Imperium na turniejach

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Re: Imperium na turniejach

Post autor: Wilqu »

2 stykają dzięki BP nauczyłem się grac na 2 i faktycznie w zupełności wystarczaja:
Dziś położyłem na 2250 Lizardmeny na slanie i 3 stegadonach mając 2 armaty hellblaster czołg i 26 handgunów ...2 armaty spokojnie pocisną a więcej maszyn niż 3 to jak ktoś dyskretnie zauważył za duża pożywka dla fasta wroga...
Pozdrawiam i trwajcie w boju nie opuszczajcie Imperium.
Obrazek

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

Opowiadajcie jak radziliscie sobie na bazylu, jakies wnioski, co sie sprawdzalo co nie. Napisze cos pozniej jak bede mial sily xD

ps. sexshino rules

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

moja rozpa z bazyla:

Sexmaszyna
mag na pegazie 4 lv
DS,PS,Luckstone, vanhorsman spekulum

mag 2lv
2x ds

mag 2lv
RoP

kapitan
pegaz, pistolet, ES, kradziejka czarow

11x kusze
2x5 KO z muzykiem
6xKo z warbanerem
5x outoriderzy
3xarmata
2xtank

Ogolnie rozpiska nie standardowa i robiona na podstawie posiadanych pomalowanych modeli. Ugralem 57 ptk z bitew (jak na pierwszego mastera w zyciu jestem zadowolony ;) )

Najlepiej sprawdzaly sie armaty ( nie jestem wstanie powiedziec ile ptk nabily ale w kazdej bitwie splacaly sie z nawiazka ),czolgi i kapitan na pegazie ktory zabil 2 sexmaszyny i kikla machin.

plewa bitwy byly ko z WB ktore nie zabily nic. Rzucali same 6 na LD i same 1 na AS :P
oraz duzy mag ktory na 5 bitew 4 razy mial czary 1,2,3 z hevena ;]

Wnioski po turnieju: Maluje Altara i wyrzucam kusznikow i outy na rzecz wiekszej ilosci KO :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Jedyne niestandardowe co tu widzę to brak waraltara a zamiast niego duży mag i outriderzy, reszta standardowa jak ISO:32432123-32423a
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
gotih
Mudżahedin

Post autor: gotih »

Na bazyla pojechałem swoją standardową rozpą

papież
2 czołgi
3 działa
6x5 rycerzy
7 rycerzy z WB
pistolierzy
caddy
turoń

Wyniki z bitew:
17:3 z wampirkami na 3 unitach eterycznych
13:7 z delfami na smoku i dwóch hydrach
8:12 znowu wąpierze tym razem na masie piechoty
16:4 wąpierze z drakenhofem na gwardii
11:9 darki - full gejowzna + smok

W sumie 64 punkty z bitew co daje 24 lokate. Generalnie rozpiska sprawdzała się bardzo dobrze choć miałem 3 niekorzystne paringi(wampiry)

Najbardziej boli mnie brak skutecznej ochrony dla maszyn ale to bolączka wrzystkich imperialistów, nie tylko moja :wink:

Zbik666@ mi kawa z warbańcem spisywała się świetnie i ani razu jej nie strciłem :)
Obrazek

Captain Kocoń
Mudżahedin

Murmandamus pisze:Jedyne niestandardowe co tu widzę to brak waraltara a zamiast niego duży mag i outriderzy, reszta standardowa jak ISO:32432123-32423a
stary skoncz, jak chcesz grac na turniejach ostro EMP to musi to byc cos pod standard. W domu moge sobie grac 4 odzialami greatswordów.

Co do rozpy: To dosc standardowo, testowalem luczników w skirmishu i wychodzi na to ze to najlepsze czym IMO mozna zapelniac piechotne sloty, 2x detki luczników to zajebista opcja. Mialem Shina tez zajebiscie sie sprawdzal bo neutralizował moje cenzura rzuty w jakies tam czesci... Skonczylo sie na 21 miejscu (bez wyslania na czas rozpy i przy blesie :D a armie mialem troche niedokonca xD). Najgorszy problem imperium to to ze nie mozna tym cisnąć masek jak demonami, bo ciezko tym przegrac.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Ogolnie rozpiska nie standardowa i robiona na podstawie posiadanych pomalowanych modeli.
napisałeś tak to skomentowałem ten standard a waść od razu z agresją więc poruszyłem jakąś czułą strunę.
stary skoncz, jak chcesz grac na turniejach ostro EMP to musi to byc cos pod standard. W domu moge sobie grac 4 odzialami greatswordów.
grywam na turniejach różnymi rzeczami listy i wcale nie znaczy że się podkładam komuś. Wyniki różne od zwycięstw do porażek. Czyżbyś traktował domowe gry jako coś pośledniego skoro odwołujesz się mości panie ironicznie do aż 4 oddziałów GS?
Najgorszy problem imperium to to ze nie mozna tym cisnąć masek jak demonami,
skoro masz takie podejście do swojej armii to chyba nie mam więcej do powiedzenia :lol2:

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

@Murmandamus Jaka agresja ? ? ja nic nie pisalem xD poprostu za nie standardowe uwazalem uzycie duzego maga na pegazie (na bazylu chyba tylko ja go mialem ) nic wiecej :P

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

prawda żbiku, pisał użytkownik: Captain Kocoń którego wziąłem za ciebie który odpowiedział na mój komentarz do rozpiski. Ba zdajsie niedowidzę.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

gotih pisze:Na bazyla pojechałem swoją standardową rozpą

papież
2 czołgi
3 działa
6x5 rycerzy
7 rycerzy z WB
pistolierzy
caddy
turoń

Wyniki z bitew:

W sumie 64 punkty z bitew co daje 24 lokate. Generalnie rozpiska sprawdzała się bardzo dobrze choć miałem 3 niekorzystne paringi(wampiry)

Najbardziej boli mnie brak skutecznej ochrony dla maszyn ale to bolączka wrzystkich imperialistów, nie tylko moja :wink:

Zbik666@ mi kawa z warbańcem spisywała się świetnie i ani razu jej nie strciłem :)
Nadmieniłbym że te wąpierze nr. 3 to Cie by nosem wciągnęły tylko kolo rzucil 1 na lookout'a i nie zdał 2x warda na 4+ na genku w 2 czy 3 turze;) Ponadto VC dla imperium są dość dobrym pairingiem tylko że miałes bardzo malo magii co mnie juz na starcie zdziwiło. A ochrone dla maszyn to miales super i generalnie 5 rycerzy są do tego bardzo dobre

Awatar użytkownika
gotih
Mudżahedin

Post autor: gotih »

Rzymek pisze:
gotih pisze:Na bazyla pojechałem swoją standardową rozpą

papież
2 czołgi
3 działa
6x5 rycerzy
7 rycerzy z WB
pistolierzy
caddy
turoń

Wyniki z bitew:

Nadmieniłbym że te wąpierze nr. 3 to Cie by nosem wciągnęły tylko kolo rzucil 1 na lookout'a i nie zdał 2x warda na 4+ na genku w 2 czy 3 turze;) Ponadto VC dla imperium są dość dobrym pairingiem tylko że miałes bardzo malo magii co mnie juz na starcie zdziwiło. A ochrone dla maszyn to miales super i generalnie 5 rycerzy są do tego bardzo dobre
To prawda na początku mocno przyfarciłem zabijając jego gienia (ok 2,5%) ale nie wiem za bardzo czym by mnie tak pocisnął :roll: . Wraty były złapane przez ołtarz od boku, a jego gwardia nie miała do czego dojść.

A jak tobie poszło Rzymku :wink: ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

A dziękuję mi poszło do dupy choć nic nie przegralem i na starcie dostałem dwarfy na 60 strzelcach i 7 maszynach, shinoksie i kowadle co powinno się skonczyc 16-4 dla dwarfow;) poza tym potrzebny mi ktos do rzucania bo generalnie moje kawalerie mogłyby pancerza w ogole nie nosić pancerza bo save na 2+ wychodził mi w jakis 20% przypadkow. To że ołtarz złapał wrighty nie jest takim dobrym pomysłem bo statystycznie one rozwalają wózek w 4-5 tur walki i generał spierdziela i to w zasadzie jak masz tak malo magii to pewne. cala reszta Twojej armii ma słabo bo przebicie robią tylko czołgi ktore mozna odginac głupimi zombiakami jak masz tak malo antymagii. Ale teoria teorią a kostkologia swoje...

Captain Kocoń
Mudżahedin

Czyżbyś traktował domowe gry jako coś pośledniego skoro odwołujesz się mości panie ironicznie do aż 4 oddziałów GS?
Nie wiem co tu ironicznego, domowy gry są ok tak samo jak turniejowe, nie ma lepszych i gorszych są poprostu inne. Dla mnie turniej to turniej, zawody. Jade zeby pomyslec i powalczyc o zwyciestwo-proste. W domu gram inaczej, testuje, bawie sie innymi jednostkami.

A tekst o podejsciu do armii jest smieszny, wyrwany z kontekstu... Ja mowie tutaj o tym ze imperium to armia która ciezko wygrac mastera w dobie demonow, skavenów, wampirow- Tyle.

Na wraithy trzeba potestowac goscia z dodatkowym atakiem.

pzdr

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Na Wraity nic pewnego nie ma jak zmagować i trzymać się z daleka. Ryzykowny chłopak jest na pegazie nawet z czterema atakami. Ale gość może niezaszarżować z powodu psychologii. Może zadziałać jeśli jest banshee co przyjmie challenge. Jeśli nie to nawet jak dwa zginą to 6 ataków rozpierdzieli pegaza.

Pabis
Mudżahedin

Post autor: Pabis »

Na pegazie to jest klaps , mokra plama z pegaza zostanie a nasz chłopak ucieknie...
Jak już to bsb z 2+ przerzucalnego save'a i som , przy czym on może ich zatrzymać albo wbijać w mocno nadszarpiętych...

Captain Kocoń
Mudżahedin

pegaz raczej jest w doopie xD

uprzedzony zostałem

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

No dobra ale naszego BSB nie zaleca się chyba puszczać samopas. To nie bretońcki Gralowiec z virtue of discipline...

Captain Kocoń
Mudżahedin

racja mozna bybylo z oddzialem z warbannerem puscic wtedy lepsze sypanie ale znowu latwiej giną knights

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

E nie przesadzajmy...ma Sztandar i 3 magiczne ataki...na ogol powinien dawac rade. Ja osobiscie jestem zwolennikiem obicia wrightow jedynkami z light'a...

Captain Kocoń
Mudżahedin

Rzymek pisze:E nie przesadzajmy...ma Sztandar i 3 magiczne ataki...na ogol powinien dawac rade. Ja osobiscie jestem zwolennikiem obicia wrightow jedynkami z light'a...
+1
Kapitan KOCOŃ stół nr. 6 xD
Bis dat qui cito dat.

ODPOWIEDZ