Największy fart i niefart podczas bitwy:P

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Re: Największy fart i niefart podczas bitwy:P

Post autor: Proch »

Gram z Karasiami
KURW*!!! miscast!! dobra.... zrezygnowany rzut kościami..

spoglądam na kartę a tu: przeciwnik może rzucić dowolny spell automatycznie na IF :D mina gracza Karasi bezcenna :twisted: :lol2:

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

GRA PRZECIWKO DE:
w 1 turze 4 RBT strzelaja na dalekim w Hydre... wszystkie walą pojedyńczym. Trafienie:1,2,1,4 (1 trafia), Zranienie: 1 (n/c)
w 2 turze strzelają 3 RBT do tej samej hydry na dalekim... także pojedyńczym. Trafienie: 3x 1 -.-
reszty tur strzelania nie chce mi sie opisywać, ale były równie żenujące jak poprzednie...

Podsumowując: hydra w ciągu 6 tur dostała jakies 15 bełtów, musiała zdawać tylko 3 regenki (2 zdane) co złozyło sie na wbicie AŻ 1 rany. Pozdrawiam wszystkich graczy, którzy pokładają nadzieje na grze na samych RBT :D
jednoznacznie stwierdzam, że głupie orły by więcej w tej bitwie zrobiły ;)

"nie ma to jak niezawodne oczy strzelców z obsługi balisty dumnej rasy Wysokich Elfów, którzy ciężkie lata trenowali i szkolili sie, aby dobrze służyć Ulthanowi na polu bitwy swoimi bełtami z Orlego Szpona..."

Rabsp
Masakrator

OFFTOP STOP.

teraz cos na temat...
vs. WE
jesli chodzi o magie to ostatnio pomykałem na BoH.
Oczywiście na 12 czarów rzuconych w grze (4-5 kości) wypadł 1 miscast(hits S6 dla siebie i modeli B2B) i 2 ifki (obie na 2d6 s4 z fire w treemana).
Na pierwsze 2d6 s4 rzuciłem 4, na drugie 6 (co daje wynik 10 na 4d6) i treeman dostał tylko 2 rany... (1 ale rozdzieloną na dwie poprzez fire damage).

Kędzior
Mudżahedin

Post autor: Kędzior »

Niefart:
19 WL+Archemage+Mage+Mage Spieprza z planszy w jednej turze #-o #-o #-o

Fart:
1. 6 tur=6 ifek =D> Bez BoH rzecz jasna. :twisted:
2. Obsługanci bolca zdejmują BSBka WE na orle
3. 7 łuczników strzela do 5x Wolf Ridersów. Schodzi dwóch. Spieprza 15 oddziałów goblinków... :D
Ostatnio zmieniony 6 mar 2010, o 17:32 przez Kędzior, łącznie zmieniany 2 razy.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Usunąłem spam na temat Kosy, mnie i lizaków. :P

ps. każdy komentarz do mojego prowokującego posta będzie podchodził pod dostanie ostrzeżenia za spamowanie! :D
Obrazek

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

to nie aż tak źle :P :P :P :P

fart:
smok jak w drugiej turze zaszarżował to całą armię rozjechał z overruna ;)
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Rabsp
Masakrator

dobra... tym razem bitwa vs.Skaveny 2250.
ogólnie skończyliśmy w 4 turze, lekki niefart w tej bitwie, zabiłem 7 szczurów (tzn same sie zabiły... 3 censery z testu To i 4 clanraty z dubletu na dzwonku - d6s4 w oddział)... jak myślicie jaki wynik?
ciekawe momenty:
- koło podjerzdża pod smoka 16" i wali 3 pociski z S10 zabijając i lorda i smoka. =D>
- scorch(czy jak to tam sie pisze) na 16WL z BSB, ginie 10 WL... oddzał dobity przez censerów...
- 2 RBT(bo 1 juz zginał z efektu dzwonka) w 3 tury strzelania (2 tury z aktywnym storm banerem, 1 tura z nieaktywnym) nie zadają ani 1 rany na doomwheelu.
- 2 błyskawice(jedna na IF, jedna na 16 - kazda z 3 PD) zabijają oddział 6 DP i panikują łuki które wybiegają za stół... malo co smok też nie zwiał...
w sumie tyle... :roll:

ktos chce kupic troche HE?

Zwolin
Falubaz

ja;)

nie narzekaj to tylko niefart

ja w ostatniej bitwie z OK ubiłem generała i buczera i oddział gnoblarów
fakt, troche to była moja niekompetencja - ok w większości - ale jakoś się nie poddaje
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

przez 6 tur z TK wyszledl mi caly 1 czar! RAZ! Ktory i tak dostal scrolla na morde... i mialem miscasta jak ze by inaczej... i tak przez calego bazyliszka... tylko raz mialem IF! RAZ!!! i to z 2 kosci! i kufa akurat musial byc tam hotek! i to na tak plewny czar jak 1 z high!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

Czemu nikt nie pisze jak wam poszło na Bazylu??

ja nie byłem bo mam w pizdu daleko :|

Zwolin
Falubaz

niestety mnie tam nie było

co do nie farta:
wczoraj bitwa z leśniakami
w pierwszej turze przeciwnik 20 łukami ubija 2 z 6 dragonów z EB i AoL a pozostała 4 nie zdaje paniki i zwiewa za stół (250pts)
10 way'ów nabija 4 KB na Sh z BSB puszką którzy do końca bitwy nic nie mogą zrobić a na koniec zostają zabici od 2 KB na 14,5" - jeszcze 0.5" dalej i nie stracił bym BSB
łucznicy zostają pogonieni przez driady - ale to akurat normalka
balista nie zdaje Fear od WR i panikuje następną
czyli pod koniec 4 tury zostaje mi 8 z 14 WL oraz 10 PG z BoS i 2 magów
postanowiłem wyjść tym odziałem z domku żeby przywalić pociskami na 24"
ale....
maga spotyka miss na 1,1,1 i rzucam 8 ;) - koniec fazy magii i społowiony mag
czyli cały misterny plan w pizdu polegający na tym że mały mag miał rzucić małego firebala a WR którzy ostatecznie wbili się z PG
no i w tym momencie poddałem bitwę

generalnie z czarów miałem
na malym magu małego firebala - wziąłem go bo i tak nic innego sensownego nie było
duży mag miał małego i dużego firebala oraz główkę której i tak nie użył - strasznie plewny czar

generalnie liczę na rewanż
jedyny błąd jaki popełniłem to ofensywne ustawienie - trzeba było ustawić PG w domku a resztą schować się za nim - plansza to 3 z bazyla a moja strona to ta z domkiem
moją rozpę chyba znacie
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

niezły wałek ;-)
Obrazek

Zwolin
Falubaz

??

edit: że niby musi mieć US 5?
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
Unicorn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Unicorn »

Asassello pisze:
niezły wałek ;-)
oj tam
i tak by to nie zmieniło przebiegu bitwy :mrgreen: (takie rzeczy się zdarzają, jak się gra raz na pare miesięcy ;))
jeszcze dodam od siebie małego niefarcika:
3-4 tura duży pocisk rzucony na way'ów, ilość trafień: 1,1 rzut na zranienie: 1,1 :mrgreen:
ogólnie przyjemna bitwa pełna nietypowych sytuacji :)

Zwolin
Falubaz

a no tak

to była 4 tura
RoF dispelowany z jednej kości : 2
no to się ciesze że po nich a tu 2d6=2
ranienie 1,2 więc nic ...

oj było kilka takich akcji
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

bitwa przeciwko TK na bazylu, 2 magow 2lvl i bos czyli srednio 3 czary na ture czyli 18 na bitwe jest rzucanych. Wyszedl mi jeden ktory dostal scrolla na twarz, potem miscast i do konca bitwy nie moglem rzucic jakiegokolwiek czaru... zawsze bylo ponizej casting value...

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jak sie chce pitki i popychaczki na 11+ ciskac z 3 kosci to tak jest :P
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Sytuacja podczas towarzyskiej gry przeciwko Bretonni kumpla.
4 tura gry, moja duża taktyczna i punktowa przewaga. Arcymag rzuca z dwóch kości trójkę z metalu: dwie pały; efekt miscasta: znowu dwie pały.

Bazyliszek, gram przeciw Dębkowi, arcymag z BoH wybiera metal i kula 1,2,3,5 - efekt wiadomy
Druga bitwa tego turnieju, VC Smiecha, biorę High Magic, liczę na 5 lub 6, turlam 1,2,3,4

Generalnie czoko.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Bazyliszek, gram przeciw Dębkowi, arcymag z BoH wybiera metal i kula 1,2,3,5 - efekt wiadomy
Eee, tam. Ja grając z Dębkiem zaraz po Tobie rzuciłem na czary 1,2,3,4,5 8)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

pokerowy strit na kosciach, czego chcieć więcej? ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ