mata z "Komfortu"

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

ŁAAAA Schtrasny musiałeś się pochwalić naszymi stołami.
Ale fotkę Hubiego mogłeś sobie darować.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Schtrasny pisze:Wykładzina z marketu budowlanego. Polecam najcieńszą + pistolet na zszywki. Inne typy powierzchni na stole bitewnym IMO pozostają daleko w tyle ze względów: a) estetycznych b) praktycznych c) kosztu wykonania d) trwałości.
dobrze, ze dodales IMO :twisted: :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

:shock:
Schtrasny, to jest świetne!
Teraz zapragnąłem zrobić sobie stół bitewny i wstawić go do pokoju. Chociaż w moich 11m2 to chyba musiałbym go kawałkami trzymać i przenosić ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Dodam że ta zielona wykładzinka to właśnie jest z Komfortu.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Stoly sa dosc estetyczne i praktyczne ale szczerze to osobiscie w domu wolalbym meic cos naprawde ladnego. Jezeli zrobienie takiego stolu kosztuje 100zl to jest to chyba troche za duzo.
Wystarczy blat-mata i zszywki. Jak sie zaopatrujemy u producenta, dystrubutora itp to jest znacznie taniej ( wystarczny na necie poszukac)
obicie takeigo stolu to jest kwestia 10 min.
no nie mowie ze ktos za to bierze sporo kazsy bo na dobra sprawe tak duzo to niejest ale robiac takei cos samemu wychodzi znacznie taniej. Wielkiej filozofi w tym nie ma.

Napewno latwo sie gra na takim stole. Piaskowane i z trawka sa troche bardziej nieznosne. Podloze jest twarde i kostki sie odbijaja ale za to fajnie wszytko wyglada. Po za tym makietki bardizej pasuja. No albo sie ma fajny wyglad i troszke gorsze granie albo przecietne blaty i szybki szpil.

Jak zrobilem stoly do gry do jednego sklepu to wszyscy chcieli wlasnie na nich grac a mieli do wyboru jeszcze takie z materialem. Ja tesz wole grac na czyms ladnym moze dla tego ze czerpie sie wiecej przyjemnosci z tekiej gry.
Wiem ze to nie temat o handlu itp ale moze ktos by chcial kupic fajny stol do city fighta do 40k i nie tylko TANIO
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Misiek, ale czy Ty widzisz drobną różnicę miedzy stołem "łąka do bitew" a stołem "miasto do skirmishy"?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Szaman pisze:stoly do gry robicie czy lozko? :roll:
W dzień stół... :wink:
Szaman pisze:piasek trzeba brac sortowany, to nic sie Wam nie bedzie wbijac. zawsze mozecie tez przykleic static grass w miejscach przeznaczonych na lokcie :twisted:
Może, ja grałem na piaskowanych tylko na Strategiconie i uważam, że były bardzo niewygodne i cieszę się, my takich nie mamy :)

Misiek - a ile to TANIO? :D Bo nasi gracze 40k od lat mędzą o stole do cityfighta to dałbym im cynk :)

Awatar użytkownika
Krzechu
Wałkarz

Post autor: Krzechu »

Tak sobie czytam ten temat i cały czas się przewija kwota ~100 zł za stół. Jakoś mi się tak wydaje... nie za drogo to? 2-3 lata temu robiliśmy z kolegą stół 48x72 - płyta MDf (czy jakoś tak) nas kosztowała 25 zł, zielona wykładzina 20, gwoździe i taśma klejąca do wykładzin - sprawy groszowe.
Czy Wy stosujecie jakieś mega-drogie materiały, czy po prostu czasy się zmieniły?

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

20zl to troche za malo. bo to nie jest 1 m2 tylko ponad dwa. Plyty z mdf nie dostaniesz o takich wymiarach za 25zl chyba ze 5-6mm a to na taka szerokosc jest za malo i bedzie sie bardzo wyginac. trzeba by ok 1-8 cma to jest znacznie drozej.

Tomash. Tu sie prowadzi rozmowy i pertraktacje. Qrcze mam to i musze sprzedac. Sadze ze jezeli ktosa wejdzie na temat o sotlach to moze.... :)

Awatar użytkownika
Krzechu
Wałkarz

Post autor: Krzechu »

Płyta miała 2,5 cm, pamiętam dobrze, osobiscie to niosłem i było baaardzo ciężkie... Cóż, wygląda na to, że była promocja lub od tamtych czasów ekstremalnie podrożało...

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Mnie się wydawało, że jeden nasz stół wychodził jakieś 50 zeta właśnie, ale na 100% nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

w OBI koszt blatu z plyty wiorowej, grubosc 16 mm, 6' x 4', to ok. 35 zl. reszta to w sumie sprawy groszowe, bo z reguly kupuje sie na kilka stolow (np. na 80 :wink: ). potrzeba troche wikolu, piachu (sortowanego!), 2-3 kolory emulsji akrylowej. najdrozsza sprawa to static grass, bo schodzi go stosunkowo duzo, ale mozna go sobie odpuscic (choc z trawka wyglada ladniej). jesl ktos chce troche tuningu to polecam korek w rolce (2 mm) - wychodza z niego swietne drogi. z reszta jak wygladaja takie stoly mozecie sobie serknac do galerii z tegorocznego EEGT. sredni koszt przygotowania stolu to faktycznie ok 100 zl, ale z terenami (zaznaczam, ze mowie tu o stolach do batla, bo 40stka czy LotR moga byc drozsze).
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Elo. Postanowiłem w domu u siebie zrobić sobie stół do grania i w związku z tym zacząłem się rozglądać za materiałami. Co do blatu to kwestia gustu, czy to ma być mdf czy pilśnia a co do obicia to dużo ludzi podawało tu różne ceny za wykładzinkę, a ja w sklepie leroy merlin(chyba tak sie to pisze) znalazłem ładną zieloną za 11zł za metr kwadratowy. Włosie ma takie jak piłka do tenisa, tyko trochę krótsze. Pzdr

ODPOWIEDZ