Szczury 2250
Szczury 2250
2250
Heroes:
Grey Seer; General; Magic Level 4; Skalm; Shadow Magnet Trinket; Dispel Scroll; Screaming Bell 525
Warlock Engineer; Magic Level 2; Doom Rocket; Warp-Energy Condenser 150
Warlock Engineer; Magic Level 2; Dispel Scroll; Dispel Scroll 150
Chieftain; Halberd; Heavy Armour; Battle Standard; Pipes of Piebald; Rival Hide Talisman; Enchanted Shield 122
Core:
29 Clanrats; Shields; Standard; Musician; Clawleader 150,5
21 Clanrat Slaves; Slave Musician 44
5 Giant Rat Pack; Packmaster 23
Special:
25 Plague Monks; Standard; Musician; Bringer-of-the-Word; Storm Banner 250
7 Plague Censer Bearers 112
Rare:
Hellpit Abomination; Warpstone Spikes 250
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 150
Total Army Cost: 2249,5
Chyba takie maksimum co się da wycisnąć teraz ze szczurków
Heroes:
Grey Seer; General; Magic Level 4; Skalm; Shadow Magnet Trinket; Dispel Scroll; Screaming Bell 525
Chieftain; Halberd; Heavy Armour; Battle Standard; Pipes of Piebald; Rival Hide Talisman; Enchanted Shield 122
Core:
Special:
Rare:
Chyba takie maksimum co się da wycisnąć teraz ze szczurków
-
- Masakrator
Skoro nie wystawiasz Furmany, olałbym tak wielki i nieprzewidywalny(Frenzy) klocek, miast tego, dołożyłbym przykładowo Stormy.25 Plague Monks; Standard; Musician; Bringer-of-the-Word; Storm Banner 250
Wiem, iż Dominacja zamiata, lecz mogę zasugerować wywalenie jednej i dodanie Doomwheela. Dlaczego? Otóż:Rare:
Wyrzuciwszy Monków i uzyskawszy 100pkt. możesz spokojnie dodać kolejną siódemkę Censerów( lub szóstkę?).
Wyglądało by to lepiej i chyba było by to mocniejsze, lecz zdanie to moje.
Reszta bez zarzutu.
2250
Heroes:
Core:
25 Stormvermin; Halberd; Heavy Armour; Shields; Standard; Musician; Fangleader; Storm Banner 275
25 Clanrats; Shields; Standard; Musician; 124,5
Special:
Rare:
Total Army Cost: 2248,5
Wersja z klockiem stormverminów zamiast plague monków, ale nie jestem co do nich przekonany. Monki mają tafa 4, nie panikują i dają liderkę censerom, a przeżywalność stormverminów jest marginalnie lepsza od clanratów.
Heroes:
Core:
25 Stormvermin; Halberd; Heavy Armour; Shields; Standard; Musician; Fangleader; Storm Banner 275
25 Clanrats; Shields; Standard; Musician; 124,5
Special:
Rare:
Total Army Cost: 2248,5
Wersja z klockiem stormverminów zamiast plague monków, ale nie jestem co do nich przekonany. Monki mają tafa 4, nie panikują i dają liderkę censerom, a przeżywalność stormverminów jest marginalnie lepsza od clanratów.
możesz spróbować dać zamiast stormverminów i clanratów klocek monków,do tego swarmy,które by stały przed klockiem .
freenzy by nie działało negatywnie,elektrycy nie uciekną a i wystrzelać ciężko coś takiego jest.a swarmy przed klocuszkiem zbierały by szarże wszystkiego i je przetrzymywały
freenzy by nie działało negatywnie,elektrycy nie uciekną a i wystrzelać ciężko coś takiego jest.a swarmy przed klocuszkiem zbierały by szarże wszystkiego i je przetrzymywały
No cóż, rozpiska nie jest jakimś odkryciem, powielana ana tym forum od listopada
Różnica jest ogromna. Sejw na 3+ w cc, 4 WS, 5 Inicjatywy. Często dzięki tym statystykom, stormvermini nie daja się zjesc, tak szybko jak zwykle clanraty. Mi na bazylu na 5 bitew ani razu nie zostały społowione, dzięki właśnie chocby WS 4.
Albo jak oddział straci frenzy, to potem jest jak najbardziej podatny na panikę
Monki może i mają 4 tafa, ale nie mają sejwa i maja frenzy.
Ogólnie rozpiska czysto remisowa. Niby są dwie abominacja, ale są losowe. A żeby wygrywac, nie można za bardzo polegac na losowych jednostkach. Jestem ciekaw kiedy gracze skavenów w koncu zaczną tworzyc rozpiski, a przestaną je po prostu kopiowac z forum.
Pozdrawiam
Hmm, powiem tak:nie znasz sięa przeżywalność stormverminów jest marginalnie lepsza od clanratów.
Różnica jest ogromna. Sejw na 3+ w cc, 4 WS, 5 Inicjatywy. Często dzięki tym statystykom, stormvermini nie daja się zjesc, tak szybko jak zwykle clanraty. Mi na bazylu na 5 bitew ani razu nie zostały społowione, dzięki właśnie chocby WS 4.
Hmm, a ja myślałem, ze jak się zabije oddział co do modelu, to w promieniu 6 " jest panikaMonki mają tafa 4, nie panikują
Albo jak oddział straci frenzy, to potem jest jak najbardziej podatny na panikę
Monki może i mają 4 tafa, ale nie mają sejwa i maja frenzy.
Ogólnie rozpiska czysto remisowa. Niby są dwie abominacja, ale są losowe. A żeby wygrywac, nie można za bardzo polegac na losowych jednostkach. Jestem ciekaw kiedy gracze skavenów w koncu zaczną tworzyc rozpiski, a przestaną je po prostu kopiowac z forum.
Pozdrawiam
HAHAH, najgorszy pomysł jaki słyszałem, taka zagrywka to dodatkowy ruch dla przeciwnika, jeżeli wiesz o co mi chodziMarcins pisze:.a swarmy przed klocuszkiem zbierały by szarże wszystkiego i je przetrzymywały
Ja? Nigdy. Dasz moze przykład? Bo ja osobiscie nigdy nie widziałem na tym forum, rozpiski którą grałem na bazylu.Marcins pisze:Janiszku ty też kopiujesz
A static CR? A co do oddziałów to: BG, Flesh houndy, WD, Shades, Czołg hmm dalej nie chce mi się wymieniac.Marcins pisze:
a znasz jakiś oddział który w jedna turę walki nabije 15ran?
-
- Masakrator
To samo co z monkami.
Tylko, iż monki może jeden fast/skirmish wyciągnąć do lasu, co zaś nie zdarzy się sztormom.
Tylko, iż monki może jeden fast/skirmish wyciągnąć do lasu, co zaś nie zdarzy się sztormom.
Lol? Marcin, ogarnij się. Po pierwsze, ja osobiście cieszę się jak psy szarżują moich stormverminów. Mam sejwa na 5+, a statica 5.Marcins pisze:oO naprawdę cofam wszystko
edit#i teraz pomyśl co to robi ze stormverminamiBG, Flesh houndy, WD, Shades, Czołg hmm dalej nie chce mi się wymieniac.
A co do reszty, to od czego ma się smiecie? BG uhuhuhu chyba nigdy by nie doszło do cc między nimi a moim oddziałem stormów, ze względu na moje strzelanie-magie i censerów. WD ta sama sytuacja+banner under empire, shades to wiadomo, a czołg, czołg to będzie stał za lasem póki doomwhele nie zejdą ze stołu. Coś jeszcze w tym temacie?
po pierwsze powielasz swoje własne rozpiski[mniej więcej]
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ow#p498265
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ow#p496517
po drugie psy w stormy:
załóżmy bije się 6ciu
8wejdzie zrani 6/7 wysejwujesz jednego może 2 posypie się o kilka albo wcale a później jesteś w dupie
zresztą ta dyskusja nie ma sensu bo jak kto woli stormy czy monki zależy czy umie się tym grać
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ow#p498265
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ow#p496517
po drugie psy w stormy:
załóżmy bije się 6ciu
8wejdzie zrani 6/7 wysejwujesz jednego może 2 posypie się o kilka albo wcale a później jesteś w dupie
zresztą ta dyskusja nie ma sensu bo jak kto woli stormy czy monki zależy czy umie się tym grać
no właśnie ta sama sytuacja jest z monkami tez nie dojdzie do cc ale jak już ma dojść to chodzi o to co lepsze jak wyżej wedle upodobań monki lub stormychyba nigdy by nie doszło do cc między nimi a moim oddziałem stormów, ze względu na moje strzelanie-magie i censerów
Ja zazwyczaj mam i jednych i drugich na stole, bo:
1) Mam dwie magikowe szmaty na stole, które mogą nieźle namieszać, nie marnując armijnego sztandarowego (np. -1 do LD w 12'' i Stormbanner).
2) Granie na jednym klocku, jakoś mi tak nie podchodzi (clanraty są słabiutkie niestety).
3) Monki dają boosta Cenzerkom
4) Stormy pchają dzwonek i sporo lania wytrzymują dzięki WS i pancerzowi.
5) Fajna jest ta "elytarna" piechota.
6) W poprzedniej edycji praktycznie nikt tym nie grał, no monki czasami było widać (starałem się ich wystawiać), ale Stormy obsysały po całej linii.
1) Mam dwie magikowe szmaty na stole, które mogą nieźle namieszać, nie marnując armijnego sztandarowego (np. -1 do LD w 12'' i Stormbanner).
2) Granie na jednym klocku, jakoś mi tak nie podchodzi (clanraty są słabiutkie niestety).
3) Monki dają boosta Cenzerkom
4) Stormy pchają dzwonek i sporo lania wytrzymują dzięki WS i pancerzowi.
5) Fajna jest ta "elytarna" piechota.
6) W poprzedniej edycji praktycznie nikt tym nie grał, no monki czasami było widać (starałem się ich wystawiać), ale Stormy obsysały po całej linii.
Dzisiaj dokupiłem 20 clanratów, a tu z okazji dnia kobiet faq do skavenów, noż...
2250
Heroes:
Plague Priest; Magic level 1; Flail; Plague Furnace; The Foul Pendant 284
Plague Priest; Magic level 1; Dispel Scroll; Dispel Scroll 150
Core:
Special:
Rare:
Doomwheel 150
Doomwheel 150
Casting Pool: 8
Models in Army: 145
Czyli powrót do klimatu i oryginalności
Nie starczyło tylko na giant raty.
2250
Heroes:
Plague Priest; Magic level 1; Flail; Plague Furnace; The Foul Pendant 284
Plague Priest; Magic level 1; Dispel Scroll; Dispel Scroll 150
Core:
Special:
Rare:
Doomwheel 150
Doomwheel 150
Casting Pool: 8
Models in Army: 145
Czyli powrót do klimatu i oryginalności
Nie starczyło tylko na giant raty.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Hmmm, piecyk i dzwonek w jednej rozpie
ogólnie to mam dwie uwagi:
1. słaba magia; bardzo trudno ci się będzie przebić 8ma kostkami, szczególnie gdy prieści wylosują slaby (lub zbyt trudny do rzucenia) czar. zostaje wtedy zamiana na jedynkę która nie jest zła, ale używać jej będziesz dopiero od 2giej tury (optymistycznie zakładając że przeciwnik podejdzie do MEGA kloca lub zaszarżuje w niego ).
2. Po co ci BSB? Masz dwa niezlamliwe kloce, garść śmieci i kólka które sobie gdzieś pohasają zapolować na LTy. żeby mieć przerzut dla censerów? raczej wszystkimi nie będziesz biegał w obrębie BSB, a dla jednego-dwóch unitów które maja się przebijać a nie zdawać brejki to IMO trochę slaby pomysł.
ogólnie to mam dwie uwagi:
1. słaba magia; bardzo trudno ci się będzie przebić 8ma kostkami, szczególnie gdy prieści wylosują slaby (lub zbyt trudny do rzucenia) czar. zostaje wtedy zamiana na jedynkę która nie jest zła, ale używać jej będziesz dopiero od 2giej tury (optymistycznie zakładając że przeciwnik podejdzie do MEGA kloca lub zaszarżuje w niego ).
2. Po co ci BSB? Masz dwa niezlamliwe kloce, garść śmieci i kólka które sobie gdzieś pohasają zapolować na LTy. żeby mieć przerzut dla censerów? raczej wszystkimi nie będziesz biegał w obrębie BSB, a dla jednego-dwóch unitów które maja się przebijać a nie zdawać brejki to IMO trochę slaby pomysł.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
lepiej już daj jednego 2lvlowego warlocka niż 2 preistów 1lvl
wywal bsb
jeśli dzwonek, to jego pchania stormy.
dałbym jednak abomkę i tak - to fajna jednostka, fajnie sie nią gra. Doomwheele też są losowe i to chyba bardziej jeszcze.
rozpa klasyczna, więc skoro ma być klasyczna, niech będzie klasyczna do końca
ja bym wrzucił asasina, plagueklope, oddział z warpgrinderem i działo bo dlaczego nie? przynajmniej rozpa byłaby inna nieco niż klasyczny standard
wywal bsb
jeśli dzwonek, to jego pchania stormy.
dałbym jednak abomkę i tak - to fajna jednostka, fajnie sie nią gra. Doomwheele też są losowe i to chyba bardziej jeszcze.
rozpa klasyczna, więc skoro ma być klasyczna, niech będzie klasyczna do końca
ja bym wrzucił asasina, plagueklope, oddział z warpgrinderem i działo bo dlaczego nie? przynajmniej rozpa byłaby inna nieco niż klasyczny standard
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Heroes:
Warlock Engineer; Magic Level 2; Dispel Scroll 125
Plague Priest; Magic level 1; Flail; Dispel Scroll 129
Core:
27 Stormvermin; Halberd; Heavy Armour; Shields; Standard; Musician; Fangleader; War Banner 266
Special:
24 Plague Monks; Standard; Musician; Bringer-of-the-Word; Storm Banner 243
Rare:
Doomwheel 150
Doomwheel 150
Casting Pool: 11
Dispel Pool: 7
Models in Army: 163
Total Army Cost: 2250
Hmm
Warlock Engineer; Magic Level 2; Dispel Scroll 125
Plague Priest; Magic level 1; Flail; Dispel Scroll 129
Core:
27 Stormvermin; Halberd; Heavy Armour; Shields; Standard; Musician; Fangleader; War Banner 266
Special:
24 Plague Monks; Standard; Musician; Bringer-of-the-Word; Storm Banner 243
Rare:
Doomwheel 150
Doomwheel 150
Casting Pool: 11
Dispel Pool: 7
Models in Army: 163
Total Army Cost: 2250
Hmm
jednym słowem standardowy standard
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
nuda, brak akcji :> pamiętam że w poprzedniej ed mało kto brał censerów do rozpisek a teraz! szał!Pacek pisze:jednym słowem standardowy standard
strasznie nudna ta rozpiska Virgo daj coś mało grywalnego ale klimatycznego żeby ją urozmaicić;) no i no ofence ofcourse
pozdro