Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
kanister
Chuck Norris

Re: Początkujący generał

Post autor: kanister »

na początku każdej
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

wynika to z jakiegos uscislenia, czy poprostu tak ma w zasadach?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Przeczytaj jeszcze raz ostatnie zdanie przy sztormówie...
"Roll a D6 at the beginning of each following player turn – the effects of the banner will end on a D6 roll of 4+."

Rabsp
Masakrator

mam polski ab i jest napisane "w każdej turze gracza" - "each following player turn" czyli można tego GRACZA rozumiec dwojako... albo gracza - tego ktory włączył banner, czyli gracza skavenów albo gracza jako jakiegokolwiek gracza - wkoncu przeciwnik tez jest graczem :P

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

znowu wychodzi że ang.book lepszy
ale graczem jesteś ty i przeciwnik w końcu przeciwnik nie jest baletnicą #-o

Rabsp
Masakrator

Marcins pisze: w końcu przeciwnik nie jest baletnicą #-o
a jesli jest... :D?
dobra, dzieki. Troche to dziala na niekorzyść skavenów, ale jakos to przełkne :D

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

no to akurat było zawsze niejasne. Powinni napisać : "at the beginning of each turn" zamiast: "each player's turn"...Wtedy sytuacja byłaby jasna od początku. Przecież nie ma innej tury, jak tura gracza...
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Marcins
Masakrator

pytani takie mam boimy się DoW? czy sobie radzimy jeżeli radzimy to jak?
głównie meneli chodzi :evil:

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Marcins pisze:pytani takie mam boimy się DoW? czy sobie radzimy jeżeli radzimy to jak?
głównie meneli chodzi :evil:
Radzic radzimy, tylko to masz problemy. Marcin, ja ci mówiłem/pokazywałem jak zabijac mengili. To, ze ty dostales od moich psów maskę, to tylko oznacza, ze jesteś słaby. A skaveny dobrze sobie radzą czy to z psami czy z mengilami. 8)

Marcins
Masakrator

skoro nikt przez jeden dzień nie napisał nic na ten temat to znaczy że też nie wiedzą jak to wygryźć
a skaveny z psami mają ciężko szczególnie na punkty poniżej 2000

a skoro taki mądry to jak sobie z nimi radzić?

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Na psy najłatwiej rzucić censerów. Szarża od frontu powinna zabić 3-4 psy. Censerzy prawdopodobnie zginą, ale psy przestaną stanowić zagrożenie

Mengile to koszmar, jedyne co się da z nimi zrobić to łączona szarża minimalnie dwoma jednostkami, albo rzucanie wszystkich ofensywnych czarów jakie mamy pod ręką (ze wskazaniem na 13tkę). Gorzej jak siedzą pod hotekiem...
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Zawsze można ich (mengili) potraktować scorchem, który hoteka ignoruje.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Dużo ich tym scorchem nie zabijesz, a panika na 9 Ld też nie jest dużym zagrożeniem.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Hobbit cały czas chodzi o psy wojny, nie o flesh houndy.
Sposób na mengili, który zastosowałem na bazylu to taki, ze obok lasu w którym owa jednostka mogła by się pojawic dałem abominacja, censerow, slejwy z elektrykiem rakietą. Czyli menele wychodzą odpalamy strom banner, połowią/zabijają abominacja, a w kolejnej turze 2-3 szarze. Koniec. Inne sposoby, to na maksa napierac, chowac censerow, robic POłąCZONE SZARZE Marcin, tak aby ze s&s nie zszedł oddział i nie doszło nic. To ważne. Magia nic nie da, bo ja w dogsach daje na nie ward na 2 + od magii. Tyle.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

z jakiego powodu hotek ma nie dzialać na scorch?

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Bo gdy rzucasz scorch, to najpierw jest rzut czy wyszło, później decyzja przeciwnika czy wchodzi, a dopiero później wyznaczasz cel czaru (a wtedy już hotek ma g... do gadania ;-) no chyba że czarujący jest w 12 calach od niego jeśli się nie mylę). To w czarach typu MM najpierw wybierasz cel, później kulasz czy wyszło (a wtedy hotek działa).
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

a skaveny z psami mają ciężko szczególnie na punkty poniżej 2000
Co za bzdura.

Chcesz sposób na Mengili?

Sztormówa+Censerzy+PP z Shadowmagnetem( i tak Furmany się nie wystawia).
PS nie działają przy takim ujemnym modyfikatorze do strzelania na tych panów.
W sumie to dość chamsko sposób, lecz w dobie powszechnych Mengili/Lizaków z plujkami spisuje się nieźle.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Hm.. A nie jest przypadkiem tak że najpierw deklarujesz w którym miejscu ma być templatka, i dopiero potem rzucasz kośćmi? W tym przypadku hotek działałby

Jeśli masz rację, to proszę o wyjaśnienie i jakiś cytat najlepiej, bo fajnie się dowiadywać po turniejach że sędzia mnie zwałował (grałem z nim jedną z bitew)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Nie wiem skąd mi się te psy Khorna wzięły. Mengile mają 5 BS-a nawet jak nastakujesz modyfikatorów to w najgorszym wypadku strzelą pojedynczym (jak będziesz na dalekim i nie będziesz LT).

ODPOWIEDZ