PlayMini Of The Month - maj

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

PlayMini Of The Month - maj

Post autor: Tomash »

Obrazek

Zainspirowani konkursem-zabawą na Gloria Victis, który z kolei jest zainspirowany challengem modelarskim na Nowej Gildii, postanowiliśmy (admini BP) także zorganizować naszą wersję wspólnej zabawy modelarskiej.

Celem konkursu PlayMini Of The Month (dalej w skrócie: PMotM) jest, przede wszystkim, dobra zabawa uczestników.
A konkretniej? Chodzi o wykonanie - czyli skonwertowanie i pomalowanie - do swojej armii figurki na zadany "temat". Figurka ma być grywalna i wystawialna w danej armii (legalna podstawka, w miarę WYSIWYGowe uzbrojenie itd.).

Regulamin konkursu:
1. Miniaturki mają być na temat ogłoszony na tym forum. Temat będzie obowiązywał przez jeden miesiąc.
2. Czas trwania konkursu od ogłoszenia do końca miesiąca trwania konkursu
3. Figurki mają być do gry w Warhammera Fantasy Battle. Przez figurkę do gry rozumiemy brak zbędnego wydziwiania jeśli chodzi np. o wielkość podstawek (diorama to inna kategoria). Mile widziane "legalne" (według obowiązującego Armybooka) wyposażenie.
4. Uczestnicy przezentują co najmniej dwa zdjecia zgłoszonej pracy: przód i tył. Bardzo mile widziane będą zdjęcia "Work In Progress", a przynajmniej przed rozpoczęciem malowania.
5. Wybór zwycięzcy nastąpi w głosowaniu jawnym. Kazdy forumowicz ma prawo oddac jeden glos w pojedynczym poscie. Post powinien zawierac tylko i wyłacznie nick autora ulubionej pracy. Głosowanie będzie trwało do dziesięciu dni po zakończeniu miesiąca.
6. Figurki (i ich konwersje) innych producentów niż GW nadające się do gry w świecie WFB będą dopuszczone do udziału.
7. Nie wyklucza się wyboru spośród zwycięskich prac PlayMini Of The Year
8. Zależy nam by prace nadsyłane na konkurs były przynajmniej kończone w okresie jego trwania. Jeżeli zatem twoja figurka była gotowa przed ogłoszeniem tematu danego miesiąca, to nie zgłaszaj jej do udziału w konkursie. Stąd też mile widziane zamieszczenie zdjęcia z jak najwcześniejszej fazy prac nad figurką.
9. Kompletna, zakończona praca to w pełni pomalowana figurka z wykończoną podstawką.

Niewykluczone będą skromne nagrody dla zdobywców pierwszych trzech miejsc. Dla prac z danego miesiąca przewidziane jest miejsce w gablocie w warszawskim sklepie FaberiFaber.

Temat na maj: Czempion Oddziału

Bannery imprezy:
Obrazek
Obrazek
Oraz wersja duża "full wypas":
(jest na górze tematu)

Osoby zainteresowane promowaniem inicjatywy zapraszamy do umieszczenia w sygnaturkach linka z banerem:

Kod: Zaznacz cały

[url=http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3088] [img]http://wfb-pol.org/banery/pmotmbaner.jpg[/img][/url]
(linia złamana dla nierozjeżdżania tematu, w sygnaturce powinno być bez żadnych spacji i złamań)
Ostatnio zmieniony 1 lip 2007, o 14:02 przez Tomash, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Świety pomysł :D szacuken ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

bardzo fajny pomysł
tylko bez podrasowywanych fotek ;) bo niektórzy w tej kwestii są na starcie przegrani
trzeba się rozejrzeć za jakimś modelem plastycznym w dziedzinie konwersji :wink:

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

może coś ulepię w przewnie między maturami.........

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Rzeczywiście wypierdzisty ten banner :) Pomysł jest super, brałem udział w wersji Gloria Victis i podobało mi się :) Niestety nie mam, żadnego czempiona oddziałowego, będę musiał czekać na sztandarowego albo BSB.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

Jesli mozna cos innego niz czempion oddzialu to ja zglaszam mojego smoczka WIP
work in progres

Chaos Dragon Wip

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Czempion oddziału to, jak sama nazwa wskazuje, czempion oddziału.

Nie smok.

Nie bohater na smoku.

Nie zdjęcie rozebranej Naczelnej Prowokatorki - CZEMPION ODDZIAŁU!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Meter, przepraszam za niedopatrzenie. Musi być czempion oddziału - smok chaosu się nie załapuje.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

spoko. po rozmowie z Tomashem myslalem ze moge smoczka zglosic :wink:

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

Post autor: wafi »

MuK pisze:Rzeczywiście wypierdzisty ten banner :)
dzieki, milo mi to slyszec :)
MuK pisze: Niestety nie mam, żadnego czempiona oddziałowego, będę musiał czekać na sztandarowego albo BSB.
No to przeciez jest caly miesiac zeby takowego jeszcze zrobic :)

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

IMHO, do konkursu wstęp powinny mieć tylko prace malowane dla siebie, kumpla itd Prace jebajowe to inna para kaloszy i ich ocenę pozostawmy kupującym
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

kurka_z_podworka pisze:IMHO, do konkursu wstęp powinny mieć tylko prace malowane dla siebie, kumpla itd Prace jebajowe to inna para kaloszy i ich ocenę pozostawmy kupującym
sluszna uwaga.
mamy bazowac na uczciwosci czy sledzic jebaja?
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

kurka_z_podworka pisze:IMHO, do konkursu wstęp powinny mieć tylko prace malowane dla siebie, kumpla itd Prace jebajowe to inna para kaloszy i ich ocenę pozostawmy kupującym
Tutaj musimy zawierzyć zdrowemu rozsądkowi uczestników. Nie da się zdyskwalifikować pracy "bo może ona zostanie sprzedana". Także proszę państwa - robimy dla siebie, bo robimy dla frajdy. :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

kurka_z_podworka
Kretozord

ja śledzę 18 polskich kont jebajowych z których schodzą figsy pomalowane "pro"
Ale i tak zaufał bym ludziom :)

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

myślałem, ze tylko ja mam taką przypadłość, że wchodze na ebaya non stop i śledzę wszystkie aukcje ciekawe

może mojego załoganta bolca dam na czempiona warriorów

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

No to przeciez jest caly miesiac zeby takowego jeszcze zrobic Smile
Problem w tym, że aktualnie nie gram w WFB :)
IMHO, do konkursu wstęp powinny mieć tylko prace malowane dla siebie, kumpla itd Prace jebajowe to inna para kaloszy i ich ocenę pozostawmy kupującym
Myślę, że to trochę bez sensu. Co za różnica tak na prawdę czy robisz to do swojej armii czy na sprzedaż ?

kurka_z_podworka
Kretozord

MuK pisze:Myślę, że to trochę bez sensu. Co za różnica tak na prawdę czy robisz to do swojej armii czy na sprzedaż ?
Taka że konkurs będzie polegał na tym: "pomalowałem super figse opchne ją za 300 baniek a przy okazji wygram konkurs na BP"
IMHO powinno być "pomalowałem fajnego zioma do mojej armii dam go na konkurs może się ludziom spodoba"

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

kurka_z_podworka pisze:
MuK pisze:Myślę, że to trochę bez sensu. Co za różnica tak na prawdę czy robisz to do swojej armii czy na sprzedaż ?
Taka że konkurs będzie polegał na tym: "pomalowałem super figse opchne ją za 300 baniek a przy okazji wygram konkurs na BP"
IMHO powinno być "pomalowałem fajnego zioma do mojej armii dam go na konkurs może się ludziom spodoba"
Tutaj się zgodzę z Mukiem. To już sprawa autora czy sprzeda czy nie. Ja większość figsów malowałem z założenai dla siebie a potem sprzedawałem jak mi sie nudziły.

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Równie dobrze może być "pomalowałem fajnego zioma na aukcje dam go na konkurs może się ludziom spodoba"

Myślę ze akurat jacyś wymiatacze z np. ChoC nie rzuca sie na ten konkurs. Poza tym kolejne ograniczenia prędzej zmniejsza liczbę uczestników, niż wyrównają szanse.

kurka_z_podworka
Kretozord

nie chodzi to o to żebyś nigdy miał nie sprzedawać figsy która kiedyś pomalowałeś dla siebie, chodzi o to żeby nie była robiona dla pieniędzy z samego założenia
może mam zbyt idealistyczne podejście, ale kiedy w konkursie pojawią sie prace prominentnych jebajowców cześć ludzi wyjdzie z założenia że i tak nie warto dawać swoich prac bo różnica poziomu będzie za duża.
MuK pisze:Równie dobrze może być "pomalowałem fajnego zioma na aukcje dam go na konkurs może się ludziom spodoba"
90% prac jebajowych powoduje opadanie szczęki u malarzy którym zależy jedynie na armii TT więc raczej się spodoba, nie ma w tym nic zaskakującego
Ostatnio zmieniony 6 maja 2007, o 21:38 przez kurka_z_podworka, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ