Galeria zagłady :D [19.04 - Drugi flameguard]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeria zagłady :D [19.04 - Drugi flameguard]
Witam
W końcu wziąłem się za malowanie mojej armii dwarfów.
Ogólnie tak mam zamiar kierować się w stronę porządnego TT.
Na pierwszy ogień 10 thundów, 2 prawie skończonych:
wiem, że głupio tak zdjęcia w oddziale, ale to najlepiej wyszło
Zastanawiam się jaki kolor wybrać jako główny armii, niebieski, czy taki stonowany płócienny (czyli np na rękawach)
Czekam na jakieś rady i komentarze
W końcu wziąłem się za malowanie mojej armii dwarfów.
Ogólnie tak mam zamiar kierować się w stronę porządnego TT.
Na pierwszy ogień 10 thundów, 2 prawie skończonych:
wiem, że głupio tak zdjęcia w oddziale, ale to najlepiej wyszło
Zastanawiam się jaki kolor wybrać jako główny armii, niebieski, czy taki stonowany płócienny (czyli np na rękawach)
Czekam na jakieś rady i komentarze
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, o 20:04 przez ANtY, łącznie zmieniany 9 razy.
Co do koloru armii to sam musisz zdecydować, najlepiej wyglądaj gdy cała armie jest jednolite i w tym samym klimacie.
Chyba malujesz do niedawna
widać że się starasz ale staraj się bardziej
ten po lewej chyba lepszy, popraw oczy reszta ok.
I szkoda że nie zeskrobałeś śladów po wypraskach .
Chyba malujesz do niedawna
widać że się starasz ale staraj się bardziej
ten po lewej chyba lepszy, popraw oczy reszta ok.
I szkoda że nie zeskrobałeś śladów po wypraskach .
]arrrr
Kiedyśtam malowałem, ale niedużo
U tego po prawej broda nie wyszła
U tego po prawej broda nie wyszła
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Przydałoby się więcej dokładności w nakładaniu rozjaśnień.
Masz też na niektórych elementach zbyt mocne przejścia (skóra i jak już sam zauważyłeś broda pana po prawej)
w oczy rzucają się też nie usunięte nadlewki na rogach i brak cieniowania na tychże.
I zgadzam się też z Postem Rastiego; jak na razie to kolorami przewodnimi twojej armii są zielony i brązowy, czyli typowe barwy Karak-Hirn
Masz też na niektórych elementach zbyt mocne przejścia (skóra i jak już sam zauważyłeś broda pana po prawej)
w oczy rzucają się też nie usunięte nadlewki na rogach i brak cieniowania na tychże.
I zgadzam się też z Postem Rastiego; jak na razie to kolorami przewodnimi twojej armii są zielony i brązowy, czyli typowe barwy Karak-Hirn
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Z tymi nadlewkami się poprawię
Na rogi nie mam pomysłu jak je malować.
Z tym kolorem to chodziło mi o kolor na rękawy.
Na rogi nie mam pomysłu jak je malować.
Z tym kolorem to chodziło mi o kolor na rękawy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ja mam dwie sprawdzone metody na kości/rogi:ANtY pisze:Na rogi nie mam pomysłu jak je malować.
Prostsza metoda: Bleached Bone na to wasze: gryphon sepia, devlan mud, Badab black
Metoda trudniejsza: Scorched Brown ->Bestial Brown ->Snakebite Leather ->Bubonic Brown->Bleached Bone.
Spróbuj, może ci podpasuje.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... 8a&start=3
w miare fajnie wygladaja rogi w tym poradniku. nie powiem, jeszcze nie wyprobowywalem tego sposobu ale zamierzam
@havelock
rozwalil mnie ten tekst a propo pierwszej bitwy
w miare fajnie wygladaja rogi w tym poradniku. nie powiem, jeszcze nie wyprobowywalem tego sposobu ale zamierzam
@havelock
rozwalil mnie ten tekst a propo pierwszej bitwy
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Piątka prawie skończona, najlepiej muzyk wyszedł, ostatnia figurka z tych 5, którą malowałem
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Dzięki, a co do złotaRakso_The_Slayer pisze:faktycznie muzyk najlepszy. Czemu nie używasz złota? Figurki były by bardziej urozmaicone. Poza tym krasnoludy kochają złoto, to wręcz nieklimatyczne robić armię bez tego kruszcu
powód jest prosty: na razie nie mam złotej farbki
skanda... i Ty sie za krasnoludy zabierasz a tak ogolnie jest coraz lepiej...ANtY pisze:Dzięki, a co do złotapowód jest prosty: na razie nie mam złotej farbki
Już zamówiłem złotą farbę, nie wpisujcie mnie do księgi uraz
to są cieniowane metaliki ?
czy to efekt lampki ?
czy to efekt lampki ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Warpriest WiP (pierwszy raz maluję na białym podkładzie):
całkiem ładnie
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą