Ice vs Bless :D starcie ostateczne
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Ice vs Bless :D starcie ostateczne
Daj spokój z tymi zaparciami - Lactulosum polecam.
Niech będzie :
Treeman znacząco odbiega od działa - myślę, ze feniks od smoka NIE BARDZIEJ.
Chociaż ja tam chimerę jednak widzę - nieakademicko;)
A co do postu z majonezem i musztardą. Jak Cie Twoja kobieta wyśle po bułki, a przyniesiesz chlebek to flame?
Niech będzie :
Chociaż ja tam chimerę jednak widzę - nieakademicko;)
A co do postu z majonezem i musztardą. Jak Cie Twoja kobieta wyśle po bułki, a przyniesiesz chlebek to flame?
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 12:56 przez tryton, łącznie zmieniany 2 razy.
Dębek dobry człowieku, znam tą armię na wylot, wiozłem ją na tego mastera.Dębek pisze:Jaka znowu chimera. Co wy z tymi chimerami? Na którym zdjęciu Ice-T widziałeś chimerę.Laik pisze:Treemen też znacząco odbiega od działa, myślę że chimera od hydry już mniej…
Następny co nie widział i idzie w zaparte.
Przyjrzyj się jeszcze raz zdjęciom zamieszczonym przez Ice’a, później znajdź sobie jakąś chimerę(polecam googla) i zacznij pouczać ludzi...
rozwinęła się dyskusja o granice wolności artystycznej, jak widzę
Karabin - przeca pisałam, że błąd Ice-T to moja wina, bo to ja Mu powiedziałam w piątek wieczorem, żeby jechał "na pałę" do Łomianek
Bless, Ziemko ładnie to ujął. Myślę, że to może choć odrobinę uregulować kwestię proksów. Nadal jednak pozostaje pytanie: czy jeśli "ogólnie" chimera nie przypomina hydry i nie zostaje uznana za konwersję, to czy tak samo działo Pasiaka będzie proksem nie konwersją?
Jeszcze jedno - wprawdzie nie jestem modem tego działu i przepraszam, że się tu wtrącę, ale niektórzy mogliby się powstrzymać od inwektyw i przekleństw.
Karabin - przeca pisałam, że błąd Ice-T to moja wina, bo to ja Mu powiedziałam w piątek wieczorem, żeby jechał "na pałę" do Łomianek
W takim razie skonczmy z fikcja w regulaminach masterów pod tytułem "zakaz proxów".
Jesli dopuszczamy posagi za hydry, to nie ma zadnych podstaw, by nie dopuscic modelinowej kulki za horrory.
" Dopuszczone sa armie stworzone z figurek z innych armii i systemow, pod warunkiem, ze bezproblemowo pozwalaja na identyfikacje danego oddzialu (zarowno przez WYSIWYG jak i ogolny wyglad jednostki). W przypadku niezastosowania sie do wyzej wymienionego punktu, organizator ma prawo usunac oddzial/armie z gry. W przypadku niejasnosci najlepiej jest sie skontaktowac przed turniejem z organizatorem, aby ustalic czy dany oddzial/armia zostanie dopuszczona."
Bless, Ziemko ładnie to ujął. Myślę, że to może choć odrobinę uregulować kwestię proksów. Nadal jednak pozostaje pytanie: czy jeśli "ogólnie" chimera nie przypomina hydry i nie zostaje uznana za konwersję, to czy tak samo działo Pasiaka będzie proksem nie konwersją?
Jeszcze jedno - wprawdzie nie jestem modem tego działu i przepraszam, że się tu wtrącę, ale niektórzy mogliby się powstrzymać od inwektyw i przekleństw.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
z wiki: Chimera to:
w mitologii greckiej ziejący ogniem potwór, dziecko Tyfona i Echidny. Przyjmuje się najczęściej, że miała głowę lwa, ciało kozy i ogon węża[1].
Opisy w różny sposób przedstawiają tego potwora. Np. w Iliadzie czytamy, iż to Amisodar, król Licji:
straszną Chimajrę
niegdyś na zło ludzi wielu wykarmił i wyhodował.
(Iliada 16,328-329)
Gdzie indziej widzimy:
Chimajrę niepokonaną,
która swój ród wywodziła od bogów, a nie od ludzi.
Z przodu lwem była, od tyłu wężem, a kozą pośrodku,
strasznie zionącą potężnym, płomiennym ogniem zagłady.
(Iliada 6,180-182)
Inne opisy mówią o stworze o dwóch głowach kozy i lwa oraz o ogonie węża czy smoka.
Została pokonana przez Bellerofonta na skrzydlatym koniu - Pegazie, który "zabił Chimajrę, ufając bożym wyrokom" (Iliada 6,183) na rozkaz Jobatesa, króla Licji. Bellerofont przeleciał nad Chimajrą, rażąc ją strzałami z łuku, po czym udało mu się wrazić Chimajrze oszczep w gardło. Pocisk miał ostrze z ołowiu, który stopił się w ogniu buchającym z paszczy i zalał jej wnętrzności[1].
Zdaniem R. Gravesa, Chimajra była symbolem trójdzielnego roku Wielkiej Bogini - lew oznaczał wiosnę, koza - lato, a wąż - zimę[2].
Chimera występuje w wielu grach m.in. Heroes of Might and Magic (jako potwór z głową lwa, skrzydłami nietoperza i kolcem skorpiona), Arena Albionu (jako monstrum blokujące wejście do groty lwa) lub też w Warcrafcie III (dwugłowy smok plujący żrącym kwasem lub błyskawicami
no prawie jak te Ice'a
w mitologii greckiej ziejący ogniem potwór, dziecko Tyfona i Echidny. Przyjmuje się najczęściej, że miała głowę lwa, ciało kozy i ogon węża[1].
Opisy w różny sposób przedstawiają tego potwora. Np. w Iliadzie czytamy, iż to Amisodar, król Licji:
straszną Chimajrę
niegdyś na zło ludzi wielu wykarmił i wyhodował.
(Iliada 16,328-329)
Gdzie indziej widzimy:
Chimajrę niepokonaną,
która swój ród wywodziła od bogów, a nie od ludzi.
Z przodu lwem była, od tyłu wężem, a kozą pośrodku,
strasznie zionącą potężnym, płomiennym ogniem zagłady.
(Iliada 6,180-182)
Inne opisy mówią o stworze o dwóch głowach kozy i lwa oraz o ogonie węża czy smoka.
Została pokonana przez Bellerofonta na skrzydlatym koniu - Pegazie, który "zabił Chimajrę, ufając bożym wyrokom" (Iliada 6,183) na rozkaz Jobatesa, króla Licji. Bellerofont przeleciał nad Chimajrą, rażąc ją strzałami z łuku, po czym udało mu się wrazić Chimajrze oszczep w gardło. Pocisk miał ostrze z ołowiu, który stopił się w ogniu buchającym z paszczy i zalał jej wnętrzności[1].
Zdaniem R. Gravesa, Chimajra była symbolem trójdzielnego roku Wielkiej Bogini - lew oznaczał wiosnę, koza - lato, a wąż - zimę[2].
Chimera występuje w wielu grach m.in. Heroes of Might and Magic (jako potwór z głową lwa, skrzydłami nietoperza i kolcem skorpiona), Arena Albionu (jako monstrum blokujące wejście do groty lwa) lub też w Warcrafcie III (dwugłowy smok plujący żrącym kwasem lub błyskawicami
no prawie jak te Ice'a
tak wygląda chimera drogi panie ;
http://www.wildlife-fantasy.com/artwork/chimera.jpg
o ktoś mnie uprzedził : ]
http://www.wildlife-fantasy.com/artwork/chimera.jpg
o ktoś mnie uprzedził : ]
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 13:01 przez Jasiuuu, łącznie zmieniany 1 raz.
T
Ten Treeman z lufą z tego co wiem robiony był by reprezentować działo. Ocena tego co wyszło jest niewątpliwie kwestią odpowiedzi z kategorii zawartości cukru w cukrze. IMO całość prezentuje się spoko jako "drzewcoarmata".tryton pisze:Daj spokój z tymi zaparciami - Lactulosum polecam.
Niech będzie :
W posągach kobiety elementów hydry widzę 0, skojarzenie z hydrą mam zerowe, co więcej chyba sam autor nie upiera się przy tym, że to co robił miało hydrę przypominać.
Ja widzę jednak róznicę między tym co zrobił Pasiak, a tym co Ice - T i chyba nie jestem w tym odczuciu osamotniony.
Wszystko jak to napisal Robson rozchodzi sie o subiektywna ocene sedziego malarskiego.
Dla mnie drzewoarmiata czy kroxoarmata to fajna konwersja, jak jednostki Dow ujednolicic z armia i nie mialbym przez moment problemu, zeby okreslic , co to za jednostka.
W przypadku chimery - no niestety, ona mi nie przypomina hydry i dla mnie bylby to prox.
Popieram bardzo oryginalne, ciekawe konwersje, jakies tworzenie jednej armii z drugiej, ale zeby bylo to glowa. (z glowa - tu znowu subiektywne stwierdzenie, co mysle pod pojeciem z glowa)
Dla mnie drzewoarmiata czy kroxoarmata to fajna konwersja, jak jednostki Dow ujednolicic z armia i nie mialbym przez moment problemu, zeby okreslic , co to za jednostka.
W przypadku chimery - no niestety, ona mi nie przypomina hydry i dla mnie bylby to prox.
Popieram bardzo oryginalne, ciekawe konwersje, jakies tworzenie jednej armii z drugiej, ale zeby bylo to glowa. (z glowa - tu znowu subiektywne stwierdzenie, co mysle pod pojeciem z glowa)
Zasadniczo według definicji z Wiki, chimera to zlepek różnych potworów, w Iceowej widzę jakiegoś ptaka, lwa i meduzę zapewne – zdjęcie jest tylko z przodu więc wszystkiego nie widać.
Oczywiście można tu jeszcze Star Destroyera pokazać(też Chimera – i to z dużej litery) ale nie offtopujmy aż tak bardzo…
Oczywiście można tu jeszcze Star Destroyera pokazać(też Chimera – i to z dużej litery) ale nie offtopujmy aż tak bardzo…
Raju taki żart poboczny z tym pieczywem...reszta postu jest ważniejsza.
Co do sensu ujednolicania DoW z armia w jakiej występują. Już pisałem , że dla mnie DoW to jednostki najemne, które może wynająć każda (prawie) armia - ale to nadal DoW - więc jaki sens ma robienie lufy w drzewie jako DoW armaty? Czy ta jednostka w tej postaci może być wynajęta w innej armii? No nie raczej.
Co do sensu ujednolicania DoW z armia w jakiej występują. Już pisałem , że dla mnie DoW to jednostki najemne, które może wynająć każda (prawie) armia - ale to nadal DoW - więc jaki sens ma robienie lufy w drzewie jako DoW armaty? Czy ta jednostka w tej postaci może być wynajęta w innej armii? No nie raczej.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 13:13 przez tryton, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
W drodze wyjaśnienia "Blood Elfy" to geje.
Ale co do tematu na 100% to nie są DE!
Kolega pokazał mi fotki nie mówiąc o co biega i miałem zgadnąć co to jest.
Twoje harpie to nic innego jak wichki allla dancerzy z WE
BG (ci czarni) z mieczami szybciej to Exeki a nie BG
kolejny unit z halabardami od kiedy symbol HE jest symbolem DE ?? spiłować w czapkach piora zamalować baner i może będą BG
DR to 100% WE Glade raidersi.
Smok = Gryf ? WTF od jutra moje balisty będą Hydrami i rydwanami
A ten Centaur ze skrzydłami lol nie wspomne o tym kolosie masz kociołek orginalny na cholere jakies dziwolagi wystawiać lol
Co do malowania wygląda bardzo ładnie ale konwersje wyglądają na kogoś kto ma 8-10lat lol no chyba że tyle masz to sorrki
W drodze wyjaśnienia gdyby Ice nie wiedział co to jest Hydra http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydra
W drodze wyjaśnienia "Blood Elfy" to geje.
Ale co do tematu na 100% to nie są DE!
Kolega pokazał mi fotki nie mówiąc o co biega i miałem zgadnąć co to jest.
Twoje harpie to nic innego jak wichki allla dancerzy z WE
BG (ci czarni) z mieczami szybciej to Exeki a nie BG
kolejny unit z halabardami od kiedy symbol HE jest symbolem DE ?? spiłować w czapkach piora zamalować baner i może będą BG
DR to 100% WE Glade raidersi.
Smok = Gryf ? WTF od jutra moje balisty będą Hydrami i rydwanami
A ten Centaur ze skrzydłami lol nie wspomne o tym kolosie masz kociołek orginalny na cholere jakies dziwolagi wystawiać lol
Co do malowania wygląda bardzo ładnie ale konwersje wyglądają na kogoś kto ma 8-10lat lol no chyba że tyle masz to sorrki
W drodze wyjaśnienia gdyby Ice nie wiedział co to jest Hydra http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydra
Daemons, X-Wing & Black Tea
cholera na linku z wikipedi jest fotka wielkiego typa z pałką:D to hydra?
Edit:
powtórzę regulamin:
Jak widać, dopuszczalne różnice między oddziałami są bardzo małe. Można mieć tylko jeden taki lekko proksowany oddział w armii.
Tak więc nawet jeśli armata była na granicy proxa to była 1 oddziałem!!
Edit:
powtórzę regulamin:
Jak widać, dopuszczalne różnice między oddziałami są bardzo małe. Można mieć tylko jeden taki lekko proksowany oddział w armii.
Tak więc nawet jeśli armata była na granicy proxa to była 1 oddziałem!!
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 13:18 przez Szwentas, łącznie zmieniany 1 raz.
Na szczęście w demokracji "nieosamotnione" odczucia mają większe znaczenie niż odczucia pojedynczych osób.tryton pisze:Laik mnie trochę uprzedził z interpretacją wyglądu chimery, w końcu jak widzę przez Cię zauważonej, ale:
Dębek szkopuł w tym, ze w twoim odczuciu nieosamotnionym , w moim odczuciu - lufa armatnia w drzewie bez sensu
W drodze wyjaśnienia gdyby Remx nie wiedział co to jest Hydra
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stu%C5%82bia
Hydra nie jest taka jednoznaczna - nawet jeśli chodzi o hydrę lernejską
Dębek: racja demokracja to rewelacja...na szczeście piszesz...no niech tak będzie...populizm , a demokracja to jednak troche inne sprawy, chyba ze jestes expertem od rozwoju państwowości i ustroju...to z chęcią porozmawiam
Szwentas: a Ty cały czas o jednej sytuacji, ktoś już pisał, ze temat jakby ogólniejszy się zrobił.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stu%C5%82bia
Hydra nie jest taka jednoznaczna - nawet jeśli chodzi o hydrę lernejską
Dębek: racja demokracja to rewelacja...na szczeście piszesz...no niech tak będzie...populizm , a demokracja to jednak troche inne sprawy, chyba ze jestes expertem od rozwoju państwowości i ustroju...to z chęcią porozmawiam
Szwentas: a Ty cały czas o jednej sytuacji, ktoś już pisał, ze temat jakby ogólniejszy się zrobił.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 13:22 przez tryton, łącznie zmieniany 2 razy.
Chimera to nie hydra. Hydra nie lata, nie ma nic wspólnego z kozłami i lwami. A co do samej chimery to nawet wg przytoczonych wyżej definicji tylko niektóre mają więcej niż jedną głowę.Laik pisze:Czyli jak sam widzisz chmiera to generalnie mix różnych potworów – co gra to inaczej interpretowana, Iceowa chimera przez swojego producenta nazwana chimerą, chimerą nie jest? Wyślijcie mu swoje posty, zapewne zmieni nazwę...
Chimera przekonwertowana na hydrę była by super, ale bez przeróbek to nadal tylko chimera.
pozdrawiam