Ice vs Bless :D starcie ostateczne

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: Ice vs Bless :D starcie ostateczne

Post autor: Jankiel »

Skoro będziesz w Lublinie to co powiesz na bezciśnieniowa bitewkę na otwarcie mastera, z tym, ze ja wezmę takie figsy, ze gwarantuję Ci, ze w życiu się nie połapiesz co jest co.
Luz. Tylko od razu Cię uprzedzę, że moje pierwsze dwa lata gry w wfb to starcia kartek z zeszytu, więc spokojnie ogarniam co jest na stole.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

jachu_ka pisze:
Raptor pisze:Pasiak ryzykuje
Z tego co się orientuję ma 4 modele, które mogłyby zostać uznane za proxy - działo i 3 obsługantów, więc ponad dopuszczalny limit. Coś mi umknęło?
Tak, ale mi chodzi o konsekwencje ściągnięcia takiego modelu. Kohorta + podforum WE zrobiłoby tej osobie z dupy jesień średniowiecza i wcale się nie dziwie. Zasłanianie się regulaminem mogłoby nie pomóc.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jankiel pisze:
Skoro będziesz w Lublinie to co powiesz na bezciśnieniowa bitewkę na otwarcie mastera, z tym, ze ja wezmę takie figsy, ze gwarantuję Ci, ze w życiu się nie połapiesz co jest co.
Luz. Tylko od razu Cię uprzedzę, że moje pierwsze dwa lata gry w wfb to starcia kartek z zeszytu, więc spokojnie ogarniam co jest na stole.
Nawet "moją" armię kasztanków ogarniesz? :wink:
Obrazek
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

zalezy jak bardzo kasztanowa jest :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Ja też ogarniam, ale czasem mi się nie chce, a jak człowiek jest zmęczony to człowiekowi zdarza się zapominać lub coś przeoczyć, dlatego model powinien jednak przypominać oryginał.

Co do działa pasiaka to jasne, można uznać je za ciekawą konwersję, ale załoga to proxy w pełnym tego słowa znaczeniu. Po porostu trzy randomowe modele które zostały po składaniu innych oddziałów. Gdyby jedna z driad niosła wielki żołądź którym te działo strzela, druga miałaby gałąź do przepychania lufy, a elf był ustawiony tak, że sprawiał wrażenie wypatrywania celu to inna sprawa. Ale tak to proxy.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

SexRocket pisze:zalezy jak bardzo kasztanowa jest :P
Zalookaj na fotki na 18stej stronie tematu. Wrzuciłem generała i zdjęcie całej armii. IMO miażdży jajca. Jako, że malujesz wyprzedzę Twoje pytanie. Skóra - skorched brown, zmieszany z bestial brown i wydzieliną z odwłoku patagońskiego ślimaka.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Hobbit pisze: Gdyby jedna z driad niosła wielki żołądź którym te działo strzela, druga miałaby gałąź do przepychania lufy...

Pasiak...
DO ROBOTY!!!! :D :D :D
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Hobbit pisze:Gdyby jedna z driad niosła wielki żołądź którym te działo strzela, druga miałaby gałąź do przepychania lufy, a elf był ustawiony tak, że sprawiał wrażenie wypatrywania celu to inna sprawa.
takie dziwne mnie skojarzenia naszly :D

:P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Chodzi ci o słowa żołądź, przepychanie, lufa i elf? ;)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

HAHAHAHAHAHAHA!! :lol2: :lol2: :lol2:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

JH przygotowują armie na DMP
Obrazek

na pierwszym planie od lewej Barbara, Kołata, Bless, po prawej Dębek.

EDIT: zasłonięty przez Dębka jest Eurokielon
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 15:57 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Raptor pisze:Tak, ale mi chodzi o konsekwencje ściągnięcia takiego modelu. Kohorta + podforum WE zrobiłoby tej osobie z dupy jesień średniowiecza i wcale się nie dziwie. Zasłanianie się regulaminem mogłoby nie pomóc.
Takie gdybanie kto-co-by-komu-z_czego jest bez sensu.

@up - Dębek zasłania kogoś w koszulce z ETC, kto to? :mrgreen:

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

na fotce ja jestem, chodzilismy razem do przedszkola dla dzieci z zaburzeniami osobowosci, jak sami widzicie JH z czasem zmienili plec :D

Debek - twoja armia jest chyba na ETC WH40K
Castor troopers :D
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 16:04 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Hobbit pisze:Chodzi ci o słowa żołądź, przepychanie, lufa i elf? ;)
w pojedynkę te slowa nic nie znaczą, ale ich kompilacja daje calkiem jasny przekaz :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Robson,
Ale my siedzimy przy tym stoliku w tle :mrgreen: , a ty na pierwszym planie z dziewczynami! A fe! Zadawac sie w tym wieku z dziewczyną? [-X

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Hobbit pisze:Co do działa pasiaka to jasne, można uznać je za ciekawą konwersję, ale załoga to proxy w pełnym tego słowa znaczeniu. Po porostu trzy randomowe modele które zostały po składaniu innych oddziałów. Gdyby jedna z driad niosła wielki żołądź którym te działo strzela, druga miałaby gałąź do przepychania lufy, a elf był ustawiony tak, że sprawiał wrażenie wypatrywania celu to inna sprawa. Ale tak to proxy.
"Można" uznać za ciekawą?
"Randomowe" modele?

#-o ja pierdole...
Widziałeś moją armie? Wiesz jakie mam driady? Wiesz że tych z obsługi nigdy byś nie pomylił z oddziałowymi? Myślisz że miałbym problem żeby wystawić zwykła armatę i zwykłych załogantów? Figsy od ręki można zalatwić a przy kasie jaką wkładam w konwersje np. jednego biegacza to ta armatka to pikuś.
Każdemu tłumaczę zasadę działania mojego działka. Oglądałeś Starship Troopers? Pamiętasz te żuczki strzelające z odwłoków plazmą? To mój strzela taką energią [ tyle że swobodnie podciągniętą pod magiczną z uwagi na magiczność forest spirytów ] właśnie.

W sumie nigdy nie pomyślałbym i nikt nawet nie zasugerował ba, nawet nie przebąknął że ryzykuję swoimi konwersjami...

Undead@ Oskarżania blessa o kolesiostwo jest delikatnie mówiąc nieeleganckie. Przypomnę tylko że był stosowny temat przed turniejem i wszelkie wątpliwości można było rozwiać pisząc do niego. Sam się mocno zastanawiałem co jest na stole jak mnie przyciągnęły harpie ale patrząc na resztę miałem ogromne problemy z rozróżnieniem co jest co...

Czy można zobaczyć całość armii gdziekolwiek w którymkolwiek temacie całościowo żeby ocenić i porównać?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

W dyskusji Armata Pasiaka vs Chimero-Hydra Ice`a weźcie pod uwagę jedno. Bo to bardzo kiepskie porównanie.
Że Armata ->DoW->Najemnicy. Najemnicy są niesprecyzowani w sensie wyglądu i ONI pozostawiają dużą dowolność akurat.
Gdyby Pasiak zrobił z tej armaty Lorda na smoku, to kazałbym mu spierdalać! :*
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

:lol: :lol: :lol:
Nie wierzę, teraz oberwie sie Pasiakowi.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Dobre nie?
Biorę na klatę.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

bigpasiak pisze:Dobre nie?
Biorę na klatę.
Poj...ło Cie? Oddawaj dyplom, statuetkę i nagrodę rajt nał.
:lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

Zablokowany