Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Pytania początkujących i niepewnych 2
Tamten temat był już zbyt duży i czasem się mulił, więc założyłam kontynuację
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
I pierwsze pytanie w kontynuacji
Czy Bicz Bólu daje dodatkowy atak, jako dod. broń ręczna? Już raz to pytanie zadał GarG, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi.
Czy Bicz Bólu daje dodatkowy atak, jako dod. broń ręczna? Już raz to pytanie zadał GarG, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi.
Bicz daje dodatkowy atak
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
z tego co czytałem to LS nie ma jeszcze określonego zdania na ten temat
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Daje. Ostatnio pisałem, że nie ale sie myliłem. Jak ktoś nie wie czemu to polecam sprawdzić opis przedmiotu. Na początku napisane jest BICZ WŁADCY ZWIERZĄT, a dopiero potem dokładny opis co robi. POZDRO
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Chillwind
W opisie stoi:
"... any unit taking casualties cannot shoot in its next turn."
Pytanie:
Czy warunek jest spełniony, kiedy za pomocą tego czaru zada się jedną przynajmniej ranę, czy dopiero, jak model zostanie zdjęty z jako jego ofiara?
Dla porównania - The Burning Head
"Any unit suffering one or more unsaved wounds from Burning Head must..."
Różnica w zapisie niewielka, ale subtelna
W opisie stoi:
"... any unit taking casualties cannot shoot in its next turn."
Pytanie:
Czy warunek jest spełniony, kiedy za pomocą tego czaru zada się jedną przynajmniej ranę, czy dopiero, jak model zostanie zdjęty z jako jego ofiara?
Dla porównania - The Burning Head
"Any unit suffering one or more unsaved wounds from Burning Head must..."
Różnica w zapisie niewielka, ale subtelna
A czy słomka jest dodatkową bronią?Rasti pisze:Więc jak dam bohaterowi słomkę, to dostaje dodatkowy atak i +1S?
To prawda dlatego daje ten dodatkowy atakMhroczny Rycerz pisze:Daje. Ostatnio pisałem, że nie ale sie myliłem. Jak ktoś nie wie czemu to polecam sprawdzić opis przedmiotu. Na początku napisane jest BICZ WŁADCY ZWIERZĄT, a dopiero potem dokładny opis co robi. POZDRO
To pomówienia jakieś Nie przypominam sobie bym w Tym roku ( może na początku poprzedniego ) zadawał takie pytanieMikusz pisze:I pierwsze pytanie w kontynuacji
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
W kwietniu 2009 Dzięki za odpowiedź.GarG pisze:To pomówienia jakieś Nie przypominam sobie bym w Tym roku ( może na początku poprzedniego ) zadawał takie pytanieMikusz pisze:I pierwsze pytanie w kontynuacji
mundane to po angielsku znaczy nie ziemski tylko raczej "przyziemny". Drugie znaczenie to "prozaiczny", czyli zwyczajny. Używamy określeń "broń zwyczajna" i "broń magiczna".Marek15 pisze:A ma ktoś pomysł jak przetłumaczyć "mundate weapon?" bo ja w szkole to rosyjskiego się uczyłem, nie angielskiegoRaptor pisze: broń ziemska- tego jeszcze nie słyszałem
Do rosyjskiego się nawet nie przyznawaj, bo nikt kończący szkołę średnią tego języka nie potrafi poza kilkoma, kiepsko akcentowanymi zwrotami
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
nie. O ile magiczny hand weapon daje dodatkowy bonus w combie z tarcza to z ze zwykla bronia sie nie laczy ze wzgledu na prostu zapisek z rbXet pisze:1) magiczny hand weapon dodaje atak w kombinacji z drugim ziemskim hand weaponem.
Nie przyznaję się, bo szkołę średnią skończyłem 20 lat temu i od tego czasu we wschodnim języku nie gadałem i nic nie pamiętam. Choć wtedy płynnie (tzn na 3) pisałem dyktanda, ruska ortografia jest jeszcze gorsza od polskiej. Rok temu miałem zabawną sytuację: w egipcie poszedłem do apteki i pytam "Do you have something like apap?" "What it is apap?" "Something with paracetamol?" "Paracetamol, yes" "How much?" "Sorok". Mam słowiański akcent w angielskim, nie uniknę tegoYudokuno pisze: Do rosyjskiego się nawet nie przyznawaj, bo nikt kończący szkołę średnią tego języka nie potrafi poza kilkoma, kiepsko akcentowanymi zwrotami
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jeżeli ma zapis hand weapon to czemu miałby nie dawać dodatkowego ataku z AHW?Shino pisze:nie. O ile magiczny hand weapon daje dodatkowy bonus w combie z tarcza to z ze zwykla bronia sie nie laczy ze wzgledu na prostu zapisek z rbXet pisze:1) magiczny hand weapon dodaje atak w kombinacji z drugim ziemskim hand weaponem.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash