 1 spear chuka i niestety dopiero będzie zamawiać orków i inne bajery.
Wystawi to co jest w bitwie o przełęcz czaszki + chuk
Co otym myślicie ??? Da rade taka kombinacja z bestmenami i demonami??
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Mam taktykę dla zielonych
1.czekać aż brety zrobią bohaterską szarżę na wroga
2.uciekać wykorzystując to że brety zajęte bohaterską szarżą na wroga nie zwrócą uwagi na zielonoskórych pryskających z pola walki.
1.czekać aż brety zrobią bohaterską szarżę na wroga
2.uciekać wykorzystując to że brety zajęte bohaterską szarżą na wroga nie zwrócą uwagi na zielonoskórych pryskających z pola walki.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Aleź Sir zielone ścierwa w naszych szeregach? Nie po to Gilles le Breton pogromił ich uwalniając nasz kraj od nich przed wiekami by teraz kalać jego pamięć. Nie. Pani nie okaże ci swej łaski i błogosławieństwa.
..............................Murmandamus pisze:Aleź Sir zielone ścierwa w naszych szeregach? Nie po to Gilles le Breton pogromił ich uwalniając nasz kraj od nich przed wiekami by teraz kalać jego pamięć. Nie. Pani nie okaże ci swej łaski i błogosławieństwa.
I tyle w tym temacie
Ja kilka razy brałem zielone mojego braciszka do mojej brety. Ale było to bardzo dawno.
Generalnie starałem się mieć dobrą obrone magiczną, troche fastów i maszynki z orkasków.
Z brety oczywiście głównie kava i z herosami.
Generalnie starałem się mieć dobrą obrone magiczną, troche fastów i maszynki z orkasków.
Z brety oczywiście głównie kava i z herosami.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
Varinastari pisze:Nie.
Niestety, Varinastari ma racje, z taką armią nie pogracie. A tak wogóle po co pytasz co wystawić skoro macie tylko skull passa i jeden bolec ?
Ja bym to widział tak : bsb, paladyn gererał, 1 duże lanca realmów z war bannerem i druga mniejsza z muzykiem , a Ork : maszyny , fasty i 2 shamanów.
Nie mozecie czegoś pożyczyć albo proxować ?
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Dobra, mam rozpę dla Was która pojedzie demony i bestie Zakładam że muszą być 2 cory i macie jakieś ograniczenie herosów.
Bretka:
BSB Dębkowy
Generał z noble disdain, wyrmlanca i e.shield
10 łuków
3 pegazy
Realmi z warbannerem ile się tyko wciśnie
O&G
kowboj z shino, collarem, xetem i mieczykiem za 5 pts
2 fasty
15 mengili
Taktyka prosta.
- Zielony kowboj lata wokół demonów zdejmując im wardy
- pegazy i fasty odganiają śmieci
- mengile zdejmują oddział na turę
- lanca z generałem rozjeżdża wszystko
- kowboj bsb na te punkty masakruje.
Krótko mówiąc - baj baj demony
Bretka:
BSB Dębkowy
Generał z noble disdain, wyrmlanca i e.shield
10 łuków
3 pegazy
Realmi z warbannerem ile się tyko wciśnie
O&G
kowboj z shino, collarem, xetem i mieczykiem za 5 pts
2 fasty
15 mengili
Taktyka prosta.
- Zielony kowboj lata wokół demonów zdejmując im wardy
- pegazy i fasty odganiają śmieci
- mengile zdejmują oddział na turę
- lanca z generałem rozjeżdża wszystko
- kowboj bsb na te punkty masakruje.
Krótko mówiąc - baj baj demony
-
- Masakrator
Podoba mi się rozpa orków.
Zapieprza od niej klimatem na 10 kilomerów.
Właśnie dlatego jestem za banem DoW w armiach innych niż DoW.
To ja już wolę dostać maskę od dochu niż grać czymś takim.
Swoją drogą, na mniejsze pkt. można powalczyć z demonami, trza tylko troszkę pogłówkować.
Zapieprza od niej klimatem na 10 kilomerów.
Właśnie dlatego jestem za banem DoW w armiach innych niż DoW.
To ja już wolę dostać maskę od dochu niż grać czymś takim.
Swoją drogą, na mniejsze pkt. można powalczyć z demonami, trza tylko troszkę pogłówkować.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Bo ta armia to Orcs,Goblins & Mengils. ew (Mengils & Orcs,Goblins względnie Mengil Orcs & Goblins)
Banana na DOW w armiach nie DOW.
Banana na DOW w armiach nie DOW.