Maruderzy konkursowi

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Maruderzy konkursowi

Post autor: Schtrasny »

Wczoraj w Łodzi odbył sie konkurs malarski, w którym stanęły do zawodów raptem... 3 osoby. :?
Niemniej fakt jest godny odnotowania, zatem umieszczam tu relację. Warunki były następujące: każdy wybiera sobie elementy z boxu maruderów, wycina je, skleja i maluje. Czas na popełnienie wszystkiego: 5 godzin.
Oto WIPy na półmetku czasu:
ObrazekObrazekObrazek

A oto modele na zakończenie konkursu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

5 godzin? Chyba sporo jak na marudera nawet na konkurs. Który wygrał? :)
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

W ciągu 5 godzin należało wybrać korpus, głowkę, nóżki, rączki i inne opcjonalne gadżety (tarcza, pelerynka, naramiennik), wyciąć je z ramek, usunąć nadlewki, skleić i narzucić podkład. Efektywnego malowania pozostawało niecałe 4 h.
A który model najbardziej Wam się podoba? :wink:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Schtrasny pisze:A który model najbardziej Wam się podoba? :wink:
Blodnyn z dwoma toporami ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Mnie osobiście najbardziej podoba się ten z czerwoną tarczą.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

najfajniejszy jest ten z czerwoną tarczą
potem ten blondynek ;)

który wygrał ??
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Jak dla mnie fioletowy najlepszy

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Imo najlepsi są ci z czerwoną tarczą i fioletowy.

Poza tym wszyscy są spoko :wink:

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Model z czerwoną tarczą najlepiej mi leży,plusy: kolor skóry,rogów i brody.
A który wygrał?
I co było nagrodą w trzy osobowym konkursie(swoją drogą szok - frekwencja)?

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

grabz pisze:plusy: kolor skóry,rogów i brody.
W takim razie fioletowy też jest oki. Po prostu nachlał się jakiegoś bimbru i tyle.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Schtrasny pisze:W ciągu 5 godzin należało wybrać korpus, głowkę, nóżki, rączki i inne opcjonalne gadżety (tarcza, pelerynka, naramiennik), wyciąć je z ramek, usunąć nadlewki, skleić i narzucić podkład. Efektywnego malowania pozostawało niecałe 4 h
wprawiony hobbysta robi takie coś w 15 minut z browarkiem w ręku :) (przynajmniej mi po oklepaniu ponad 300modeli skavenów coś takiego zajęłoby zaledwie kilka minut ale rozumiem, że nie był to konkurs kto pierwszy ten wygrywa ale konkurs dla początkujących (pewnie nie tylk0) konkurs "na luzie" dlatego pomysł pochwalam powinno się to dziać we wszystkich klubach... w 4h spokojnie można zmalować pięknego marudera, osobiście jednak żaden z pomalowanych marudasków mi się nie podoba i mam wrażenie jakby w wszystkie pomalowała ta sama osoba! Niemniej inicjatywa chwalebnabo się coś dzieje a nie tylko granie i picie ;) Gdybym miał jednak wybrać to pewnie postawiłbym na tego ze skończoną podstawką ;)
Oby tak dalej tylko nad frekwencją popracujcie.

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Dziękuję za miłe słowa, także te od błyskawicznego profesjonalisty Kefasa. :wink:
W głosowaniu malujących graczy (których o wiele więcej stawiło się do oglądania i oceniania niż malowania konkursowego) wygrał blondyn, a uznanie publiczności zgromadzonej na Łódzkim Porcie Gier zdobył czerwony.

Uważam, że taki format imprezy jest sympatyczny: tu coś się pogawędzi, tu coś sie podpatrzy, tam coś się pokaże laikom, a końcowy efekt da doświadczenie: jak możnaby jednak szybciej, albo coś więcej, coś efektowniej maznąć. I jak czynić wypada, by wystarczyło czasu na wykończenie podstawek.
Sądzę, że odbęda się jeszcze w Łodzi następne edycje podobne do niniejszego konkursu, na które wszystkich, a zwłaszcza Kefasa już teraz zapraszam.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Niby przyzwoicie, ale to nie na 5 godzin jednak ;-)
Jest kilka tematów ze speed-paintingiem na forum i to, jak np taki Raptaparat potrafił maznąć greatsworda w dwie godziny, na głowę bije tych 4-, 5-godzinnych marauderów ;-)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

No 5 godzin to troszkę przesada, bo tutaj dużo szczegółów/elementów nie ma.
A mnie się podoba ten pierwszy z jednym toporem w hełmie 8)
"JOIN OR DIE"

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Bardzo fajna formuła,bez zbędnej napinki,malowanie dla samego fanu.Mam nadzieję że się przyjmie i frekwencja będzie rosła.Szkoda że do łodzi mam tak daleko.Może inne miasta podejmą temat.I na koniec -15 min na model?(kilkaset figur za mną a i tak szokuje).

ODPOWIEDZ