Pędzle
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Pędzle
ja malowalem dlugo koziolkami, i bylem zadowolony, tu masz 7 przydatnych pedzlow w cenie 2 w&n (chyba taniej nawet),
moze nie maja "takiego szpica" jak winsory ale z 2/4/6 kozystam do dzis.
moze nie maja "takiego szpica" jak winsory ale z 2/4/6 kozystam do dzis.
Malowalem wieloma roznymi markami i do Kozłowskiego nic sie nie umywa imho w stosunku do jakosc/cena. Nie naleze do osob , ktore dbaja o pedzle i pomimo ciezkiego traktowania po ok roku uzytkowania nadal trzymaja ladnie sztorc i dobrze sie nimi maluje.
Piszczala, ale pedzlem sie nie dziabie figurki tylko maluje
Powaznie, jestem zdziwiony wytrzymaloscia Kozlowskich...
Powaznie, jestem zdziwiony wytrzymaloscia Kozlowskich...
Ok, pójdzie zamówienie z pedzle.eu
A swoją drogą, jako że ja nadal początkujący, to poza nie zostawianiem farby na pędzlach, odpowiednim rozdzielaniu funkcji (tzn. zwykłe inne, drybrush inne) i nie zamaczaniu całego pędzelka a tylko włosia to macie jeszcze jakieś myki? Widziałem niby kiedyś coś specjalnego do zamaczania włosia po malowaniu, ale ni wiem co to
A pytam się nie że jakoś przesadnie pedantyczny jestem, ale mam problem z malowaniem małych elementów, a jak szpic jest "zbity" to nic nie zostawia farby, jak go "rozproszę" trochę, to maluje wszystko do okoła... eh... Te pędzelki 0/5 czy 0/3 to zostawiają coś farby w ogóle?
A swoją drogą, jako że ja nadal początkujący, to poza nie zostawianiem farby na pędzlach, odpowiednim rozdzielaniu funkcji (tzn. zwykłe inne, drybrush inne) i nie zamaczaniu całego pędzelka a tylko włosia to macie jeszcze jakieś myki? Widziałem niby kiedyś coś specjalnego do zamaczania włosia po malowaniu, ale ni wiem co to
A pytam się nie że jakoś przesadnie pedantyczny jestem, ale mam problem z malowaniem małych elementów, a jak szpic jest "zbity" to nic nie zostawia farby, jak go "rozproszę" trochę, to maluje wszystko do okoła... eh... Te pędzelki 0/5 czy 0/3 to zostawiają coś farby w ogóle?
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
na poczatek to najtansze, 00, 0, 1, 2, no a do drybrushu to nie wiem czy sa jakies lepsze jak te z gwScytalus pisze:Witam, jestem totalnym noobem i dopiero zaczynam malować figurki. Czy może mi ktoś poradzić co mam kupić na start (grubość, firma i gdzie) i żebym też nie wydał od razu 100 zł na 3 pędzle. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
potem cosik lepszego, kozlowski czerwona kuna/ albo gw.
pozniej jak juz opanujesz wszystko na cacy bedziesz wiedzial jakie pendzle kupic
No właśnie one są w takiej cenie prawie jak mag-pole (ok 5zł), a mają kilka zł droższe Koliński czy jakoś tak (ok 7-8zł), te lepsze? czy inny materiał po prostu i przez to cena większa ale jakość to właściwie bez znaczenia?jurak pisze: oczywiscie mowiac o koziolkach mowa o wlosiu z czerwonej kuny.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
czerwona kuna a kolinski to dwa rodzaje wlosia, mialem pendzle z tym wlosiem ale nie umie ich teraz namierzyc i przypomniec sobie jak sie sprawowaly.
no teraz te pendzelki ladnie potanialy, generalnie jak nie ma duzej roznicy to ja bym bral kolinskiego, powinien lepiej trzymac szpic.
no teraz te pendzelki ladnie potanialy, generalnie jak nie ma duzej roznicy to ja bym bral kolinskiego, powinien lepiej trzymac szpic.
http://cgi.ebay.co.uk/Javis-Sable-Brush ... 5885a69be3
A ja polecam ten zestawik: kilka pędzelków w przydatnych rozmiarach, Javisów używam sam i polecam.
A ja polecam ten zestawik: kilka pędzelków w przydatnych rozmiarach, Javisów używam sam i polecam.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
imo jakis dziwny ten zestaw jak by byl od 00 to moze jescze, choc nie wiem jak sie sprawuja te pedzle, pierwsze widze.Duderson pisze:http://cgi.ebay.co.uk/Javis-Sable-Brush ... 5885a69be3
Javisy to naprawdę dobre angielskie pędzelki, trzymają szpic przez długi czas, pół armii już imi pomalowałem. Ja akurat lubię malować małymi pędzelkami, 00 lub mniejsze, a te większe przydają się do pokycia pierwszej warsty na np. płaszczykach czy innych większych powierzchniach. Javisy mają naprawdę małe rozmiary (a widziałem już 000 innych firm które wyglądają jak 0 Javisa). Lubię też pędzle J Perkins, niestety poza Anglią nie można tego kupić
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Paczka od Kozłowskiego doszła, zero problemów, szybko, więc tutaj mogę polecić i chyba nic się nie zmieniło.
Same pędzelki wyglądają porządnie, niebawem crush-testy
Same pędzelki wyglądają porządnie, niebawem crush-testy
0/5, 0/2, 0, 1 i 3 na próbę, włosie Koliński. Wyszło około 50zł, przesyłka na pół bo z kumplem. Nie wiem jak to tam wygląda, bo było poniżej 100zł więc tylko paczka pocztą polską za pobraniem miałem możliwość.