BAZYLISZEK 27-28 II Łomianki 2350pkt
Re: BAZYLISZEK 27-28 II Łomianki 2350pkt
ksch nie łam się, każdy z nas ma już na koncie co najmniej jeden rewolucyjny pomysł, który przepadł w czeluściach zatwardziałego, konserwatywnego betonu
Ice-T
moj pomysl, przepadl podczas rozmow odnosnie DMP, moze za pare lat...A więc można zrobić 5 bitew + finały
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Damn, odarłeś mnie właśnie z resztek wyjątkowościDębek pisze:ksch nie łam się, każdy z nas ma już na koncie co najmniej jeden rewolucyjny pomysł, który przepadł w czeluściach zatwardziałego, konserwatywnego betonu
W ogóle - dopuszczajmy tylko i wyłącznie ludzi z armiami pomalowanymi na tyle samo punktów żeby mogli grać ze sobą, a co.
No a tak na serio... Wydaje mi się, że doliczenie punktów z malowania przed ostatnią bitwą względnie po pierwszym dniu byłoby dobrym pomysłem. Problem polega tylko we wspomnianym "zatwardziałym, konserwatywnym betonie".
No a tak na serio... Wydaje mi się, że doliczenie punktów z malowania przed ostatnią bitwą względnie po pierwszym dniu byłoby dobrym pomysłem. Problem polega tylko we wspomnianym "zatwardziałym, konserwatywnym betonie".
- swieta_barbara
- habydysz
Do uslug.Necro pisze:(...)"zatwardziałym, konserwatywnym betonie"(...)
Barbara, nie bierz tego aż tak do siebie. Jeżeli uraziłem, przepraszam, nie to było moim celem.
Bardziej chodziło mi o to, że strasznie trudne jest docenianie hobbystów podczas turniejów. Ale niedopuszczanie słabo lub niepomalowanych śmiecioarmii też nie wchodzi w grę. Dlatego trzeba wystosować odpowiedni kompromis dający nieco forów ludziom zajmującym się bardziej malowaniem niż grą oraz dający racjonalne wyniki z bitew. A nie skakanie między stołami na sam koniec turnieju względnie równanie poziomem kogoś kto ledwo zrobił dwa remisy i ma maksa z malowania i kogoś, kto wcisnął pod rząd dwie maski.
Bardziej chodziło mi o to, że strasznie trudne jest docenianie hobbystów podczas turniejów. Ale niedopuszczanie słabo lub niepomalowanych śmiecioarmii też nie wchodzi w grę. Dlatego trzeba wystosować odpowiedni kompromis dający nieco forów ludziom zajmującym się bardziej malowaniem niż grą oraz dający racjonalne wyniki z bitew. A nie skakanie między stołami na sam koniec turnieju względnie równanie poziomem kogoś kto ledwo zrobił dwa remisy i ma maksa z malowania i kogoś, kto wcisnął pod rząd dwie maski.
-
- Mudżahedin
mozna jeszcze inaczej.
niech do zdobycia za armie bedzie tak jak tutaj 15scie punktow, wyszczegolnione co kto za co i jak, i niech np bedzie zapis, ze maksymalnie no 10pkt wlicza sie do klasyfikacji ogolnej (niezaleznie czy stracilismy punkty na konwersjach, movmentach, podstawkach itd czy tez zdobylismy 15/15)
W efekcie prawie caly top bedzie mial maxa za hobbystyke, skokow zadnych nie bedzie - co najwyzej nieliczni leniwi spadna na koniec turnieju; za to pelna ilosc punktow z hobbystyki niech bedzie brana pod uwage w kategorii najlepszy hobbysta.
w ten sposob armie beda wciaz ladne i schludne, a problem bedzie rozwiazany
niech do zdobycia za armie bedzie tak jak tutaj 15scie punktow, wyszczegolnione co kto za co i jak, i niech np bedzie zapis, ze maksymalnie no 10pkt wlicza sie do klasyfikacji ogolnej (niezaleznie czy stracilismy punkty na konwersjach, movmentach, podstawkach itd czy tez zdobylismy 15/15)
W efekcie prawie caly top bedzie mial maxa za hobbystyke, skokow zadnych nie bedzie - co najwyzej nieliczni leniwi spadna na koniec turnieju; za to pelna ilosc punktow z hobbystyki niech bedzie brana pod uwage w kategorii najlepszy hobbysta.
będę specjalnie jeździł bez movement trayów, zeby przedłużać grę. Punktów ujemnych nie dostanę, a przynajmniej będzie wesoło jak przeciwnik będzie się pieniłGoblinNadGobliny pisze:mozna jeszcze inaczej.
Już wiem, skąd ta zbiórka na zaklejanie Ci ust
mnie tak zastanawia jedno... gram w ta gre wiele lat, zawsze co roku byly jakies gadki o kosmetyce, o formatach itp ale to co jest w tym roku to jakis hardkor... malowanie/testy/teraz to? chyba żescie z chuja spadli (pije do ogolu nie do jednostek) i kompletnie w dupach wam sie poprzeprawcalo... lige od wielu lat wygrywaja dokladnie te osoby ktore powinny, na turniejach w top 1 tez nie zdarzaja sie osoby przypadkowe... 'a ze jestem 10 bo obessalem z Młodym a Kaziu jest 7 bo trafil free fraga' - panowie taki jest urok tej gry
az mi sie rzuca na sline Furionowe pozdro pocwiczcie, ale juz z tego wyroslem wiec tego nie napisze
pzdr !!
az mi sie rzuca na sline Furionowe pozdro pocwiczcie, ale juz z tego wyroslem wiec tego nie napisze
pzdr !!
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 20:14 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.
O nie... nie wieszksch pisze:Już wiem, skąd ta zbiórka na zaklejanie Ci ust
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Hehe Pasiak - nie wiem i chyba nie chcę sobie tego wyobrażać
Thurion - a ja mam takie pytanie - bierzesz pod uwagę fakt, że poza zwycięzcami turnieju jest jeszcze kilku innych uczestników mastera? Wiesz, to tło które gra na stołach kawałek dalej niż Ty...
Thurion - a ja mam takie pytanie - bierzesz pod uwagę fakt, że poza zwycięzcami turnieju jest jeszcze kilku innych uczestników mastera? Wiesz, to tło które gra na stołach kawałek dalej niż Ty...
biore, liga daje wymierne efekty czyichs umiejetnosci/skutecznosci ich armii, na jednym turnieju skoczysz na fragach, na jednym trafisz na Malala i spadasz, ale jak zagraz 10 turow w sezonie prze 5 sezonow i zbierzesz sobie te miejsca do kupy chocby w rankingu ligi to wtedy uzyskasz swoja faktyczna pozycje w swiecieksch pisze: Thurion - a ja mam takie pytanie - bierzesz pod uwagę fakt, że poza zwycięzcami turnieju jest jeszcze kilku innych uczestników mastera? Wiesz, to tło które gra na stołach kawałek dalej niż Ty...
wiem ze brzmi to troche stetryczale, wkoncu pojawiaja sie nowi majacy ambicje ktorym sie wydaje ze juz lepiej grac nie beda, pewnie powoli wyrastam z tej zabawy i niedlugo bede jak Inkwizytorzy - cichym malo sie udzielajacym zabojcą turniejowym, ale jak sie patrzy z perspektywy grania xx lat to zawsze jest zachowany balance in the force...
Tylko skąd ten pomysł, że ja chciałbym w taki sposób windować kogokolwiek? Sam dostaję kopa po malowaniu, bo mam dobrze zrobioną armię, więc mnie to kija daje. Proponuję jak zrobić, żeby wyniki były bardziej miarodajne. Nie powiem kto biadolił po DMP, bo z nas dwóch, to na pewno nie ja
najbardziej mi sie podoba zabojca turniejowy. bedziesz morrokowi sklejac rowniez nos?
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
fakt, zapomnialem ze na goraco zawsze jest inaczej... po czasie mija - trzeba dac sie wyszumiec, rowniez i w tym przypadkuksch pisze:bo z nas dwóch, to na pewno nie ja
moge mu nawet skleic dupe, cokolwiek to znaczy...Jerzyn pisze:najbardziej mi sie podoba zabojca turniejowy. bedziesz morrokowi sklejac rowniez nos?
a w kwestii cichego zabojcy chodzilo mi o to ze Inwkizytorzy sa juz troszke bardziej stateczni, w zasadzie nie udzielaja sie na forum (poza spamujaca Żabą :p), nie kloca sie o zasady o patche o formaty... tylko po prostu jada i sa w czolowce, ale ja chyba zbyt emo na to jestem
pzdr !
polac mu!
morrok, ile chcesz za sklejenie dupy? thurion sie pisze widze
morrok, ile chcesz za sklejenie dupy? thurion sie pisze widze
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Thurion, ale teraz na serio: skąd ten pomysł, że moja propozycja podyktowana jest, jakąś wtopą turniejową, lub pobazylową frustracją? Bo na poważnie pisząc - kompletnie i ani trochę tak nie było. W Vecie obecnie domykamy swissa, wprowadzając m.in. finały dla uatrakcyjnienia najważniejszych mistrzostw. Pomyślałem dlaczego nie jest to możliwe w batlu? Jednym z powodów jest dodawanie pkt za hobbystykę po turnieju. I to doprowadziło mnie do tej propozycji. Ot i cała rozkmina, także myślę, że tym razem się zagalopowałeś z oceną
Ej bo zaraz dojdziemy do rodzynek