Bretonnia Vocala - 09.11 - makieta wiatraka
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Bretonnia Vocala - 09.11 - makieta wiatraka
żeby nie zanudzac ludzi swoimi nadal nie ukończonymi innymi armiami zabrałem się za kolejną...
na razie w formie wipów wszystko poza łucznikami. armia z założenia będzie do gry, ma być pomalowana w miare szybko i efektownie, może bohaterzy będą mieli jakieś fajerwerki.
no to przejdźmy do tego co wszystkich interesuje:
część armii w malowaniu/gotowa pod malowanie, druga połowa w gablocie w stanie surowym:P
łucznicy praktycznie skończeni
trebusz cały samoróbka, sporo zabawy ale będzie centerpiece w armii balsa ma zrobioną teksturę ale nie widać jej jeszcze za dobrze:/ i 2 załogantów muszę wykombinować jeszcze..
questy z główkami łuczników i wszelakimi dwurakami. nie miałem co z realmami zrobić z 6ed więc poszli pod questy, z założenia chciałem bazować na koniach i figurkach z 5edycji.
delikatnie skonwertowane realmy 5edycyjne, główki z piechoty bretońskiej.
na razie w formie wipów wszystko poza łucznikami. armia z założenia będzie do gry, ma być pomalowana w miare szybko i efektownie, może bohaterzy będą mieli jakieś fajerwerki.
no to przejdźmy do tego co wszystkich interesuje:
część armii w malowaniu/gotowa pod malowanie, druga połowa w gablocie w stanie surowym:P
łucznicy praktycznie skończeni
trebusz cały samoróbka, sporo zabawy ale będzie centerpiece w armii balsa ma zrobioną teksturę ale nie widać jej jeszcze za dobrze:/ i 2 załogantów muszę wykombinować jeszcze..
questy z główkami łuczników i wszelakimi dwurakami. nie miałem co z realmami zrobić z 6ed więc poszli pod questy, z założenia chciałem bazować na koniach i figurkach z 5edycji.
delikatnie skonwertowane realmy 5edycyjne, główki z piechoty bretońskiej.
Ostatnio zmieniony 9 lis 2017, o 21:22 przez vocal, łącznie zmieniany 20 razy.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Tak powinny wygladac scratchbuildy - rewela trebusz.
Jakis kolor przewodni armii?
Czemu polowa lucznikow jest zielona, a druga niebiesko biala?
Jakis kolor przewodni armii?
Czemu polowa lucznikow jest zielona, a druga niebiesko biala?
bo pomalowałem 20 łuczników w 3 kolorach, dyszka w malowaniu jeszcze;) a miało być 40 ale zmieniłem plany. do tego będzie jeszcze dyszka w skirmishu, może z halflingów jak nie dorwę squiresów pieszych.
koloru przewodniego nie będzie, podoba mi się idea kolorowej bretonni, najwyżej jakoś bannerami ich scalę kolorystycznie. tak to przy braku schematu brak schematu jest schematem;) byle była równowaga w ilości każdego koloru. tak to same podstawki pod scalenie armii wystarcza:)
koloru przewodniego nie będzie, podoba mi się idea kolorowej bretonni, najwyżej jakoś bannerami ich scalę kolorystycznie. tak to przy braku schematu brak schematu jest schematem;) byle była równowaga w ilości każdego koloru. tak to same podstawki pod scalenie armii wystarcza:)
Akurat bretka to jedyna armia gdzie mieszanie kolorów uchodzi na sucho, tak fluffowo jak estetycznie. Żeby daleko nie szukać to w RB jest każdy unit w innych kolorach a wygląda świetnie.
Trebusz zachwycający, nie gram bretką a już chcę taki mieć
Trebusz zachwycający, nie gram bretką a już chcę taki mieć
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Kurcze, wypas.
Mam nadzieję, że będziesz regularnie zarzucał coś nowego.
Mam nadzieję, że będziesz regularnie zarzucał coś nowego.
wreszcie się zmusiłem do zrobienia temu fotek, to się forum wczoraj popsuło...
będę musiał sobie zrobić lepsze stanowisko do fotografowania:]
mam nadzieję że model spełnił oczekiwania. obecnie dziubię dalej realmów z fotek poprzednich.. kawalerzyści to jakaś masakra, nawet na w miarę TT... 20 bowmenów chyba szybciej pomalowałem niż tę 6 już robię...
będę musiał sobie zrobić lepsze stanowisko do fotografowania:]
mam nadzieję że model spełnił oczekiwania. obecnie dziubię dalej realmów z fotek poprzednich.. kawalerzyści to jakaś masakra, nawet na w miarę TT... 20 bowmenów chyba szybciej pomalowałem niż tę 6 już robię...
16 bowmenów robie w 2 dni i tyle samo jednego realma. Najgorsze są konie
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
cieszę się że się spodobało;] reszta już taka nie będzie pewnie:P a najgorsze jest to że nie ma sposobu żeby te konie były i w miarę pomalowane i szybko pomalowane jak z innymi modelami... chyba że rzeczywiście zakon jakiś czy jedna kolorystyka na armię i jediemy spraygunem wsio najpierw:P nic no, spadam męczyć te realmy.. potem bsb pewnie (repanska chyba, ale zastanawiam się nad limitowanym bsb) bo bez bsb nie pogram, jakiś hero może jeszcze.. ale piechota mnie kusi, szybko sie maluje i ładnie wygląda:P a i questy oraz grale przygotowane pod malowanie.. tyle radości mnie czeka..;]
Krotko zwiezle i na temat - daje rade
1.Trebusz rewelka, najlepszy jaki widziałem dotąd na stołach wszelakich.
2.Realmi...porażka. Widziałeś Ty kiedyś rycerza z kapalinem na łbie? oO I tutaj mam największe zastrzeżenie, to jest totalny brak klimatu tej jednostki u Ciebie.
3.Queści mi jakoś też nie podchodzą, ale wyglądają na w miarę ogarniętych
4. Łucznicy genialni, ładni
Sory, że marudzę, ale dzisiaj mam zły dzień, więc sam widzisz... generalnie jest dobrze, podoba mi się malowanie, ale nie podobają konwersje(niektóre).
2.Realmi...porażka. Widziałeś Ty kiedyś rycerza z kapalinem na łbie? oO I tutaj mam największe zastrzeżenie, to jest totalny brak klimatu tej jednostki u Ciebie.
3.Queści mi jakoś też nie podchodzą, ale wyglądają na w miarę ogarniętych
4. Łucznicy genialni, ładni
Sory, że marudzę, ale dzisiaj mam zły dzień, więc sam widzisz... generalnie jest dobrze, podoba mi się malowanie, ale nie podobają konwersje(niektóre).
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).