Jak zacząć zbierać chaosowe puszki
Moderator: JarekK
-
- Masakrator
Re: Jak zacząć zbierać chaosowe puszki
Dokładnie. Albo "one choice" z listy dodatkowego ekwipunku.
no owszem wstaje ale już zazwyczaj mam kawe albo coś na flance... a feara się nie boje bo mam slaanesha na warriorach. z takich multicombatow zazwyczaj chaos wychodzi zwyciezki przynajmniej z VC, tak z mojego doświadczenia wychodzi:)
To wina lipnych przedmiotów niestety, poza arcanami i książką Woch nie ma nic ciekawego - brak warda, jakiejś kosy, która punktowo da radę, nie wspomnę o sztandarach, a jedyne "combo" to black tongue (50 pts) i puppet...Jankiel pisze:Raczej magowie, bo rzeźnicy są zwyczajnie słabi. Najtwardszy lord to chyba kolo na juggerze z regenką i -1+ AS. Czyli jak na dzisiejsze standardy bez szału, a poza tym nie zostaje mu już punktów na żadną wypasioną broń. Exaltedzi są już w ogóle porażką. Mają być postrachem śmiertelników, a pierszy lepszy lord z innej armii ich kładzie na łopatki.To co ratuje AB to bohaterowie, magia i przedmioty magiczne. W zasadzie 90% rozpy
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.
Żeby chociaż - w commonach jest przecież słomka i e. shield ^^Jasiuuu pisze: a reszta to commony
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.
po paru latach grania khemri przyszedł czas na coś mobilniejszego na male punkty(tak do 1350). Kupilem już battalion, sklejam i maluje, mam dylemat czy oplaca mi sie malować warriorow skoro raczej nimi nie pogram bo trochę za drodzy są na te punkty..(jesli ma ktoś inne zdanie to proszę). czy sprzedać ich i kupić knightów lub maruderów na koniach. Doradzcie co kupic dalej... wiem ze pytanie tendencyjne ale chce tym zaczać szybko grać a ze w khemri podstawki inne i trochę z proksami ciężko. Planuje pieszych maruderów z flailami skleić ok czy nie? Dzięki
marudy piesze efektownie wygladaja z flailami, ale wystawiam ich zazwtczaj z dwurakami. Inicjatywe maja nie za duzą więc zazwyczaj i tak biją na końcu a dwurak daje 5 sily w kazdej turze. Warriorów wystawiam od 2250. wtedy mnie stac na maly oddzial w ktorym trzymam maga. Na 1350 to 2 kawalerie 2 fasty lub fast + piesze marudy do tego bohaterowie i punkty się kończą praktycznie
Male oddzialy maruderow (10) powinny miec dwuraki. Flaile sa takie sobie, bo sejwa tak czy owak nie masz a skuteczny jestes tylko w pierwszej turze - potem nawet jesli kotrys przezyje to niewiele zrobi z S3. Dwuraki za ten sam koszt sa poprostu duzo bardziej uniwersalne.
Duze oddzialy powinny dawac SCR, wiec tutaj najlpeiej olac bronie i skupic sie na maksowaniu sejwa - LA + tarcze.
Duze oddzialy powinny dawac SCR, wiec tutaj najlpeiej olac bronie i skupic sie na maksowaniu sejwa - LA + tarcze.
gram od miesiaca, zaczalem z woch i nie rezygnuje. Klimat armii jest dla mnie wazniejszy od tego czy dostane po raz kolejny 0-20 A ta armia ma klimat (i czasem uda sie zrobic ladny wynik )
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
w sumie to chyba tutaj pasuje choć nie koniecznie
- jestem w trakcie robienia makiety 200cm / 200 cm ze skavenami jako motywm przewodnim <mrowie tego futra jest>
i chciałbym dorzucić tam jeszce woch , ale nie kilka regimentów tylko jak już coś to ustwicznie skompletować cała armijke na potrzeby makiety ( wiem wiem może to sie niektórym dziwne wyda ale ja wole malowac i makiecić niż grać) którą mooooooże kiedyś będę mógł zagrać i nie chce tam nic niepotrzebnego - czy waszym zdaniem skład tego typu bedzie dobry i grywalny ?
2* 10 chaos warior
2* 5 chaos maruder na konikach
2* 5 kawaleria szatana
2* 10 pieski
2* chariot
1* 10 wybrańcy
1* lord na jugerku
no i krowa <demon prince>
dzieki za pomoc
- jestem w trakcie robienia makiety 200cm / 200 cm ze skavenami jako motywm przewodnim <mrowie tego futra jest>
i chciałbym dorzucić tam jeszce woch , ale nie kilka regimentów tylko jak już coś to ustwicznie skompletować cała armijke na potrzeby makiety ( wiem wiem może to sie niektórym dziwne wyda ale ja wole malowac i makiecić niż grać) którą mooooooże kiedyś będę mógł zagrać i nie chce tam nic niepotrzebnego - czy waszym zdaniem skład tego typu bedzie dobry i grywalny ?
2* 10 chaos warior
2* 5 kawaleria szatana
2* 10 pieski
2* chariot
1* 10 wybrańcy
1* lord na jugerku
dzieki za pomoc
Jak dla mnie brakuje 1 lub 2 x 20 marudów pieszych, i dodatkowego boha, może dysk lub cyckowąż.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Ogólnie temat był wałkowany pare razy ... nnno ale jeszcze raz:wiadrowod pisze: czy waszym zdaniem skład tego typu bedzie dobry i grywalny ?
2* 10 chaos warior
2* 5 kawaleria szatana
2* 10 pieski
2* chariot
1* 10 wybrańcy
1* lord na jugerku
dzieki za pomoc
warriorzy, choseni, demon prince: są mało grywalni
kawa szatana, marudzerzy konni, psy: grywalne
rydwan : ?? (dla mnie się po prostu w rozpiskach nie mieści no i przegrywa jako special z kawalerią)
Bohaterowie w zasadzie wszyscy grywalni- z tego powodu ze koszt przedmiotów jest... (...)..i jakiegoś "combo" z nich się nie wyciśnie.
Mowa oczywiście o grywalności turniejowej ponieważ to czym gramy w domu różni się od tego co wystawiamy na turnieje
- Infernal Puppet
- Masakrator
Wojacy i wybrańcy są grywalni IMO. Tylko ich właściwe zastosowanie wymaga specyficznej kompozycji armii i stylu kierowania nią. Fakt też, ze nie na każdą armię się przydają, ale np. na wampy/demony są całkiem ok.warriorzy, choseni, demon prince: są mało grywalni
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Oj tam oj tam Grolshek!
Stawiaj albo na smoka (chociaż ja to zwykle miast toporka daję płonący mieczyk), albo 4 małych magów Według mnie sycą panowie na multum pocisków i 2 boundach. W Lokalnej Lidze Łódzkiej moja rozpiska zawiera właśnie taki zestaw śmieszny i wraz z 2ma Hellenkami robi naprawdę niezłą siekę.
Stawiaj albo na smoka (chociaż ja to zwykle miast toporka daję płonący mieczyk), albo 4 małych magów Według mnie sycą panowie na multum pocisków i 2 boundach. W Lokalnej Lidze Łódzkiej moja rozpiska zawiera właśnie taki zestaw śmieszny i wraz z 2ma Hellenkami robi naprawdę niezłą siekę.
Hellfire Sword? Boli to, że Star Dragona nie ugryziesz
KB to KB, sporo rzeczy straszy... i więcej stuffu wchodzi.
Ale wydaje mi się, że rozpy na : Lord na smoku klepacz, 4 DJi, 4x nurgle`owcy dają radę najlepiej
KB to KB, sporo rzeczy straszy... i więcej stuffu wchodzi.
Ale wydaje mi się, że rozpy na : Lord na smoku klepacz, 4 DJi, 4x nurgle`owcy dają radę najlepiej
Release the Przemcio!
Ja to wiem, że KB jest super, a w zestawie jeszcze jest +1 do siły. Ale jak tak patrzę na Abominację, to mnie krew zalewa. Bo nie mam czym ugryźć jej w ogóle (brzydzę się Menghilami, a mam jedną Hellkę, która nim trafi, to zostanie przez Abominację zjedzona ) Ponadto na Psy Khorna lepszy Hellfire Sword, na Flamery, na Wraithy. W sumie na wiele rzeczy, tylko nie na Stardragona, ale w końcu chyba nie ma ich aż tak wielu?
A co do 4 magów, to ja preferuję nieklimatyczny miks marków na chłopakach. 2x Tzeentch, 2x Nurgle, z czego rzucam 5 czarów na turę (2 snajperki, 2 pociski Tzeentcha, 1 pocisk z Fire/Death z książki) i mam 2 boundy. Casting Value 5 lub mniejszy sprawia, że praktycznie zawsze wszystkie czary wchodzą, a przeciwnik ma problem z dispelowaniem. Ponadto jest to naprawdę niezła opcja na Hoteka: dużo czarów się przedziera. A biorąc pod uwagę snajperki w nosiciela Hoteka szybko mamy zdominowaną fazę magii. No i nie bolą nas scrolle, bo co innego użyć Scrolla na 6tkę z tzeentcha rzucaną na 15+, a co innego zrzucać scrolle na mały pocisk, w dodatku jeden z pięciu
A co do 4 magów, to ja preferuję nieklimatyczny miks marków na chłopakach. 2x Tzeentch, 2x Nurgle, z czego rzucam 5 czarów na turę (2 snajperki, 2 pociski Tzeentcha, 1 pocisk z Fire/Death z książki) i mam 2 boundy. Casting Value 5 lub mniejszy sprawia, że praktycznie zawsze wszystkie czary wchodzą, a przeciwnik ma problem z dispelowaniem. Ponadto jest to naprawdę niezła opcja na Hoteka: dużo czarów się przedziera. A biorąc pod uwagę snajperki w nosiciela Hoteka szybko mamy zdominowaną fazę magii. No i nie bolą nas scrolle, bo co innego użyć Scrolla na 6tkę z tzeentcha rzucaną na 15+, a co innego zrzucać scrolle na mały pocisk, w dodatku jeden z pięciu
dokładnie, magia 4 magów jest poporostu nie do obejścia, pierwsze 2 tury lecą snajperki i małe pociski, gdy kończą się scrolle można próbować IG z 5 kosci Z 2 strony, lord klepacz też nie w ciemię bity chociaż, nie wiedzieć czemu, przywykłem do Ch.Runesworda
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
Nigdy nie gram modelami których nie mam... Smok po prostu poszedł do malowania. Jak wróci to będzie w każdej rozpisce zapewne... Ale i tak wolę maga nurgla na nim plus dwóch małych nurglitów z maksem PD... Helka też już idzie do malowania więc będzie mogła zagościć na dłużej... Drugiej nie mam więc działo zapewne będzie drugie...