Tk by Młody
Tk by Młody
No to wrzucę to co ostatnio zrodziłem.
Trochę takie przerobione z Szymonowych wampirów Szymon-Stajl
Młody's Tk 2250 Pts - Tomb Kings Army
1 Liche High Priest @ 335 Pts
Hierophant
Hieratic Jar [25]
Cloak of the Dunes [20]
Golden Ankrha [45]
1 Liche Priest @ 173 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Imitacja konika [8]
1 * Tomb Prince @ 158 Pts
General; Dwurak; LA; Shield
Collar of Shapesh [25]
Brooch of the Great Desert [25]
1 * Tomb Prince @ 146 Pts
Dwurak; Shield
Scorpion Armour [40]
1 Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe
Skulls of the Foe
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
24 Tomb Guard @ 358 Pts
FCG
Icon of Rakaph [40]
24 Tomb Guard @ 358 Pts
FCG
Mirage Standart [40]
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
10 Skeleton Warriors @ 80 Pts
Bow
Bow
Bow;
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 5
Models in Army: 95
Total Army Cost: 2248
Trochę takie przerobione z Szymonowych wampirów Szymon-Stajl
Młody's Tk 2250 Pts - Tomb Kings Army
1 Liche High Priest @ 335 Pts
Hierophant
Hieratic Jar [25]
Cloak of the Dunes [20]
Golden Ankrha [45]
1 Liche Priest @ 173 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Imitacja konika [8]
1 * Tomb Prince @ 158 Pts
General; Dwurak; LA; Shield
Collar of Shapesh [25]
Brooch of the Great Desert [25]
1 * Tomb Prince @ 146 Pts
Dwurak; Shield
Scorpion Armour [40]
Skulls of the Foe
Skulls of the Foe
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
24 Tomb Guard @ 358 Pts
FCG
Icon of Rakaph [40]
24 Tomb Guard @ 358 Pts
FCG
Mirage Standart [40]
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
Bow
Bow
Bow;
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 5
Models in Army: 95
Total Army Cost: 2248
Może rzadko grywam TK, ale tych bowmanów bym zrobił po 2x15, bo taka 10tka dostanie szarże i się potrafi posypać w 1 ture. Opłaca się ten scorpion armor princowi ?
calkiem fajna
mam tylko male ale :
lucznicy w wiekszych klockach (rozsadne to 15 albo lepiej 20 )
brakuje mi swarma
oplaca sie ale dla kinga
mam tylko male ale :
brakuje mi swarma
Opłaca się ten scorpion armor princowi ?
oplaca sie ale dla kinga
strasznie dziwna rozpa...
taki defens tyko malo mobilny... (i dla tego mi sie nie podoba)
na jednym klocku tg dalbym warbanner zamiast mirage'a... do tego dodalbym championow do szkieletow... poza tym bardzo udziwniona... i masz slaba ocrone magiczna.. 5 dd i 3 scrolle to ciut za malo
acha zdjalbym jeszcze liczke z konia i warda 4+ dal princowi to moglby jakies challange przyjmowac...
@szczurek swarmy sa.. i to dwa.. wiecej byc nie ma sensu...
a scorpion armor dla kinga? moze w polaczeniu ze spear of anthrak i lataniem choc i tak srednio sie to prezentuje wtedy
taki defens tyko malo mobilny... (i dla tego mi sie nie podoba)
na jednym klocku tg dalbym warbanner zamiast mirage'a... do tego dodalbym championow do szkieletow... poza tym bardzo udziwniona... i masz slaba ocrone magiczna.. 5 dd i 3 scrolle to ciut za malo
acha zdjalbym jeszcze liczke z konia i warda 4+ dal princowi to moglby jakies challange przyjmowac...
@szczurek swarmy sa.. i to dwa.. wiecej byc nie ma sensu...
a scorpion armor dla kinga? moze w polaczeniu ze spear of anthrak i lataniem choc i tak srednio sie to prezentuje wtedy
Opłaca się princowi Ten armor. Taki kloc z tym panem moze dużo wytrzymać. Challenge rzucamy czempionem dla największego rzeźnika. Nawet jak się sypiemy o bardzo dużo to prince łapie połowę sypania, a to co się wysypie dowskrzeszamy w następnej turze.szczurek pisze:calkiem fajna
mam tylko male ale :
brakuje mi swarmaOpłaca się ten scorpion armor princowi ?
oplaca sie ale dla kinga
Łucznicy 3x10 a nie 2x15 bo i tak inkantację wskrzeszania rzucam na klopy a nie łuczników a 3 oddziały to więcej pozycji wystawienia przede wszystkim.
Czemu brakuje swarma skoro są 2 ??;)
Ładny defens z dwoma mocnymi klocami, ale brakuje mocnego uderzenia. Na początku grąłem czymś podobnym, ale to nie działa (przynajmniej mi nie działało). Trafisz na jakiś chaos na smoku, screamerach, furiach i kawalerii i zmiotą Cię bardzo szybciutko, to samo bretka. Ciężko sięgra takim defensem gdy przeciwnik już w pierszej turze jest jakies 10 cali od ciebie.
Co do łuczników to 2X15 wydaje mi się lepsze, 10 od byle fasta giną i ich nawet na turę nie zatrzymią.
Co do łuczników to 2X15 wydaje mi się lepsze, 10 od byle fasta giną i ich nawet na turę nie zatrzymią.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Próbowałem kiedyś grać czymś takim. Stań naprzeciw jakichś puszek albo ogólnie twardego śmiecia, tudzież defensu - Imperium, Bretka, Dwarfy, Chaos - i powodzenia życzę
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A co nazywasz w khemrii mocnym uderzeniem ?? Giganta, dziękuję wole klopy .MUKER pisze:Ładny defens z dwoma mocnymi klocami, ale brakuje mocnego uderzenia. Na początku grąłem czymś podobnym, ale to nie działa (przynajmniej mi nie działało). Trafisz na jakiś chaos na smoku, screamerach, furiach i kawalerii i zmiotą Cię bardzo szybciutko, to samo bretka. Ciężko sięgra takim defensem gdy przeciwnik już w pierszej turze jest jakies 10 cali od ciebie.
Mi tam działa, a przynajmniej działa lepiej niz klocek szkieletów i skorpion więcej ;]
Furie to akurat się nie przebiją przez 10 łuczników
A jaka to armia co jest ode mnie 10 cali w pierwszej turze,
z bretką zaczynam , na chaos się przeciez nie wystawię na maxa, jakie są jeszcze możliwości ofensów ?? ;]
Co do tych łuczników to pomyślę, może rzeczywiście zamienię ich na 2 oddziały
Imo są gorsi ale bardziej przeżywalni, czytaj bardziej wskrzesiwalniDrwal pisze:Ja tam nie jestem przekonany do tych tomb guardów. ImO są drożsi oraz gorsi od grave guard w VC
I wcale nie drożsi
Może nie super ale dobry, jeżeli trafię na krasie no to gdzies muszę trzymać tych herosów. A taki klocek stanowi dosyć dobry buforKozisyn pisze:czy na pewno ten miraż to taki super pomysł?? sztandarbeesbewarbaner
sorry nie zauwazylem ,myslalem ,ze nie ma wogule@szczurek swarmy sa.. i to dwa.. wiecej byc nie ma sensu...
normalnie ta rozpa jest nieczytelna tego tez nie zauwazylemacha zdjalbym jeszcze liczke z konia
Generalnie rozpa o tyle fajna ,ze niestandardowa ,swego czasu chcialem cos takiego splodzic (fajnie sie wskrzesza tych TG itp.) ale jakos .....