Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
-
- Masakrator
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Słuszna jest to koncepcja.
Jak juz kiedys pisalem te d6 s6 hitow dostaje losowowybrany minosek z jednostki (potwierdzone mailem z GW)Varinastari pisze:ST zadaje d6 s6 hitów jednostkom z Impact hitami, spora szansa, iż zajebie nam to minosy.
Pumby zaś Impactów nie czynią a w szarży mają 6s:)
Dziki z takim gorebullem sa ostre ,jednak nie maja zadnego save-a i chyba nawet S3 łuki moga je oslabic chociaz w CC maja 6+ save
WFB playing since 1994
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ale mają 5 T. Łuki je ranią na 6+, bardziej je bolą kusze/muszkiety, nie mówiąc już o bolcah/armatach. Ale kogo one nie bolą .jednak nie maja zadnego save-a i chyba nawet S3 łuki moga je oslabic
Nie, musisz mieć hand weapona + tarczę by mieć bonus za parowanie. Sam, pojedynczy hand weapon nic nie daje.chociaz w CC maja 6+ save
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Kieliszek to wogóle jeden z lepszych przedmiotów w bestjach . Tym lepszy, że nie jest bound spellem, przez co trudniej go zablokować.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Wróbel, a czar wyłaczajacy przedmioty ?
1 Bray-Shaman @ 162 Pts
Magic Level 2; 2ndWeapon
Chalice of Dark Rain [40]
Jagged Dagger [10]
1 Bray-Shaman @ 132 Pts
General; Magic Level 2; 2ndWeapon
Hagtree Fetish [20]
1 Bray-Shaman @ 137 Pts
Magic Level 2; 2ndWeapon
Dispel Scroll [25]
3x10 Gor Herd @ 85 Pts
2ndWeapon; Musician
5x5 Ungor Raiders @ 30 Pts
1 Tuskgor Chariot @ 80 Pts
3 Minotaurs @ 199 Pts
GreatWeapon; Light Armour; Musician
2x5 Harpies @ 55 Pts
1 Jabberslythe @ 275 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 58
Total Army Cost: 1500
takie coś sobie wymyśliłem - co o tym sądzicie ?
ogólnie to 1szy mag idzie w beast magic (z RB) a reszta docelowo w shadow
najbardziej się boję tych małych oddziałów i że to wszystko poleci od paniki
szkoda tylko, że ucieli nam magów pod względem bojowym, przydałby się dawny braystaff i 2 ataki
Magic Level 2; 2ndWeapon
Chalice of Dark Rain [40]
Jagged Dagger [10]
1 Bray-Shaman @ 132 Pts
General; Magic Level 2; 2ndWeapon
Hagtree Fetish [20]
1 Bray-Shaman @ 137 Pts
Magic Level 2; 2ndWeapon
Dispel Scroll [25]
3x10 Gor Herd @ 85 Pts
2ndWeapon; Musician
5x5 Ungor Raiders @ 30 Pts
1 Tuskgor Chariot @ 80 Pts
3 Minotaurs @ 199 Pts
GreatWeapon; Light Armour; Musician
2x5 Harpies @ 55 Pts
1 Jabberslythe @ 275 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 58
Total Army Cost: 1500
takie coś sobie wymyśliłem - co o tym sądzicie ?
ogólnie to 1szy mag idzie w beast magic (z RB) a reszta docelowo w shadow
najbardziej się boję tych małych oddziałów i że to wszystko poleci od paniki
szkoda tylko, że ucieli nam magów pod względem bojowym, przydałby się dawny braystaff i 2 ataki
Rospiska na 2150 p. Full magii, grywalność bliska 0 ale zoabczymy co sie uda wykombinować.
Great Bray-Shaman 330 - Generał
Herdstone
Chalice Of The dark rain
Shadow Hide
Bray-Shaman 160
Staff of Darkoth
Bray-Shaman 155
Hagtree Fetish
Dispell Scroll
Wargor 160 - BSB
Gnarled Hide
Ramhorn Helm
Sword of Might
18 Bestigors 271
FCG
War Banner
2 x 19 Gors 2 x 167
Muzyk , Champion
6 Harpii 66
2 x Jabber (lub cygory) 2 x 275
4 x 5 Ungor Riders 4 x 30
2145 p.
10 PD + Herdstone i Bound Spell
6 DD + DS
Stoimy i czarujemy. Ciepło sie robi w 2-3 turze jak przeciwnik dojedzie. Zobaczymy co będzie. Rary hmmm 2 cygory i wtedy jest obrona częstochowy. Albo 2 jaberry do mieszania i kontry "jakby co". ungory 2 w ambush 2 na stół.
Ot cała filozofia - grać i nie przegrać do 0.
P/s
Ewnetulana kosmetyka 5 zamiast 6 harpii i za to 2 dodatkowe ungory z łukami i dopychamy 1 muzyka i wtedy rozpiska jest na 2149 p.
Great Bray-Shaman 330 - Generał
Herdstone
Chalice Of The dark rain
Shadow Hide
Bray-Shaman 160
Staff of Darkoth
Bray-Shaman 155
Hagtree Fetish
Dispell Scroll
Wargor 160 - BSB
Gnarled Hide
Ramhorn Helm
Sword of Might
18 Bestigors 271
FCG
War Banner
2 x 19 Gors 2 x 167
Muzyk , Champion
6 Harpii 66
2 x Jabber (lub cygory) 2 x 275
4 x 5 Ungor Riders 4 x 30
2145 p.
10 PD + Herdstone i Bound Spell
6 DD + DS
Stoimy i czarujemy. Ciepło sie robi w 2-3 turze jak przeciwnik dojedzie. Zobaczymy co będzie. Rary hmmm 2 cygory i wtedy jest obrona częstochowy. Albo 2 jaberry do mieszania i kontry "jakby co". ungory 2 w ambush 2 na stół.
Ot cała filozofia - grać i nie przegrać do 0.
P/s
Ewnetulana kosmetyka 5 zamiast 6 harpii i za to 2 dodatkowe ungory z łukami i dopychamy 1 muzyka i wtedy rozpiska jest na 2149 p.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Jacek_Azael
- Masakrator
Witam, jeżeli mogę coś od siebie to:
1 oddział harpii to trochę mało, dwa są ok.
Klocki bestii są słabe, niestety.
Antymagia też kuleje.
Jakaś kontra w postaci pumb by się przydała zamiast tego klocka bestigorów.
Tyle ode mnie, pozdrawiam.
1 oddział harpii to trochę mało, dwa są ok.
Klocki bestii są słabe, niestety.
Antymagia też kuleje.
Jakaś kontra w postaci pumb by się przydała zamiast tego klocka bestigorów.
Tyle ode mnie, pozdrawiam.
Zapomniałem dodać że to na turniej krakowski na którym mamy zasady z 8 edycji (tych z plotek) Czyli piechota wali z 2 szeregów. Pozatym pomieszało mi sie coś w głowie i turniej jest jednak na 2000 a nie 2150 i to zmienia postać rzeczy ... co zrobić ?
A może zagrać bez lorda na 4 herosach ?
Duży szaman zamienia sie w małego z herdstonem - za 160 p. do tego obcinam jedną harpie i mam 5x5 ungorów w skirmiszu
A może zagrać bez lorda na 4 herosach ?
Duży szaman zamienia sie w małego z herdstonem - za 160 p. do tego obcinam jedną harpie i mam 5x5 ungorów w skirmiszu
Czcij Koze !!
ja bym zamienił bestigory na warriorów chaosu - 1 M mniej ale lepsze staty za ten sam koszt [ turniej to dopuszcza]+ 2 oddziały maruderów konnych kosztem gorów,
co do rarów to krakowskim targiem 1 cyklop 1 jabber - wtedy można 1 maruderów konnych zamienić na harpie [ BP 3 oddziały latające ] or wywalić cyklopa a zakupić dragon ogry, ogólnie nie dopisałeś czy chcesz mieszać woch z bestiami - bo jeżeli tak to masz duuuużo opcji i można chwilkę posiedzieć
co do rarów to krakowskim targiem 1 cyklop 1 jabber - wtedy można 1 maruderów konnych zamienić na harpie [ BP 3 oddziały latające ] or wywalić cyklopa a zakupić dragon ogry, ogólnie nie dopisałeś czy chcesz mieszać woch z bestiami - bo jeżeli tak to masz duuuużo opcji i można chwilkę posiedzieć
Wole grać czystymi bestiami ... jakoś tak nie pomyśłałem o WoCh. D.ogry to dobry pomysł... nie musiałbym proxować nic ;] ... pokminimy. Dzięki za podpowiedź
Edit:
Edit:
No i smutekHordes of Chaos:
1. W armii WoCh można wystawiać jednostki z BoCH i na odwrót.
2. Tak wystawione jednostki typu Core zajmują slot Special, natomiast jednostki Special zajmują slot Rare.
3. Bohaterowie nie mogą wchodzić do tych oddziałów.
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
bym wystawił klocki minosków, o masakroDibo pisze:Zapomniałem dodać że to na turniej krakowski na którym mamy zasady z 8 edycji (tych z plotek) Czyli piechota wali z 2 szeregów.
jednak to dopuścili?Dibo pisze:Edit:Hordes of Chaos:
1. W armii WoCh można wystawiać jednostki z BoCH i na odwrót.
2. Tak wystawione jednostki typu Core zajmują slot Special, natomiast jednostki Special zajmują slot Rare.
3. Bohaterowie nie mogą wchodzić do tych oddziałów.
zawsze to DO w rarach jak kiedyś, tylko jednak cole gorgone