Hate greenskin
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
GoblinNadGobliny
- Mudżahedin
Hate greenskin
Walka krasnali ze squig herdem. Konkretniej: krasnale stykaja sie tylko z modelami squigow - czy maja wobec nich przerzuty z hate'a? IMO nie: squigi to nie sa greenskiny w koncu.
I dalej: Czy jesli krasnale szarzowaly i zlamaly oddzial, musza wykonac overruna? Nawet w wypadku jesli nie byly w kontakcie z poganiaczami goblinskimi?
I dalej: Czy jesli krasnale szarzowaly i zlamaly oddzial, musza wykonac overruna? Nawet w wypadku jesli nie byly w kontakcie z poganiaczami goblinskimi?
Cytat hate dwarfowego poproszę.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Ancestral Grudge. Dwarfs hold grudges for a long time, possibly forever. They have never forgiven the fall of their strongholds at the hands of the Orcish enemy. Dwarfs hate all types of Orcs, Goblins and Snotlings, including Night Goblins, Black Orcks, Hobgoblins, Gnoblars... in fact all Greenskins of any description!
EDIT: Przepisałem całość ponieważ przeplata się fluff z zasadami. Ja uważam że należy się przerzut, ale jestem krasnoludem i nie znam się
EDIT: Przepisałem całość ponieważ przeplata się fluff z zasadami. Ja uważam że należy się przerzut, ale jestem krasnoludem i nie znam się
Tak, były tam gobliny.Czy jesli krasnale szarzowaly i zlamaly oddzial, musza wykonac overruna?
To bez znaczenia.Nawet w wypadku jesli nie byly w kontakcie z poganiaczami goblinskimi?
Ale przerzutów na trafianie squigów nie mają
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie należy się przerzut bo:
1) Squigi są czerwone
2) Nie są "Orcs, Goblins and Snotlings"
I musisz overrunować bo pałasz nienawiścią przynajmniej do części oddziału.
1) Squigi są czerwone
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Dokładnie.
A jak z hopersami?
A jak z hopersami?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
To pisał rakso 
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Hmm a w takim razie w drugą stronę - "Hate Dwarfs" dotyczący Night goblinów i ich czerwonych kulek mięsa... Działa przeciwko krasnoludzkim maszynom (nie pytam o załogantów) i Gyrocopterowi? I czy "Hate Dwarfs" odnosimy również do Chaos Dwarfs obsługujących Chaos Warriors Hellcannon'a lub ogólnie Chaos Dwarfs z Indy GT?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Nie no, mistrzHobbit pisze:Nie należy się przerzut bo:
1) Squigi są czerwone
Gdybym pomalował na zielono to przeciwnik mialby hate'a?
Wtedy to są niedojrzałe pomidorki i masz oczywiście hate, jak można takich podstawowych zasad łarhamela nie znać?Morrok pisze: Nie no, mistrz
Gdybym pomalował na zielono to przeciwnik mialby hate'a?)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Mac pisze:Hmm a w takim razie w drugą stronę - "Hate Dwarfs" dotyczący Night goblinów i ich czerwonych kulek mięsa... Działa przeciwko krasnoludzkim maszynom (nie pytam o załogantów) i Gyrocopterowi? I czy "Hate Dwarfs" odnosimy również do Chaos Dwarfs obsługujących Chaos Warriors Hellcannon'a lub ogólnie Chaos Dwarfs z Indy GT?
Nie chodziło mi o "Ancestral Grudge" tylko o zasadę Night Goblinów i Squig'ów - "Hate Dwarfs" - czy daje ona hatred przeciwko gyrocopterowi i krasnoludzkim maszynom i czy ewentualnie działa również na krasnoludy chaosu z wochowego hellcannona czy Indy GT book'a.Xet pisze:Hate dotyczy tylko jednostek, które posiadają "Ancestral Grudge". Sam możesz więc odpowiedzieć na swoje pytanie
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
jak że przy szarży na machine wychodzi obsługa i z nią sie klepią to hate jest. Przy gyro w sumie też chociaż jeśli weźmiemy pod uwagę argumentację quasa co do hopperów (z którą się nie zgadzam) to gyro też ma jeden profil więc hate'a by nie było. Co do Chaos Dwarfów to nie jestem pewien ale stawiałbym, że działa.
Ale profil nie ma znaczenia.
Na dobrą sprawę powinna być zasada "greenskin" ... ale nie ma.
Więc za greenskin uważać trzeba IMO każdą figurkę która orginalnie jest orkiem/goblinem/snotem/gnoblarem lub hopkiem (który jest goblinem kierującym squigiem). Profil, czy doszukiwanie się zasad nie ma żadnego znaczenia - jest dziura trzeba na zdrowy rozsądek brać.
Tak jak pisał Rakso - nie widzę powodu by NG nie maiły hate na żyrokopter - to jest dwarf kierujący maszyną.
Na dobrą sprawę powinna być zasada "greenskin" ... ale nie ma.
Więc za greenskin uważać trzeba IMO każdą figurkę która orginalnie jest orkiem/goblinem/snotem/gnoblarem lub hopkiem (który jest goblinem kierującym squigiem). Profil, czy doszukiwanie się zasad nie ma żadnego znaczenia - jest dziura trzeba na zdrowy rozsądek brać.
Tak jak pisał Rakso - nie widzę powodu by NG nie maiły hate na żyrokopter - to jest dwarf kierujący maszyną.
-
GoblinNadGobliny
- Mudżahedin