Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
nie wiesz jakie bedzie wyrownanie sił armii w momencie zbanowania DoW. Spekulujesz.Jasiuuu pisze:Balancing Patch to modyfikacja oryginalnych zasad GW w celu wyrównania sił armii. Ogranicza niektóre kombinacje przedmiotów i jednostek, dając dodatkowe możliwości słabszym rasom. Dodatkowo nakłada ograniczenia na ilość kostek magii, jaką można mieć w rozpisce.
Osobiscie chcialbym zeby dano szanse takiej opcji. W kolejnych BP zawsze mozna DoW przywrocic.
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
to prawda. ale jednak lepszy obraz sytuacji uzyskamy w momencie jak wiekszosc graczy zagra na BP bez dow.gokish pisze:Zawsze możesz prosić organizatora turnieju (lokali głównie) aby zbanował DoW zobaczysz jak to działaAldean pisze: Osobiscie chcialbym zeby dano szanse takiej opcji. W kolejnych BP zawsze mozna DoW przywrocic.
pozdrawiam
JEst era DoW, niech teraz bedzie bez DoW. jak juz mowilem, nic nie jest permanentne. a kazdą zmiane mozna przywrocic do stanu wczesniejszego.
skulturyzuj sie.Jasiuuu pisze:pewnie , ludzie biorą DoW ze złej woli a nie dlatego że zmusza ich do tego sytuacja taki Pasiak np
ogarnij się
edit2
no to moze wprowadzic zakaz DoW w armiach do 1999pkt? przynajmniej;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"
-
- Chuck Norris
jeśli ludzie biorą w słabych armiach DoW to dlatego właśnie żeby wyrównać szanse, zabranie im tej możliwości odniesie skutek przeciwny do celu BP czyli zwiększy różnice między armiami.
Jakie slabe armie biora dow i kto mowi o zbanowaniu dow dla slabych armii?
Trzeba zabrac lizakom canony bo z nimi sa za silne.
Ktoś wcześniej napisał, że LS powinna postępować zgodnie z głosem ludu. Z całej tej rozmowy widać natomiast, że takiego głosu nie ma. Nie posiadacie żadnego wspólnego stanowiska. Jeżeli pojawia się opcja zbanowania DoW, przewagę biorą gracze, którym takie zmiany nie są na rękę i znowu zaczyna się cały raban. Wychodzi na to, że jakby nie było będzie źle Trzeba więc pogodzić to wszystko i podjąć w jakiś sposób decyzję. Jedynym organem jaki może to zrobić jest LS. Nie podzielam więc obaw osób które piszą: "LS narzuca graczom rozwiązania i mówi co jest dla nich najlepsze". Otóż innego wyjścia nie ma, a przy założeniu dobrej woli z naszej strony powinniście być bardziej spokojni.
Yasiu. Jeżeli wymienisz sobie mengili na drugą helkę i knightów oraz dostaniesz zapewnienie, że poza DoW, nie zobaczysz mengili i cannonów po drugiej stronie powinno być wszystkim lepiej.
Nie do końca rozumiem podejście takich graczy i ich strategię. Z jednej strony wybierają przeciętną turniejowo armię np. WoC z racji np. świetnego klimatu. Później wrzucają do takiej armii mengili, którzy pozbawiają ją klimatu całkowicie, by w własnym przekonaniu zwiększyć trochę siłę armii. Myślę, że nie tędy droga Chcesz mocnego defensu na mengilach, pograj sobie np. DE, EMP. Chcesz klimatu weź WoC. Jeżeli nie masz kasy, a grasz już WoCem, a zalezy Ci mocno na wynikach turniejowych to sprzedaj armię. Najlepszą drogą do balansu, czy to w gospodarce, czy w naszej grze jest samodzielne działanie samych jednostek. My możemy robić cuda, starać się połączyć potrzeby wszystkich, wyrówywać siły armii itp. ,a i tak znajdzie się osobą, którą przejechał GarG z dwoma hydrami i będzie prosiła o zmiany.
Abominacje powinny być 0-1.
VC nie potrzebują canonów, żeby radzić sobie ze smokami i 0-1 abominacjami
Lizaki muszą jakoś przecierpieć te 2 cannonych. Te działka to był taki darmowy boost, z racji tego, że nie macie nic lepszego w rarach.
Na koniec chciałem napisać, że w mojej ocenie dowy upłycają tą grę, są ułomne i nieklimatyczne. Wyścig zbrojeń to jedno, a przyjemność z gry to drugie. Nie płaczmy po mengilach Ja tego nie robię.
pozdro !
Yasiu. Jeżeli wymienisz sobie mengili na drugą helkę i knightów oraz dostaniesz zapewnienie, że poza DoW, nie zobaczysz mengili i cannonów po drugiej stronie powinno być wszystkim lepiej.
Nie do końca rozumiem podejście takich graczy i ich strategię. Z jednej strony wybierają przeciętną turniejowo armię np. WoC z racji np. świetnego klimatu. Później wrzucają do takiej armii mengili, którzy pozbawiają ją klimatu całkowicie, by w własnym przekonaniu zwiększyć trochę siłę armii. Myślę, że nie tędy droga Chcesz mocnego defensu na mengilach, pograj sobie np. DE, EMP. Chcesz klimatu weź WoC. Jeżeli nie masz kasy, a grasz już WoCem, a zalezy Ci mocno na wynikach turniejowych to sprzedaj armię. Najlepszą drogą do balansu, czy to w gospodarce, czy w naszej grze jest samodzielne działanie samych jednostek. My możemy robić cuda, starać się połączyć potrzeby wszystkich, wyrówywać siły armii itp. ,a i tak znajdzie się osobą, którą przejechał GarG z dwoma hydrami i będzie prosiła o zmiany.
Abominacje powinny być 0-1.
VC nie potrzebują canonów, żeby radzić sobie ze smokami i 0-1 abominacjami
Lizaki muszą jakoś przecierpieć te 2 cannonych. Te działka to był taki darmowy boost, z racji tego, że nie macie nic lepszego w rarach.
Na koniec chciałem napisać, że w mojej ocenie dowy upłycają tą grę, są ułomne i nieklimatyczne. Wyścig zbrojeń to jedno, a przyjemność z gry to drugie. Nie płaczmy po mengilach Ja tego nie robię.
pozdro !
Dobrze napisałeś Xet, choć Salki u lizaków to BARDZO porządny wybór, w dobie shade'ów i skaveńskich klocków.
W koncu jest nadzieja, ze nie bedzie skinkow podkradajacych dziala ze statkow zeglarzy. Nice.
Chciałbym wyskoczyć z propozycją do BP. Jako, że rydwany stały się w battlu gatunkiem zagrożonym wyginięciem, sugeruję rozważenie wprowadzenia do BP zapisu, że nie są niszczone z siłą 7+. Takie nieznaczne podniesienie ich przeżywalności na pewno podniosło by to ich atrakcyjność. Armie top 5 raczej nie zostaną wzmocnione (herald slaanesha na rydwanie, czy czarny trener mogli by być nawet ciekawym urozmaiceniem), za to wiele armii środka stawki na tym zyska.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Taka mala prosba/pomysl.
Zrobcie na LL niewiążące glosowanie opiniotworcze:
"Czy jestes za zakazem brania mengili i dzial dow w armiach nie DoW w limited?
tak/nie"
(tylko nie calosci dow - bo bedzie zmanipulowane).
Zobaczymy co wyjdzie.
"Czy jestes za zakazem brania mengili i dzial dow w armiach nie DoW w limited?
tak/nie"
Zobaczymy co wyjdzie.
Ostatnio zmieniony 5 mar 2010, o 17:50 przez Marek G, łącznie zmieniany 1 raz.
salki są wyborem w miarę przyzwoitym... jak zabiorą nam cannony, to nie widzę jakoś wykorzystywania rare'a przez Lizaki, przynajmniej przeze mnie... byłoby to bardzo na siłę...Furion pisze:Dobrze napisałeś Xet, choć Salki u lizaków to BARDZO porządny wybór, w dobie shade'ów i skaveńskich klocków.
Są przyzwoitym wyborem jak sam napisałeś tak samo razordony na jakieś LT ale muszą być pkt na te jednostki . Ja sam nie widzę w swoich rozpiskach na 2250/2350 miejsca nawet na cannona jednego a co dopiero na salkę .Pająk pisze:salki są wyborem w miarę przyzwoitym... jak zabiorą nam cannony, to nie widzę jakoś wykorzystywania rare'a przez Lizaki, przynajmniej przeze mnie... byłoby to bardzo na siłę...Furion pisze:Dobrze napisałeś Xet, choć Salki u lizaków to BARDZO porządny wybór, w dobie shade'ów i skaveńskich klocków.
I to jest niezły pomysł. Albowiem wiadomo, że całe DoW nie jest strasznie złe, Ogry niektórzy czasem biorą i to nie wypacza jakoś rozpisek. Ba w Łodzi nawet Volandzi u Krasi się pojawiają Tylko pytanie jest następujące: ile osób będących koordynatorami bierze te 2 rzeczy do rozpisek? Podejrzewam, że większość jako gracze turniejowi to robi... Bo nikt przeciwko sobie raczej głosować nie będzie...Marek G pisze:Taka mala prosba/pomysl.
"Czy jestes za zakazem brania mengili i dzial dow w limited?
tak/nie"
Zobaczymy co wyjdzie.
Po 20 skinków na rozpiskę więcej... Po 40 plujek na turę... Morze skinków wraca... Ale nadal twierdzę że działa trzeba wywalić wyłącznie z Lizzi i VC... Mengile mogą dla mnie w ogóle nie istnieć...Paffeu pisze:cannony zostaną zastąpione przez więcej skinków.
nie widzę szans dla salek na zawitanie na stałe w turniejowych rozpiskach.