Lizardmen vs Tomb Kings, Vampire Count na 500 pkt

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Lizard
Powergamer Rozpiskowy

Lizardmen vs Tomb Kings, Vampire Count na 500 pkt

Post autor: Lizard »

To moja pierwsza i jeszcze nie za bardzo ogarniam, więc proszę o poprawę jak będą błędy.

Engine of the Gods - 275, Rare
9 Skinks Skirmisher + Chempion Skinks Skirmisher - 76 pkt
9 Skinks Skirmisher + Chempion Skinks Skirmisher - 76 pkt
Ew.
Skink Priest - 65
=
492 pkt(razem z Priestem osobnym.)

Rozpiska TB będzie mniej więcej taka:

2 Skorpiony(tego jestem pewien)
10 i 10 - Szkieletów Wojowników i Łuczników(nie jestem pewien co do ilości)
Licz (najprawdopodobniej bez imienny, choć wszystko moze się zdarzyć...)
Co do rozpiski VC, nawet ich przyszły posiadacz jej nie ma w zamyśle.

Teraz kilka słów wyjaśnienia, wydaje mi się(po lekturze AB Lizków)że Engine ze swoim Płomiennym Zestrojeniem będą w miarę dobrze kłaść zdechlaków. Skinki są u mnie nie jako wypychaczem gdyż mimo waszych opinii wydają się mi one dosyć słabe. Priest jest tutaj gdyż nie ma pojęcia czy Priest w Stegadonie liczy się także jako normalny bohater i czy mogę go użyć jako tego otwierającego drogę do jednostek Rare, czy potrzebuje następnego. Nie ma jeszcze żadnej figurki, a ta rozpiska ma mi pomóc wybrać pierwsze, proszę także aby nie wstawiać ty jakiś Terradonów itp. bo to drogie nie tyle punktowo co złotówkowo. Jak to wygląda na 1. raz?

Tensai
Warzywo

Post autor: Tensai »

Raz: engine of the gods możesz wziąć tylko jako mounta do skink priesta (i wtedy sam stegadon z eotg kosztuje 290)

Dalej. Nie jestem pewien, ale na pewno na te punkty pozwalacie sobie na takie drogie jednostki?
Ale wracając. Jeśli jest "wolna amerykanka" i na 500 punktów gramy z slotami z armii <2000 to nie ma za wielu opcji, jeśli chcesz mieć stegadona.
Priest lvl 2 plaque
2x10 skrimish skink
steggy
Ale nie sądzę, że będzie to jakoś specjalnie przyjemne.

Ja bym spróbował:
Priest lvl 2 plaque, scroll
3x10 skrimish skink
5 terradon

A sam gram takie małe punkty tym co wyżej tylko zamiast terradonów mam kawalerię.

W każdym razie polecam dokładniej armybooka przejrzeć i ustalić ze znajomymi zasady, na jakie gracie. Jest wiele paskudnych jednostek, które są przegiete na 500 punktów. Spróbuj znaleźć zasady do Border Patrol. Nakładają one jakieś sensowne ograniczenia.

Pozdro

ODPOWIEDZ