Blog Perturabo

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Perturabo
Powergamer Rozpiskowy

Blog Perturabo

Post autor: Perturabo »

Co prawda to dopiero wip i to wczesny, ale chciałbym się dowiedzieć co o takim pomyśle sądzicie:

Obrazek

Obrazek

Przepraszam za zdjęcia z ręką ale podstawka jeszcze nie jest gotowa. W planach jest cały regiment takich mini lordów zmiany w roli horrorów.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, o 09:33 przez Perturabo, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Pomysł ciekawy i wykonanie też mi się podoba.
Może spróbować dorobić jeszcze trochę piór albo skądś zdobyć, np. z jakichś imperialnych regimentów. Wg mnie by się przydało jeszcze trochę "upierzyć" tego jegomościa, byle nie za dużo.
Ale i tak mi się podobają - sporo roboty będziesz miał z regimentem.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Bardzo fajny tylko ta przepaska zbyt prosta, przydałoby sie ją postrzępić, pofalować, czymś ozdobić (nie mówię o FH tylko o czymś wypukłym, nie wiem - łańcuch, emblemat). Żeby nie wyglądała jak fartuch po prostu :)

A sam pomysł świetny - horrory nigdy mi się nie podobały. Pana Zmian stać na coś lepszego ;)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

wygląda dobrze
choć na razie to trudno ocenić efekt końcowy
pomysł z całym regimentem bardzo ambitny
mam nadzieje że się powiedzie
:)

zaborek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zaborek »

Hmm... kwestia gustu :-)
Jesli Tobie sie podobaja i bedziesz mial frajde nimi grajac, to chyba wszystko, czego trzeba :-)
IMO wole chyba "oryginalne" 8) wygladaja jakos tak bardziej "nieziemsko", nie z tego swiata, jak przystalo na horrorowate demony z innego wymiaru :-) Do tego jakos chyba nie pasuje mi bron w "lapkach" horrora/u :roll:

Natomiast z tego, co narazie widac, takie zabawki mogly by byc swietnym uzupelnieniem do lizardow :-)

Bede wypatrywal wiekszej ilosci i efektow koncowych.

Pozdrawiam
Seek honour as you act
and you will know no fear

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Pomysł świetny, a wykonanie, jak na zwyczajnego kolesia z regimentu, super. Jak skończysz, to będziesz miał najlepsze horrory, jakie widziałem
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo fajne, tylko ta przepaska. Choć lekko ją pofalować. Bo tak to się bardzo w oczy rzuca.

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Super pomysł, bardzo ambitny.
Wykonanie OK, różdżka dla horrorów może być, tylko po co te kluski na ramieniu i przy fartuchu?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Szykuje się w pyte oddział, tylko jak było już pisane przepaska mogłaby być bardziej pomarszczona/pofalowana.
Obrazek

Perturabo
Powergamer Rozpiskowy

Jeśli chodzi o te łuski przy tabardzie i naramienniku to miały być w założeniu pieczęci, takie jak np. przy purity sealach, że niby ten materiał jest jakoś przymocowany :)

A co do samego tabardu, na pewno nie chciałbym go strzępić, ogólnie sam pomysł tych tabardów wziąłem od thousand sonsów a ich tabardy wyglądają jakby były prosto od krawca. A co do falowania, fakt, zdecydowanie wyszło za prosto :/ następnym razem postaram się go bardziej falować, (o ile mi się to uda) zauważyłem też, że gs trochę się odkształca po jakimś czasie, w chwili przyklejenia może być tabard wygięty a jakąś godzinę po trochę się prostuje :/

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

super pomysł, super wykonanie, imo broń jak najbardziej na miejscu, te liście na ramionach też wyglądają ładnie

Perturabo
Powergamer Rozpiskowy

Mam pytanie, skorzystam ze swojego tematu, czy masa ProCreate jest podobna w obsłudze do GSu, łatwość wyrabiania, kleistość, to jak długo zasycha i jak wygląda po zaschnięciu ? Czy jednak wymaga zmiany przyzwyczajeń, zachowuje się inaczej niż GS ? Pytam się bo ostatnio zakupiłem GS i zupełnie do niczego się nie nadaje, gdy próbuje np. uformować kulkę wszystko się rozkleja i rozłazi. W ogóle zauważyłem, że GS GW jest sprzedawany w różnych opakowaniach, jedno jest takie ciemno-niebieskie, takie jakie widnieje na stronie GW a drugie w opakowaniu jasno-szarym. To jakieś różne serie czy coś ? Może ktoś miał też jakieś negatywne wrażenia z tym GSem w szarym opakowaniu ?

Perturabo
Powergamer Rozpiskowy

Ciągle czekam na zamówiony GS a tymczasem zrobiłem coś takiego:

Obrazek

Ot, taki tam TT, nic specjalnie ambitnego ale jak na TT chyba nie jest tak źle, podstawka będzie brukowana.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Bardzo ostre "cienie", tzn. krawędziowanie - nie każdemu się to będzie podobać. Wolę osobiście klasyczny layering. Żmudny, ale imo lepiej się nadający na stół.

Perturabo
Powergamer Rozpiskowy

Obrazek

Ostatnio coś takiego zacząłem malować. Wiem, znowu mocne przejścia ale po prostu lubię takie komiksowe malowanie :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ojciec z synkiem? ;) Urocze.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo fajne. Ta pracka bardzo mi się podoba ;)

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Praca mnie urzekła :D Bez kitu... Pewnie dałoby się przyczepić jeśli chodzi o techniki malarskie, ale... po co? Jako całość jest po prostu świetna!

Ave
Niedźwiedź

ODPOWIEDZ