BAZYLISZEK 27-28 II Łomianki 2350pkt
Re: BAZYLISZEK 27-28 II Łomianki 2350pkt
Krotko przed spaniem:
Dziekuje:
1. Orgom. Chlopaki dawno nie bylem na masterze gdzie tak kulturalnie byla ogarnieta czasowka, info o koncu turnieju, ocena malowania, wyjebane na test wiedzy ;P i bajabongo rzut beretem od meliny.
2. Przeciwnikom. Kurwa mega szacunek dla wszystkich. Gralismy duzy ogolnopolski turniej a mialem piec bardzo zajebistych bitew (mimo traumy z rzutami).
3. Asassello. Ze zluzowalo poslady po sobotnim poranku i pozwolil mi relaksowac was moim pieknym spiewem ;P
4. Baska. Ze odbieral tyle moich telefonow ;D
5. Mlody. Bez figsow od Ciebie nie byloby tego top3.. ;*
6. Slask. Ze byliscie w takim mocnym skladzie. To cieszy.
7. Kaleson, Shino i Lucas. Dziekuje ze wparliscie Jasia figsami i dzieki wam mogl sie z nami bawic w weekend.
8. Lucas. Za walizke.
9. Manfred. Za trzy slodziutkie gianty ;D
10. Nie jestem pewien czy Gogol czy Szymon :) Ale dziekuje za dowiezienie Abominacji ;* Moich pieciu przeciwnikow tez z pewnoscia jest wdziecznych ;))
11. Justyna. Za herbatke ;*
Z ciekawostek:
1. Zgubilem polar :/
2. Zapomnialem kapci z domu i musialem ganiac boso ;>
3. Zapomnialem reklamowki z figurkami <przewraca oczami>
4. Zapomnialem templejty.
5. Zostawilem wygrany boks Stegadona w autobusie powrotnym. KURWA! ;P
6. Przegapilismy nasza stacje i dojechalismy pociagiem do Gliwic, skad trzeba bylo wracac do Zabrza spowrotem. KURWA!! ;P
Trzeba miec talent ;> Ale tak to jest z graniem po pijaku..
Re Bless: Hmm powiem Ci Bless ze znam armie Ice'a bardzo dobrze i wydaje mi sie reakcja troche zbyt rygorystyczna. Z Hydrami masz racje - tutaj mial pomysl z dupy i wiele osob sie dziwi takim figurkom. Ale jednak wiekszosc pozostalych modeli prezentuje sie - przynajmniej wedlug mnie - bardzo dobrze na armie DE.
Re Zaba: Kurwa dziadku... Moja ksywa sie pisze przez C. Kosmo przez K to warzywo z Jastrzebia ;P I Ty ze mna zolwika przybijales... ;>
Btw tak szczerze mowiac to argument 'gramy na 4 stole wiec jest parcie na wynik i frajda z gry idzie na spacer' jest totalnie z dupy. Przeciez to ma byc zabawa. Sam gralem z Furionem kilka razy i rzeczywiscie bywa nieprzyjemnie. To jest bardzo dobry gracz i wydaje mi sie ze wynikow wcale nie mialby gorszych gdyby popracowal nad kultura gry. Lubie go towarzysko, ale przy stole powinien popracowac nad luzowaniem posladow bo zupelnie niepotrzebnie psuje sobie opinie.
PS: Wypraszam sobie, nikt mnie nie rozjebal ;P
PS2: I specjalnie dla mojego przeciwnika z piatej bitwy przyspiewka ;) Mam siedem sily i plus jeden do hita ...! ;D ;*
Dziekuje:
1. Orgom. Chlopaki dawno nie bylem na masterze gdzie tak kulturalnie byla ogarnieta czasowka, info o koncu turnieju, ocena malowania, wyjebane na test wiedzy ;P i bajabongo rzut beretem od meliny.
2. Przeciwnikom. Kurwa mega szacunek dla wszystkich. Gralismy duzy ogolnopolski turniej a mialem piec bardzo zajebistych bitew (mimo traumy z rzutami).
3. Asassello. Ze zluzowalo poslady po sobotnim poranku i pozwolil mi relaksowac was moim pieknym spiewem ;P
4. Baska. Ze odbieral tyle moich telefonow ;D
5. Mlody. Bez figsow od Ciebie nie byloby tego top3.. ;*
6. Slask. Ze byliscie w takim mocnym skladzie. To cieszy.
7. Kaleson, Shino i Lucas. Dziekuje ze wparliscie Jasia figsami i dzieki wam mogl sie z nami bawic w weekend.
8. Lucas. Za walizke.
9. Manfred. Za trzy slodziutkie gianty ;D
10. Nie jestem pewien czy Gogol czy Szymon :) Ale dziekuje za dowiezienie Abominacji ;* Moich pieciu przeciwnikow tez z pewnoscia jest wdziecznych ;))
11. Justyna. Za herbatke ;*
Z ciekawostek:
1. Zgubilem polar :/
2. Zapomnialem kapci z domu i musialem ganiac boso ;>
3. Zapomnialem reklamowki z figurkami <przewraca oczami>
4. Zapomnialem templejty.
5. Zostawilem wygrany boks Stegadona w autobusie powrotnym. KURWA! ;P
6. Przegapilismy nasza stacje i dojechalismy pociagiem do Gliwic, skad trzeba bylo wracac do Zabrza spowrotem. KURWA!! ;P
Trzeba miec talent ;> Ale tak to jest z graniem po pijaku..
Re Bless: Hmm powiem Ci Bless ze znam armie Ice'a bardzo dobrze i wydaje mi sie reakcja troche zbyt rygorystyczna. Z Hydrami masz racje - tutaj mial pomysl z dupy i wiele osob sie dziwi takim figurkom. Ale jednak wiekszosc pozostalych modeli prezentuje sie - przynajmniej wedlug mnie - bardzo dobrze na armie DE.
Re Zaba: Kurwa dziadku... Moja ksywa sie pisze przez C. Kosmo przez K to warzywo z Jastrzebia ;P I Ty ze mna zolwika przybijales... ;>
Btw tak szczerze mowiac to argument 'gramy na 4 stole wiec jest parcie na wynik i frajda z gry idzie na spacer' jest totalnie z dupy. Przeciez to ma byc zabawa. Sam gralem z Furionem kilka razy i rzeczywiscie bywa nieprzyjemnie. To jest bardzo dobry gracz i wydaje mi sie ze wynikow wcale nie mialby gorszych gdyby popracowal nad kultura gry. Lubie go towarzysko, ale przy stole powinien popracowac nad luzowaniem posladow bo zupelnie niepotrzebnie psuje sobie opinie.
PS: Wypraszam sobie, nikt mnie nie rozjebal ;P
PS2: I specjalnie dla mojego przeciwnika z piatej bitwy przyspiewka ;) Mam siedem sily i plus jeden do hita ...! ;D ;*
Ostatnio zmieniony 1 mar 2010, o 01:45 przez Cosmo, łącznie zmieniany 5 razy.
Faktycznie, to już na granicy proksa. Kiedyś to były fajne konwersje, teraz to ledwo dopuszczalne - liczą się inne rzeczy, dokładne spiłowanie nadlewek i dobra bejca.chyba ze ktos bedzie jeszcze liczyl wiedzmy na koniach jako dark riderów
To są DR Ice'a
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 01#p411801
Tam są moi
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=640
Jak rozumiem, lepiej zostawić w domu, przed wyjazdem na mastera w Warszawie?
Co do reszty armii - widziałem dużo gorsze na masterach, te DE akurat są bardzo dobrze zrobione, wszystko w tym samym klimacie i nieźle pomalowane. Nagminnie przechodzą black knights robieni z czegokolwiek (imperialnych, bretończyków), ale black guard z phoenix guard już nie. Wyrzuciłeś Holanowi kloc BK zrobiony z green knightów (no, chyba, że nie miał tym razem), czy zostawiłeś?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
z tego co pamietam to wlasnie problem byl z hydrami i jeszcze jednym-2 oddzialami, ktore mialy zniknac ze stolu. (przez to wlasnie mial zmienic armie.)Cosmo pisze: Re Bless: Hmm powiem Ci Bless ze znam armie Ice'a bardzo dobrze i wydaje mi sie reakcja troche zbyt rygorystyczna. Z Hydrami masz racje - tutaj mial pomysl z dupy i wiele osob sie dziwi takim figurkom. Ale jednak wiekszosc pozostalych modeli prezentuje sie - przynajmniej wedlug mnie - bardzo dobrze na armie DE.
moge sie mylic bo byla wtedy 3 bitwa i nieogarnialem juz wszystkiego.
Co do samej oceny malowania to wyszlismy z zalozenia, ze juz dosc niektorych rzeczy pojaw3iajacych sie na turniejach. Stad POdejscie do odceny malowania rygorystycznie (choc nie wiem czy np. ja bym sei nie rzyczepil jeszcze do paru innych rzeczy)
I jedyna dyrektywa dla blessa od ogolu byla zeby sie w tancu nie pierdolil i ocenial armie jako armie a nie armie jako ludzie przyjechali to niech graja.
Co do samego turnieju to wielkie dzieki dla crusa za podwozke i calego Ordinu za reaktywacje jeszcze troche ogrania i sie wyrobicie do konca
p.s. sorki, ze nie zostalem na blatowanie ale padalem juz na koniec turnieju
holam mial akurat pierdyliard ghouli zrobionych z ghouliWyrzuciłeś Holanowi kloc BK zrobiony z green knightów (no, chyba, że nie miał tym razem)
Laik pisze:Ogólnie bardzo fajnie i tak dalej...
co do oceny "HOBBYSTYCZNEJ". Odjęcie punktów za brak templejta do ziania w elfach, bez smoka oczywiście, nawet z działami, to już jest technokratyzm.
Zapewnie nie tylko Wam podpadłem rygorem oceny, drodzy leśni koledzy, ale czegos musiałem sie trzymac. Przed turniejem glosno mowilismy o tym, ze regulamin jest, ze bedziemy go rygorystycznie przestrzegac, ale tez staralismy sie wszystkim ulatwic zycie tlumaczac co i dlaczego.ksch pisze: Ja za to miałem 13/15 z malowania (+1 za wow), a dwa punkty straciłem przez Karliego, któremu nie chciało się pomalować pożyczanego mi działka w zimowe kolory
Do kogo mozna miec pretensje w sytuacji, kiedy w regulaminie stoi, ze za brak templejta jest obciety punkt za "przygotowanie do gry" a gracz takiego temlejta nie ma? Czy to ja jestem winien? Wymog byl wprost powiedziany w regulaminie. Wiekszosc graczy byla 100% przygotowana do gry. Wiem, ze w zwiazku z rygorystycznym regulaminem wielu ludzi, ktorzy np. na pamiec znaja swoje armybooki, wzieli je z szaf, odkurzyli i wsadzili do walizek tylko po to, by je zaprezentowac "Oberstumpfcos tam blessowi" w czasie oceny. W ten latwy sposob zarobili pelne 3pkt. Ktos, kto bierze armate powinien byc swiadomy tego, ze uzywa ona takze templejta. Moze niezbyt czesto, ale kiedy przychodzi do tego momemntu, to zaczyna sie bieganie miedzy stolami i przeszkadzanie innym graczom pytaniami o pozyczenie wzornika. To chcemy wyeliminowac i dlatego regulamin wyglada tak, jak wyglada.
To samo z niespojnymi modelami. Zachecam do zajrzenia do mojego FAQ. Jest tam jasno napisane ze za armie, w ktorej sa pojedyncze odstepstwa od spojnosci (np. bazyliszek) dostaja 1pkt. Jezeli ktos mimo to bierze armate, ktora jest pomalowana inaczej niz reszta armii, to rozumiem, ze swiadomie rezygnuje z 2 pkt w spojnosci armii.
Gobos pisze: no to jak juz jestesmy przy pojazdach, to dla mnie duzo bardziej burackie bylo zachowanie gracza (Bartys? dobrze pamietam?) ktory zalatwil sobie walkowera kiedy Paffeu jadl sniadanie...
Koszo przyszedł do stołu o godz. 10:00. Bitwy trwały od 9:00. Nie znam szczegolow rozmowy o zgodzie na wyjscie na sniadanie, ale co by nie powiedziec, to godzinne sniadanie bylo mega słabe ze strony Pawła. Jezeli ktos tu przegiał, to na pewno nie był to Bartys.bigpasiak pisze: Z tego co pamiętam to Bartys zgodził się żeby Paffeu poszedł na śniadanie więc to trochę nie halo.
A jak był za długo [ pamiętam że mówił o sporo ponad 2h na bitwę że zostało ] to mógł po niego pójść, chyba wiedział gdzie jest?
Jankiel pisze:Faktycznie, to już na granicy proksa. Kiedyś to były fajne konwersje, teraz to ledwo dopuszczalne - liczą się inne rzeczy, dokładne spiłowanie nadlewek i dobra bejca.chyba ze ktos bedzie jeszcze liczyl wiedzmy na koniach jako dark riderów
To są DR Ice'a
Wrzuc fotki reszty tej armii. Wtedy pogadamy.
Ojtam ojtam Bless :) Ju znie rob z siebie obersturmbannfuhrera ;D Ocena byla dobra i ktos musial w koncu zrobic krok z gnojeniem. Wypadlo na Ciebie. Nie przejmuj sie ze ludzie placza. Z czasem gracze Ci podziekuja za podniesienie poziomu na masterach. Wydaje mi sie ze promowanie 'ladnych schludnych armii' to dobry kierunek.
A Szymon to parówa, bo mu remis stykał na 2 miejsce : ), wiecej takiej okazji nie bedzie miał .
P.S. Cosmo skoro byłeś 3ci to wisisz mi browar za kazdy oddział który pozyczałem
P.S. Cosmo skoro byłeś 3ci to wisisz mi browar za kazdy oddział który pozyczałem
Ale żenade odstawiłeś.... . Jak dla mnie nie ma o czym gadać zgadzam się w 100% z Jankielem. Widziałem armie Ice'a wielokrotnie i wiem ze włożył w nią sporo wysiłku. Miał wizje i ją spełnił, moim zdaniem i wielu innych osób za7ebiscie. A tłumaczenie w stylu "nie znam świata wowa" jest na dość słabym poziomie. Chyba zapomniałeś że battl to hobby które ma dawać radość.bless pisze:Jankiel pisze:Faktycznie, to już na granicy proksa. Kiedyś to były fajne konwersje, teraz to ledwo dopuszczalne - liczą się inne rzeczy, dokładne spiłowanie nadlewek i dobra bejca.chyba ze ktos bedzie jeszcze liczyl wiedzmy na koniach jako dark riderów
To są DR Ice'a
Wrzuc fotki reszty tej armii. Wtedy pogadamy.
poćwicz, bez pozdro
Widziałem armię Ice Tea. Grałem obok podczas pierwszej bitwy. Modele może ładne, ale lata swietlne od tego co miały repreezentować. Na początku myslałem że wystawił dwa kotły?!
Zresztą bless komu masz się tłumaczyć. Prawie wszyscy co byli oceniają twoje testy i ocenę malowania bardzo wysoko, a to chyba ich zdanie nas interesuje.
Zresztą bless komu masz się tłumaczyć. Prawie wszyscy co byli oceniają twoje testy i ocenę malowania bardzo wysoko, a to chyba ich zdanie nas interesuje.
To jest ta armia z jakimiś 40cm ludzikami na wielkich podstawkach robiącymi za kociołek i hydry? Jeśli mówimy o tym, to może było to kolorowe ale na pewno było proksem i to brzydkim.
Cosmo, polar jest, co było w reklamówce z figurkami? PM pliz.
Cosmo, polar jest, co było w reklamówce z figurkami? PM pliz.
Co do turnieju.
Podziekowania należą się wszystkim, którzy zechcieli do nas przyjechać. Kulturalnie się bawiliście i dzieki temu obylo się bez ekscesów.
Dodatkowo wszyscy starali sie przestrzegać czasu bitew dzieki czemu wszystko odbywało sie dość sprawnie.
Gratulacje dla Assura, Handełka i Cosma za podium.
Przeciwnikom dziękuję za bitwy bez większych spinek.
Pozdro dla całej ekipy organizatorskiej pod przewodnictwem prezesa Buckiego. Działalismy sprawnie i w zasadzie udalo się wszystko co sobie zaplanowaliśmy.
Pani burmistrz za przyjście i dobrego spicza.
Podziękowania dla chłopaków, którzy sędziowali, zwłaszcza dla Gogola, który zgodził się by przyjechać na tura i nie grać.
Brawa dla blessa, który zrobił swietny test i ocenił 130 armii.
Brawa dla Asassela, który śmiga po exelu jak mały samochodzik, dzieki czemu nie było zadnych zonków z wynikami.
Wszelkie uwagi uczestników bierzemy oczywiście do serca. Na usprawiedliwienie mogę jednie powiedzieć, ze jak ktos organizował mastera to wie, ze nie jest mozliwe by wszystko było na totalny tip top.
Mój raport będzie krótki. 5 dobrych bitew, w tym jedna ze zwycięzcą turnieju. W kolejności:
20:0 z HE
11:9 z HE
5:15 z VC
8:12 z WE
18:2 z DoCH
pozdr.
Podziekowania należą się wszystkim, którzy zechcieli do nas przyjechać. Kulturalnie się bawiliście i dzieki temu obylo się bez ekscesów.
Dodatkowo wszyscy starali sie przestrzegać czasu bitew dzieki czemu wszystko odbywało sie dość sprawnie.
Gratulacje dla Assura, Handełka i Cosma za podium.
Przeciwnikom dziękuję za bitwy bez większych spinek.
Pozdro dla całej ekipy organizatorskiej pod przewodnictwem prezesa Buckiego. Działalismy sprawnie i w zasadzie udalo się wszystko co sobie zaplanowaliśmy.
Pani burmistrz za przyjście i dobrego spicza.
Podziękowania dla chłopaków, którzy sędziowali, zwłaszcza dla Gogola, który zgodził się by przyjechać na tura i nie grać.
Brawa dla blessa, który zrobił swietny test i ocenił 130 armii.
Brawa dla Asassela, który śmiga po exelu jak mały samochodzik, dzieki czemu nie było zadnych zonków z wynikami.
Wszelkie uwagi uczestników bierzemy oczywiście do serca. Na usprawiedliwienie mogę jednie powiedzieć, ze jak ktos organizował mastera to wie, ze nie jest mozliwe by wszystko było na totalny tip top.
Mój raport będzie krótki. 5 dobrych bitew, w tym jedna ze zwycięzcą turnieju. W kolejności:
20:0 z HE
11:9 z HE
5:15 z VC
8:12 z WE
18:2 z DoCH
pozdr.
Dzięki i musze powiedzieć ze bitwa z Tobą była najmilsza pomimo moich ciekawych saveów. SPoko, jak turniej bedzie to damy rade zabrowarczyć choć drakon dla mnie obecnie to wielka niewiadoma;)@Rzymek, co nas nie zabije, to nas wzmocni. I tak jesteś mega. Mam nadzieję, że uda nam się stuknąć kuflem w Wejcherowie.
Co do oceny Blessa i sciagniecia tej armii o tez uważam ze te wielkie modele to było wielkie przegięcie choć Ci DR byli fajni i bym ich sie akurat nie czepiał. A Argumentacja ze ktos włożył dużo pracy nie ma znaczenia żadnego bo ja nie wystawie super pomalowanej puszki z groszkiem zamiast czołgu mowiąc ze to konwersja tylko taka daleka;);)
-
- Powergamer Rozpiskowy
Ludzie, opanujcie sie troszke z tym jechaniem po Blessie! Nie macie prawa szkodować ,że komus armie sćiagneli,bo byla ladna.Bo tu nie chodzilo o armie , tylko o 2 Limitowane modele kolekcjonerskie figurek z Wowa,wystawienie których bylo grubą przesadą.Gralem na stoliku obok, i bylem zaskoczony,ze takie figurki sa dopuszczalne! Owszem byly ladnie pomalowane, ale co mialy wspolnego z hydrami?Tam niebylo żadnych konwersji,zadnego stylu dark elfickiego malowania , w zaden sposob nie przypominaly nawet Hydr.
Ja rozumiem ze Holan ma black knightow zrobionych z green knightow , ale sa one skonwertowane i pomalowane na wampirze standarty .Widzialem przepiekna zabawke krodkydla ,ktora ktos przerobil na smoka,i wlozyl sporo pracy w konwertowanie i pomalowanie zeby wygladal jak smok.Albo czemu nikt z was nie przyczepi sie do furii Polita ,Czy Kubackiego,albo Zabowych Harpii ? Bo wlożono w nie duzo pracy ,i serca i nikogo nie raża,wrecz zachwycaja pomyslowoscią. I dalej juz nie bede rozwijał.Przy tych 2 figurkach kolegi Icea, niebylo niestety zadnego wysilku w tym kierunku,ot tak poprostu walnal sobie figurki z WoWa.Przeciez na nastepny master moge rownie dobrze przyniesć Armie pomieszana z klockow lego , kinder niespodzianek ,i zbędnego żelazka...
pozdrawiam
Ja rozumiem ze Holan ma black knightow zrobionych z green knightow , ale sa one skonwertowane i pomalowane na wampirze standarty .Widzialem przepiekna zabawke krodkydla ,ktora ktos przerobil na smoka,i wlozyl sporo pracy w konwertowanie i pomalowanie zeby wygladal jak smok.Albo czemu nikt z was nie przyczepi sie do furii Polita ,Czy Kubackiego,albo Zabowych Harpii ? Bo wlożono w nie duzo pracy ,i serca i nikogo nie raża,wrecz zachwycaja pomyslowoscią. I dalej juz nie bede rozwijał.Przy tych 2 figurkach kolegi Icea, niebylo niestety zadnego wysilku w tym kierunku,ot tak poprostu walnal sobie figurki z WoWa.Przeciez na nastepny master moge rownie dobrze przyniesć Armie pomieszana z klockow lego , kinder niespodzianek ,i zbędnego żelazka...
pozdrawiam
GG6684844
Tak czytam te wypowiedzi odnosnie armii Ice-T i zastanawia mnie - dlaczego Bless po prostu nie zdjales tych 2 pseudohydr, a cala armie? Bylo jeszcze wiecej takich naciagniec? (imho te dark riderki z witchek to fajna konwersja - bez wysiwygu, ale ja np. nie mialbym problemow z okresleniem co to za oddzial)
Przecież pisali już kilka razy... Poza hydrami było coś jeszcze i nie chodzi o wiedźmy na koniach. Zreszta jaki sens miałoby granie armią o 20% mniejszą niż inni? Pozatym skombinował HE i grał normalnie.
I zakończcie ten temat, bo żal dupę ściska. Jak zdejmie, to "czemu zdjął taka fajna armie?!?!", jak nie zdejmie, to "jak mogłeś tego nie zdjąć?! znów regulamin olany!!".
Dajcie lepiej relacje z bitew
I zakończcie ten temat, bo żal dupę ściska. Jak zdejmie, to "czemu zdjął taka fajna armie?!?!", jak nie zdejmie, to "jak mogłeś tego nie zdjąć?! znów regulamin olany!!".
Dajcie lepiej relacje z bitew
Po raz drugie zapraszam do wrzucania relacji tutaj
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 87#p510687
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 87#p510687