WELFY 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

WELFY 2250

Post autor: bless »

Ostatnio naszlo mnie na smoka i wymyslilem sobie takiego fajnego samograja. Uwazam, ze rozpa jest przemocna. Ciężko mi sobie wyobrazic dla tej rozpiski ciezkiego przeciwnika....
Wiec moze jednak kupie sobie tego smoka... Ma moze ktos na zbyciu? Ale tego starego.

Aha, great weapon na lordzie jest tylko dla WYSYWIGU. :)

Highborn @ 577 Pts
General; Great Weapon; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Stone of the Crystal Mere [30]
Helm of the Hunt [20]
Sword of Might [20]

Green Dragon @ [320] Pts

Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

3x 10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician

3x 8 Dryads @ 96 Pts

2x 5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard; Musician

9 Wardancers @ 183 Pts
Musician, Bladesinger

Great Eagle @ 50 Pts

5 Waywatchers @ 120 Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 83
Total Army Cost: 2242
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Cos podobnego miał Christos wczoraj na turnieju, tylko:
- 1 GG i 1 Driady mniej
- zamiast tego 3 Treekiny i drzewo
- lord bez haila, ale z regenką i wardem 3+
- nie było Wayów i orła

Moje WE zrobiły 15:5 :) Pojechać się da, zważywszy, że nie ma drugiego twardziela w postaci treemana (czasem 2óch).
Ale napewno wiele armii będzie miało z tym problemy.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

A mi sie podoba i to bardzo. Masz jak sciaganc szybkie jednostki wroga, amsz czym rozkrecac puszki i twardsze rzeczy :wink:

Jedynie moze bolec brak treemana do brania na klate rzeczy mniej przyjemnych, ale drzewko bez bsb to nie to samo. A jest orzełek do zadan specjalnych :wink:

Sam bym chetnie czyms takim zagral.

Raist

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Scimitar pisze:Cos podobnego miał Christos wczoraj na turnieju, tylko:
- 1 GG i 1 Driady mniej
- zamiast tego 3 Treekiny i drzewo
- lord bez haila, ale z regenką i wardem 3+
- nie było Wayów i orła
Czyli rozpa identyczna... tylko, ze zupelnie, ale to zupelnie inna. ;)

Jak rozumiem, rozpa Christosa to wlasciwie jawny ofens. Dwie jednostki lucznikow to support majacy czyscic smieci. U mnie jest zupelnie odwrotnie. Nie pedze do przodu, a przynajmniej nie po to, by frontalnie atakowac. Podlatuje, by spowolnic wroga, by go zmusic do tanczenia w miejscu (jak nie zatanczy, to dostanie szarze od smoka i wildow). Silny ostrzal przez cala bitwe (prawie 40 luków), ktorego niesposob dopasc, bo na nadjezdzajacego wroga czeka masakryczna kontra od moich jednostek do hth.
Rozwazalem jeszcze opcje drzewa, ale chyba obejdzie sie bez niego. To jeszcze zostawiam sobie do przetestowania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Dlatego napisałem, że podobna :) 30 łuków a 20 to diametralna różnica i w sumie 3/3 to mój docelowy skład. Ale mam fajne modele Treemana i Treekinów, więc lubię je wystawiać :D
Jak będziesz w Gorzowie to może pogramy na różne warianty, bo ja sobie też muszę coś dopasować na tą ligę :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

a mi sie podoba, bardzo mocna rozpa

bylyby niezle szachy :) z niestety twoja przewaga... 30 lukow przy koncentracji ostrzalu to jedne minoski na ture praktycznie...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

A i pieski i reszta tego waznego plewa w twojej armii by szybko spadly :wink:

Ech, cholera, znow mnie na WFB wzielo :wink:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Narożny pisze:A i pieski i reszta tego waznego plewa w twojej armii by szybko spadly :wink:

Ech, cholera, znow mnie na WFB wzielo :wink:
To do grania ;) Matura już była :D

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

A wiesz , ze zastanawiam sie czy sie gdzies nie wybrac. Z turniejem narazie ciezko ale chociaz gdzies jakas partyjke zagrac.

A matura to bzdura, poza weekendami na PG to do matury nic nie robilem....cos ludzie oszaleli z nia i uzywaja jako idiotycznego argumentu....

To czemu Blazej nie gral;p chyba nie przez mature... dziwnym trafem w tym samym czasem w ta sama gre cisnelismy :wink:

Ale offtopujemy. :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

matura to nic, nawet gdybym sie uczył na to już pół roku wczesniej to i tak bym nie przerobiłto co było na rozszerzonej, a i tak jest baaaaardzo zadowlony, wolałłem siedzieć tutaj bądz nic nie robić :P

co do rozpy, włąśnie mi się taka koncepcja baż podoba. Jednak moje WE będą tylko na 2x driady, ale łuki jak najbardziej razy 3 i jednak spróbowałbym gdzieś upchnać tego treemcia... jednak mozę być niezwykle trudno
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Hmm tak patrzę na tą rozpę i chętnie bym z nią sił spróbował. Jest inna niż wszystkie WE. Niby jest smok czyli coś co moja bretka nienawidzi ale z drugiej strony nie ma drzew. Przyznam że jakoś na "+" bym wyszedł. Ale to trzeba kiedyś potestowac ;]
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Ja optuje za lord na smoku i 2 drzewa :D

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Ja tez bym znalazl punkty na przynajmniej jedno drzewko. Po co Ci poziomy na magach? Przy 6 PD i tak nic nie przejdzie a zaoszczedzisz nieco punktow. Wywalasz jeszcze WW i jedne driady i masz punkty na TM.
Bo w tym ukladzie jedynym prawdziwym zagrozeniem jest smok (no i moze tancerze).
A to, wedlug mnie, nieco za malo...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

wayowie są bardzo dobrzy, ich bym nie wywalał za nic w świecie
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Izo pisze:Ja optuje za lord na smoku i 2 drzewa :D
Taka koncepcja już się przejadła. Zresztą - trafiasz na imperialną górkę i pozostaje się pochować i na cud liczyć, bo punktów tak trochę mało w innych rzeczach.
Torres pisze:Ja tez bym znalazl punkty na przynajmniej jedno drzewko. Po co Ci poziomy na magach? Przy 6 PD i tak nic nie przejdzie a zaoszczedzisz nieco punktow. Wywalasz jeszcze WW i jedne driady i masz punkty na TM.
Bo w tym ukladzie jedynym prawdziwym zagrozeniem jest smok (no i moze tancerze).
A to, wedlug mnie, nieco za malo...
Waye to świetna jednostka. A to, że wydaje się tobie iż tutaj prawdziwym zagrożeniem są tancerze i smok, to dobrze :D Pewnie o to właśnie Blessowi chodzi.

Ja już dawno się przekonałem, że bitew w armii WE nie wygrywają Treemany, czy smoki ;) Wbrew pozorom kluczowe są jednoski w cenie 96 pkt. lub bataliony łuków :D

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Scimitar pisze: Waye to świetna jednostka. A to, że wydaje się tobie iż tutaj prawdziwym zagrożeniem są tancerze i smok, to dobrze :D Pewnie o to właśnie Blessowi chodzi.

Ja już dawno się przekonałem, że bitew w armii WE nie wygrywają Treemany, czy smoki ;) Wbrew pozorom kluczowe są jednoski w cenie 96 pkt. lub bataliony łuków :D

Scimi, lepiej bym tego nie ujął. ;)

Torres pisze: Po co Ci poziomy na magach? Przy 6 PD i tak nic nie przejdzie a zaoszczedzisz nieco punktow. Wywalasz jeszcze WW i jedne driady i masz punkty na TM.
Dodatkowe poziomy na magach lubie i uwazam za przydatne. Fakt, jesli mialbym ciac punkty, to zaczalby od tych poziomow, ale zrobilbym to niechetnie. Uwazam, ze warto je miec (szczegolnie, gdybym mial treemana) - chocby dla tych dwoch czarow w ostatnich turach. To czesto moze bardzo pomoc.
Gdybym mial wrzucac treemana, to chyba raczej za orła, jednych wildów i poziomy z magów. Na pewno te opcje przetestuje.
Narożny pisze: To czemu Blazej nie gral;p chyba nie przez mature... dziwnym trafem w tym samym czasem w ta sama gre cisnelismy :wink:
Z ta matura to teraz nie cwaniakuj, bo sie nia kiedys zaslaniales. Dobrze pamietam.
Cisnęliśmy w tę samę grę? Masz na mysli "Plemiona"? :)
Straszny pozeracz czasu... Nie dam sie wiecej wciagnac w zadne gierki online. :/
Obrazek

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Ok na temat a zaraz nie na temat.

Lvle na magach sa bardzo ok. Trafiasz na przeciwnikach na jednym caddym i 3-4 DD i jest fajnie :D W przypadku WE czar numer 1 jest bardzo fajny. Na bank szybko sie uda przeciwnikowi szybko scrolle wywalic. A potem spokojnie kontrolujemy faze magii. Takze jak sa punkty na poziomy to nic tylko brac.

Nie na temat:

Gralem i gram w World of Warcraft. :wink: Plemiona pozeraja zcas? Oj pograj w Wow'a ... a gram od open bety EU....

W kazdym razie, jest dziewczyna w innym miescie, i inne losowe wypadki ktore utrudniaja zycie turniejowe. Ale wracam plewic, tak mi sie wydaje. Kogos w koncu musicie miec do masakrowania :wink:

Edit: jak sie zmobilizuje i zrobie podstawki to wrzuce foty moich tabletopowych modeli :)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

ja się chętnie z tym zmierze
nie będzie to takie proste, ale spróbuje
pzdr

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

I co są takie niepojechane?Wszystkie We da się ojechać mając odpowiednią rospiskę he.Ale rozpiska jak najbardziej mocna,chociaż nie wiem czy nielepiej by było dać jednemu magowi to z wielokrotnym treesinging?Mało gram we ale taka propozycjia mi się nasuneła

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

nie... jak uzywasz smoka to 2 magow z 4 scrolami to niezbednik szczegolnie teraz... rozpa fajna ale bless pomysl nad drzewkiem takze z powodu tego bounda. wiesz o co mi chodzi. 2lvl na magach bardzo dobrze ze je masz. mowilem Tobie kiedys o tym i o ilosci lucznikow. z 6 kostkami to masz naprawde spore szanse na przebicie sie chociaz 1 czarem ktory przeciwik zlekcewazy bo mu sie nie uda dispel... pkt na drzewko[ ja bym tak zrobil] 2*driady wynocha i orzel. muzycy na lucznikach i jeden tancerz... mysle ze drzewo zrobiloby wiecej niz te 2*driady... ale to tylko moje dywagacje ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ