Ice vs Bless :D starcie ostateczne

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Re: Ice vs Bless :D starcie ostateczne

Post autor: jachu_ka »

Ice-T pisze: co najmniej 99% ludzi którzy maja armie VC z brety, empire whatever kieruje się tym że jest o połowę taniej szczególnie w tamtej edycji gdzie praktycznie całe VC były metalowe.
No ja myślę, że co najmniej 99.5% albo i 99.6%. I nie wydawali po 350 PLN na figury. I w ogóle nie są tacy wykurwiście fpytę zajebiści jak ty, wcale a wcale. [-X

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

eee, bez kitu. co to za opcja drogi figs=spoko konwersja, tani figs=słaby prox. jak przeglądam fora to kolesia z low budżetem kminią zajebiste armie, których żaden sędzia by nie "wyzerował". nie wiem czy dobrze rozumiem, ale to tak jak by ktoś myślał
"zapłaciłem w pytę hajsu, gdzie moje punkty, fanfary i szacunek''

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

Czyli jak? Dopuszczamy VC z brety czy imperium bo ludzie nie chcą kupować VC bo są droższe ale nie dopuszczamy DE z HE bo Ice miał kasę i zrealizował sobie Vizję, a mógł przecież kupić zwykłe figsy. Mi tam ta armia BE się absolutnie nie podoba i nie chciałbym z nią grać, ale dajmy mu spokój, przynajmniej miał armię, a nie jak na DMP że ludzie mi wykładali puste podstawki jako skinki "bo mi pozwolili".
No i argumenty z kasą (z obu stron) to już kompletne buractwo imo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Czyli jak? Dopuszczamy VC z brety czy imperium bo ludzie nie chcą kupować VC
Znajdz mi dostępnych BK z bardingami.
ie dopuszczamy DE z HE bo Ice miał kasę i zrealizował sobie Vizję, a mógł przecież kupić zwykłe figsy.
Nastepnym razem przyjdę z moimi niepomalowanymi VC, Dwarfami czy DoW - wszystko w zajebistych staroedycyjnych modelach, rozpiska klimat, z "wizją", wydana kupa hajsu na figsy, i "przeciez jade 500 km". A to ze w regulaminie pisze ze wymagana armia 100% painted? Jakos się uda..
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 17:28 przez Fluffy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Aron żle to zrozumiałeś:
Box Knightów w Bielsku kosztuje 80zł głowy szkieli na alegro 20. Za stówkę robisz 8BK kiedy normalnie 8BK kosztowałoby ok 8x 36zł w tym jeśli ktoś chce command jakieś 5x 36 + 3x 44
Jest róznica a uznaje sie takowych za normalną w pytkę konwersję.

Pinkhorrory metalowe to naprawde majątek zwłaszcza jesli szanujacy sie gracz demonów ma ich ponad 30
W tym momencie ktoś kupuje 10ghuli za 45zł dokleja im oko z GSu maluje na fioletowo biało niebiesko różowo i ma super konwersje normalnie dopuszczaną.

Natomiast model feniksa za który można mieć 2 moki GW nie może być takowym. Mimo że pasuje do całosci zamysłu armi

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Wiesz w przeciwieństwie tego co widze na zdjęciach Ice'a to bez problemu domyślę się że rycerze bretońscy odpowiednio pomalowani i z główkami undedów to blood knighci... Jak patrze na te "BE" czy jak to ma być to nie wiem co jest co sorry.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Fajnie by było gdybyś Ty napisała co rozumiesz pod pojęciem proxa
Napewno kartoniki i modelinowe kulki/wałki nieprzypominające niczego. Ale jeśli ktoś wyrzeźbiłby z tej samej modeliny smoka wyglądającego jak smok, czy łuczników wyglądających jak łucznicy, to jest to dla mnie konwersja na max pts. Proxem jest dla mnie też treeman wystawiany jako abominacja, czy fellbaty jako harpie ( tu też wyjątek: skonwertowane harpie z fellbatów w armii Dudzica). Jednak jeśli ktoś wystawia model, który jest niezgodny z naszymi wyobrażeniami lub obrazkami z podręczników GW, to wcale nie oznacza dla mnie proxa. Hydra jaka jest - każdy widzi w kodeksie GW. Jednak z opisów hydry lernejskiej:

Hydra [...] wielogłowy wąż wodny
Hydra podobna była do psa, lecz miała 8 lub 9 wężowych łbów
Według innych wersji, Hydra miała nawet 50 lub 100 głów

nie ma to aż tyle wspólnego z hydrą GW

Tak samo harpie. Raz piękne, syrenopodobne kobiety-ptaki, raz skrzydlate maszkary z głowami gorgon (figurkami porównuję stare harpie GW, nowsze harpie GW, harpie gamezone).

Dla mnie konwersją jest armia Vardena, którą przyjęłabym i za VC i za Imperium, dla mnie konwersją jest olbrzymia kobieta wystawiona przez Ice-T, dwa radosne bolce DE Jankiela, altar Koconia, a także to, co ja będę wystawiać jako smoka: na smoczej podstawce duża jaskinia, z której wystaje smoczy łeb leżący na smoczym ogonie (taki mam zamysł konwersji).
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Fluffy pisze:
Czyli jak? Dopuszczamy VC z brety czy imperium bo ludzie nie chcą kupować VC
Znajdz mi dostępnych BK z bardingami.
Nie obchodzi mnie to. Nie masz figurek = nie grasz, proste.
Fluffy pisze:
ie dopuszczamy DE z HE bo Ice miał kasę i zrealizował sobie Vizję, a mógł przecież kupić zwykłe figsy.
Nastepnym razem przyjdę z moimi niepomalowanymi VC, Dwarfami czy DoW - wszystko w zajebistych staroedycyjnych modelach, rozpiska klimat, z "wizją", wydana kupa hajsu na figsy, i "przeciez jade 500 km". A to ze w regulaminie pisze ze wymagana armia 100% painted? Jakos się uda..
Nie obchodzi mnie to. Nie są pomalowane = nie grasz, proste
Obrazek

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Ice-T pisze:Natomiast model feniksa za który można mieć 2 moki GW nie może być takowym.
A co temu feniksu zmieniałeś, że mówisz, że to konwersja?

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ale bk z bretoncow maja glowki/lapki i konie szkieletowe, i wygladaja jak nieumarli.
Tak samo jaki ci great swords zrobieni na GG.
imo nie powinni byc wystawiani jako Great swords na masterze, bo są zrobieni na nieumarlych :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

ten feniks to model największego dostepnego orła z reapera, kumpel wykonał dla mnie konwersje(dorobił profesjonalnie ogień powiększył dziób dorobił nieco charakterystycznych piórek na głowie itp) bo nie poradziłbym sobie z nią, teraz oddam ja jeszcze pewnej osóbce która jeszcze ją poprawi nieco. Niestety moje umiejętności rzeźbienia w GSie sa na poziomie low a nie pro

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Ice-T pisze:teraz dębek mnie już wkurwiłeś poprostu jesteś żenująco słaby... nie mam totalnie do ciebie sił człowiecze, polecam naprawdę ci naukę czytania, bez kitu nie ogarniasz wogóle nic,aż dziwię sie ze nie zapomniałes oddychać.

masz wogóle przyjaciół?? Chyba twoi jedyni to fikcyjne konta na NK które sam tworzysz a potem dodajesz... nie podałbym ci w życiu ręki choć by mi nawet płacili

stary ta armia nie powstała o 4 rano, tylko pomysł na wyjazd jak nie umiesz czytać.

pozdro poćwicz
Po pierwsze nie napisałem, ze armia powstała o 4 tej rano. Napisałem tylko, ze sam przyznałeś, ze tworyłeś ją jako armię blood elfów.
Tyle co do meritum.
Odnośnie formy to chyba się smarkaczu troszeczkę zagalopowałeś. Ja cały czas oceniam twoją armie a ty gówniażu zaczynasz wjazdy personalne. Licz się trochę ze słowami bo na moje oko masz za dużo mleka pod nosem by sobie tak pozwalać. Jeżeli masz mi coś jeszcze do powiedzenia to słucham.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

ale nie dopuszczamy DE z HE bo Ice miał kasę i zrealizował sobie Vizję, a mógł przecież kupić zwykłe figsy.
Idąc Twoim tokiem - nie ma figsów, nie gra. Proste. Czemu mamy traktowac wyrywkowo regulamin?

Było jasno napisane: "bez proksów". Armia Icea była nieczytelna, nie ma tu o czym dyskutowac, ze zostałą potraktowana jak prox.
Wiec o co chodzi, ze źli orgowie konsekwentnie przestrzegali jasno okreslonego regulaminu?

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Robson pisze:ale bk z bretoncow maja glowki/lapki i konie szkieletowe, i wygladaja jak nieumarli.
Tak samo jaki ci great swords zrobieni na GG.
imo nie powinni byc wystawiani jako Great swords na masterze, bo są zrobieni na nieumarlych :)
Nie wiem czy to było do mnie czy nie, czy połowicznie, ale odniosę się do twojego posta :).
BE/DE od Ice'a mają elfie rączki, główki nóżki no i wyglądają jak elfy (ale sorry Ice, hydra ssie :P). Czyli chyba kwalifikują się do wystawienia tak samo jak BK?
ale nie dopuszczamy DE z HE bo Ice miał kasę i zrealizował sobie Vizję, a mógł przecież kupić zwykłe figsy.

Idąc Twoim tokiem - nie ma figsów, nie gra. Proste. Czemu mamy traktowac wyrywkowo regulamin?

Było jasno napisane: "bez proksów". Armia Icea była nieczytelna, nie ma tu o czym dyskutowac, ze zostałą potraktowana jak prox.
Wiec o co chodzi, ze źli orgowie konsekwentnie przestrzegali jasno okreslonego regulaminu?
To samo co wyżej
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Fluffy pisze: Dlatego odnośnie definicji proxa - proxem imo jest coś, o czym nie da się na pierwszy rzut oka powiedziec "co to jest".
W takim wyapadku jakbyś coś takiego zobaczył na stole w armii VC to byłby to proks czy nieproks?

http://www.celtic-nation.com/images/abo ... ussell.jpg

Awatar użytkownika
Pistolet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pistolet »

przepraszam, że się wtrące
ale męczy mnie jedna kwestia
ocenianie modelu po wydanej na niego kasie, co ma piernik do wiatraka?
tak samo pobudki do konwertowania, jak ktoś chce zaoszczedzic to nie ma sprawy byleby konwersja odpowiadała temu co ma przedstawiać
co do BK to sądzę, że częsciej konwertowanie kawy imperialnej spowodowane jest chęcią zachowania WYSIWYGu, niz zaoszczędzeniem kasy

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ten feniks to model największego dostepnego orła z reapera, kumpel wykonał dla mnie konwersje(dorobił profesjonalnie ogień powiększył dziób dorobił nieco charakterystycznych piórek na głowie itp) bo nie poradziłbym sobie z nią, teraz oddam ja jeszcze pewnej osóbce która jeszcze ją poprawi nieco. Niestety moje umiejętności rzeźbienia w GSie sa na poziomie low a nie pro
ale to nadal skonwertowany ... fenix a nie smok ;/ w tym problem, w dark elfach NIE MA fenixow tylko smoki i musisz to obczaić ;)
cięzko sobie to wyobrazic ale moze da sie zkleic pol smoka, pol fenixa, coś ala model jasia smok + blady jako jeździec. na przyklad smok z glowa i skrzydlami fenixa.

myslalem nad twoja hydra ;] kup sobie 4-5 ed. taki maly model hydry, i ta panna niech ja trzyma na smyczy, taka konwersja przejdzie.

nie napinajcie sie juz tak bardzo ;p debek zlapal parcie jak po euro w sierpniu :D

browar - mecz o 20:30 z piesnia na ustach i relax 8)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

W takim wyapadku jakbyś coś takiego zobaczył na stole w armii VC to byłby to proks czy nieproks?
A jakie ma statystyki? :mrgreen:

Dla purystów:
Dlatego odnośnie definicji proxa - proxem imo jest coś, o czym nie da się na pierwszy rzut oka powiedziec "jaki model do gry WFB 7 ed. przedstawia".
.

Zadowolony? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 17:52 przez Fluffy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Dobra ja już tu nie piszę bo poziom niektórych jest żenujacy...

Nikt oprucz JK nie odpowiedział na pytania które mnie nurtowały. Jeszcze sie w jakieś głupie przepychanki wdaję z ludźmi którzy powielają zdanie swoich bogów forumowych.

acha jeszcze tylko do robsona, Widzisz kierowałem sie tak żeby można myło łatwo odgadnać co jest czym w mojej armi Blood Elfów, model Feniksa na podstawce 50x50 dla mnie był wporzo i raczej nie trudny do zapamietania i ogarniecia ze to smok. Podobnie połączenie Lwów z Egzekutorami, cieżka jazda Blood Elfów = jedyna cieżka jazda Dark Elfów, na tej zasadzie to składałem.

pozdr
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 17:57 przez Ice-T, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Pistolet pisze: co do BK to sądzę, że częsciej konwertowanie kawy imperialnej spowodowane jest chęcią zachowania WYSIWYGu, niz zaoszczędzeniem kasy
Chciałem ci napisać że naiwny jesteś, ale nie napisze bo Robson ma rację i trzeba się iść uczyć a nie flejmowac o bzdury :)
Obrazek

Zablokowany